]
Facebook LiveJournal Twitter

Канал Business продается, денег нет, люди в отчаянии

17:17 26.10.2012 12

Работа в украинских медиа все чаще напоминает прогулку по минному полю. Я уже рассказывала о проблемах на канале Business. И снова здравствуйте: там очередной трабл. Производство новостей и студийных программ прекращено, в эфире крутят повторы, основная масса работников с прошлого вторника - в двухнедельном неоплачиваемом отпуске, а зарплаты они не видели еще с августа.

Чтобы разобраться в ситуации, я начала со звонка Роману Скрыпину, ведущему программы «Особиста справа». Сам Роман в ней делал умное лицо и общался с людьми, рекламирующими свой бизнесы кто во что горазд. В исполнении пламенного борца за честную журналистику это выглядело странновато.

Скрыпин категорически отказался комментировать что-либо, касающееся его работы на канале, неоплачиваемого отпуска, долгов и ситуации в целом и в культурной форме послал меня... к руководству канала. Но прежде чем идти в указанном направлении, я поинтересовалась ситуацией на канале у одного из его рядовых сотрудников, пожелавшего оставаться анонимным.

- Що у вас відбулося на каналі? Чому вас та ваших колег відправили у неоплачувану відпустку?

- Мало все визначитись в п’ятницю, 12 жовтня. Але великі збори перенесли і  призначили їх на понеділок, 15 жовтня. В понеділок сказали: «Все. Йдемо у відпустку. За два тижні спробуємо вирішити ситуацію». Словом, бла-бла-бла. Тому минулого понеділка вийшов останній випуск новин. Виробництво студійних програм було припинено. Канал почав крутити повтори. Близько 40 людей зараз у підвішеному стані.

- Це пов’язано із тим, що Руслан Демчак сидить в тюрмі?

- В холдингу зараз непрості часи. Так щоб ви зрозуміли – про арешт Демчака ми дізнались із стрічок новин в Інтернеті. Чуток багато, але найбільш очевидна – його арешт пов'язаний з виборчою кампанію. Він поліз в округ балотуватися в депутати. Його основний суперник – Григорій Колєснік. Він папаня голови митниці Ігоря Колєсніка. Вони підключили весь адмінресурс, де тільки можна. Так як у нас всі бізнесмени не без гріха, вони порушили проти нього справу і посадили його на два місяці. Як писала «Українська правда», у СІЗО він відмовився від балотування, але проблеми в корпорації уже почалися. ЕРДЕ банк, через який вони проводили ці платежі, зараз потерпає. Він також перебуває у його власності. От ми читали, що навіть Служба безпеки приходила «в гості» в одне з відділень банку… Словом, у людини почав валитися бізнес. Наскільки заслужено проти нього порушено кримінальну справу, я не знаю. Це все його проблеми, і через його проблеми почались проблеми на каналі Business.

- Але вам перестали платити зарплату починаючи з серпня?

- Нам не заплатили половину грошей за серпень, весь вересень і половину жовтня. Аби не накопичувався борг, вони вирішили відправити людей у неоплачувану відпустку. Вони зробили це таким макаром, що всі люди опинилися в підвішеному стані. З роботи ти, звичайно, можеш звільнитися, але не факт, що ти отримаєш свої гроші. А працювати далі не має сенсу. Потім ще більші борги будуть. Скоріше за все, добра частина людей з цієї відпустки вже не вийде. Люди плачуться на своїх сторінках у Фейсбуці, але ніхто не піднімає гвалт. Ткачов нічого ні кому не говорить – ні про борги, ні про долю каналу. Ось така ситуація.

- «Висять» по зарплаті всім працівникам, чи є люди, яким все ж таки платили?

- Я не знаю, чи стосується це керівництва медіанапрямку, тому що на каналі винні всім. Принаймні з того, що я знаю. Можливо, хтось щось собі в обхід… але навряд чи. Коли в серпні з каналу пішли ведучі – Просяник та Мотрич – їм також боргували. Потім на їхнє місце керівництво взяло Добровольську. От не знаю, чи платили їй за цей час. Можливо, у неї були окремі домовленості. Зараз ми чекаємо, чим все закінчиться. Начебто обіцяли все виплатити… Ви ж бачите, що робиться – все стоїть: студія простоює, канал крутить повтори. Там залишилось хіба що керівництво. Наше майбутнє туманне. Ви подзвоніть Ткачову – приєднайтесь до тієї групи людей, які йому постійно дзвонять. 

Я пообещала так и сделать, но начала с Андрея Пробитюка, генерального продюсера канала.

- Пане Андрію, коли вашим  працівникам чекати на виплату заборгованості по зарплаті від серпня?

- Ви мене це запитуєте? Ці питання задавайте Артему Ткачову.

- Але ви ж генеральний продюсер!

- Кажу ж вам: він вповноважений коментувати ситуацію із заборгованістю.

- Я так розумію, що вам канал також заборгував гроші?

- Так, звісно. Я нічим не відрізняюся від інших найманих працівників.

- Ви також перебуваєте у двотижневій відпустці?

- Так. У відпустці… творчій (посміхається). Мене також відправили у двотижневу відпустку. Я також у відпустці, а тому всі запитання до Артема Анатолійовича.

- А що ви знаєте про продаж каналу?

- Нічого конкретно не знаю. Але мова йде не лише про канал «Бізнес», а про всю структуру.

- Скільки людей працює у структурі?

- Я не володію цією інформацією. Були скорочення. До серпня, наскільки я знаю, нас працювало 200 з гаком. Після скорочення було дещо менше. Треба ділити на половину. Десь в цих межах.

Мне ничего не оставалось, как присоединиться к группе людей, которая постоянно звонит Артему Ткачеву, руководителю медианаправления корпорации UBG.

- Артем, что будет с работниками каналов после их выхода из отпуска?

- Пока я не готов дать никакие комментарии по этому поводу.

- У нас есть информация о том, что канал может быть продан, она соответствует действительности?

- Да. Соответствует.

- То есть, идут переговоры о продаже?

- Да. Все правильно.

- А кто покупает?

- Нет. Пока не готов сказать.

- Вы собираетесь продавать канал Business или всю группу UBG?

- Разговоры идут и по одному из каналов, и по всей группе в целом. У нас 4 телеканала. Вот о них и идет речь.

- Так в группе 5 каналов...

- Да-да. Совершенно верно. Есть договоренности, и ведутся переговоры по всем 5 каналам группы.

- Ваши работники просят спросить, когда им выплатят задолженность с августа. Когда им ждать денег?

- Я вам не отвечу на этот вопрос работников. Я с работниками готов напрямую пообщаться.

- Они просят напрямую задать этот вопрос вам, потому что вы избегаете...

- Спасибо.

Оборвав меня на полуслове, Артем Ткачев бросил трубку. Уверена, для того, чтобы скорее приступить к решению вопроса. Не зря же он поблагодарил меня - видать, не знал о проблемах с выплатами.

Коллегам из UBG желаю получить свои кровно заработанные. А поскольку в воскресенье выборы заканчиваются, благополучный исход их мытарств вполне вероятен. 

Фото - freakingnews.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...