]
Facebook LiveJournal Twitter

Нацсовет просит руководителей телеканалов «действовать патриотично»

10:40 01.08.2014 0

На сайте Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания появилось обращение к руководителям медиагрупп и телеканалов с призывом отказаться от трансляции контента, который формирует положительный имидж военных сил РФ.

Привожу текст полностью:

«У цей складний для України час, коли на сході країни відбуваються військові дії, Росія веде агресивну інформаційну війну, просимо вас із підвищеною увагою ставитися до програмного контенту.

На час військового конфлікту з Росією закликаємо вас відмовитися від трансляції фільмів, серіалів, програм та іншого продукту, який формує позитивний імідж військових сил, силових структур та військ спеціального призначення Російської Федерації, а також контенту, який може бути сприйнятий як пропагування війни та розпалювання національної ворожнечі.

Ми розуміємо бізнес-процеси телевізійної галузі й те, що такі дії можуть спричинити зменшення обсягу реклами в ефірі. Проте все ж таки вважаємо необхідним збільшити в ефірі частку національного кіно- і телевізійного продукту з метою сприяння національній єдності.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень втручатися в зміст програмного наповнення телеканалів, адже це втручання може бути сприйняте як прояв цензури та йтиме врозріз із демократичними, європейськими принципами та цінностями, які розділяють всі члени регуляторного органу у сфері телерадіомовлення.

Національна рада закликає діяти патріотично. Об’єднатись і докласти всіх зусиль заради перемоги в інформаційній війні!»

Интересно, как медиатопы на сей раз отреагируют на призыв Нацсовета.

Фото - rusk.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...