]
Facebook LiveJournal Twitter

«Держаться нету больше сил». Альтернативные рейтинги планеты Шелезяка

13:28 19.10.2016 3

Cьогодні, друзі, ми започатковуємо нову рубрику #поговоримопроконкурентів. Я не певна, що вона стане регулярною, але тим не менш. Бо інколи бувають ситуації, коли «держаться нету больше сил», ось як зараз.

Прочитала я інтерв`ю топ-менеджера телеканалу «Інтер» Анни Безлюдної для КП. Де, зокрема, була і така фраза:

- 20 октября «Интеру» исполняется 20 лет. Что бы вы пожелали имениннику? 
- Это серьезная дата. Практически сразу после рождения страны родилось новое коммерческое телевидение. За первый год «Интер» стал первой кнопкой, таковой и остается. Поэтому желаю каналу сохранять наше лидерство.

І все б нічого, але мантра про «первую кнопку», яку вже багато років повторює топ-менеджер так само багато років абсолютно не відповідає реальності. 

Почнемо з того, що телевізійною тенденцією останніх років стала відсутність одного очевидного лідера. Натомість ми маємо вкрай високу конкуренцію і боротьбу між топ-6 каналів, де «Інтер» часто займає навіть не 3-4 місце. А перевага між лідером і другим-третім місцем може бути кілька десятих %. Наприклад, лідером по аудиторії «14-49, 50+» за підсумками 2015 року став СТБ з часткою 10%, а на другому місці – «1+1» з часткою 9,5%. В телеканалу «Інтер» за цією аудиторію шосте місце, якщо шо. Аудиторія «18-54, 50+» – перше місце знову в СТБ з часткою 9,7%, друге – в «1+1» та ТРК «Україна» з однаковою часткою 9,5%. П`яте місце – в «Інтера» з часткою 7,6. 

Всі ми чудово розуміємо, що аудиторія, на яку орієнтуються всі рекламодавці, це дві найбільш купівельно спроможні: «14-49, 50+» та «18-54, 50+», тому спочатку говорили саме про них.

Далі. Аудиторія «18+, 50+». Лідер – ТРК «Україна» з часткою 11%, «Інтер» другий – 10,8%. Панель «вся Україна» (тобто, + міста з населенням менше 50 тис.): за підсумками 9,5 місяців 2016 року ТРК «Україна» там також перші, «Інтер» також другий. За підсумками 2015 року в панелі «вся Україна» «Інтер» дійсно перший (аллілуйя!), також перший він і за підсумками 2015 року, за Universe. Аудиторія «4+». Лідер – ТРК «Україна» з часткою 10,5% минулого року, та 11,1% за неповний 2016 рік. 

Тобто «лідер», та «перша кнопка» канал «Інтер» тільки за двома аудиторіями з шістки! І то, з дуже несуттєвою перевагою, бо за підсумками неповного 2016 і за Universe і за «18+, вся Україна» його обходять і «1+1» і ТРК «Україна». І якщо ця тенденція продовжиться, то і там «Інтер» стане лише третім. 

А для тих, хто не дуже любить читати, красиві кольорові картинки нижче:

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Интер, рейтинги телеканалов

Ось так, Алексей Сысоев, ваши тексти вміють надихати.

Фото - livejournal.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...