]
Facebook LiveJournal Twitter

ZIK vs «Народный фронт», или Кто кому Янукович

13:30 22.10.2014 10

Разборки политиков с телевизионщиками продолжаются. На этот раз бодаются ZIK и «Народный фронт». На днях депутат указанной партии Михаил Хмиль обратился в СБУ и ГПУ с просьбой проверить владельцев львовского медиахолдинга. По информации нардепа, ZIK якобы финансирует «Семья»:

ZIK, Михаил Хмиль, Народный фронтZIK, Михаил Хмиль, Народный фронт

Депутатское обращение Хмиль опубликовал на своей странице в Facebook, сопроводив, как полагается, патетическим постом: «Чи можна займатися люстрацією інших, не пролюструвавши себе та своїх власників? Чи можна боротися з олігархами та офшорами, будучи самими офшорною компанією? Чи можна..? Питань багато. І на них мають відповісти компетентні органи та громадськість. Направив відповідне депутатське звернення в Генпрокуратуру та СБУ».

Историю немедленно растиражировали лояльные к «Народному фронту» СМИ, превратив подозрения депутата в «резонансные расследования». Чаша терпения руководителей ZIK переполнилась, как результат - в моей почте появилось публичное обращение к «Народному фронту» с просьбой не давить на телевизионщиков. Также в медиахолдинге объяснили, чем может быть вызвано такое поведение депутатов:

«Колектив медіахолдингу ZIK висловлює своє обурення діями представників політичної партії «Народний фронт», що спрямовані на дискредитацію нашого телеканалу. Замість того, аби публічно відреагувати чи спростувати шокуючу заяву народного депутата України Ігоря Скосара (став парламентарем у 2012 році за списком партії, котру очолював нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк), що пролунала у програмі журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK, де нардеп дав свідчення, що на вимогу Яценюка, Турчинова та Мартиненка заплатив шість (!) мільйонів доларів за прохідне місце у виборчому списку, який вони формували, – представники цієї партії вдалися до ганебних спроб очорнити журналістів нашого медіа-холдингу. 

Зокрема, днями народний депутат України Михайло Хміль (№42 у виборчому списку партії «Народний фронт») надіслав депутатське звернення на адресу Генеральної прокуратури та МВС, у якому без жодних доказів та фактів звинувачує телеканал ZIK у корупційних діях та просить перевірити нашу компанію на причетність до… Януковича! Причому робить це звернення максимально публічним, використовуючи якнайбільше медіа. Розцінюємо такі дії народного депутата як спроби неприхованого тиску та ганебної дискредитації нашого телеканалу.

читайте также
Юлия Мостовая vs Минобороны. На «Зеркало недели» подали в суд из-за журналистского расследования

Цинізм подібних звинувачень із боку представника урядової команди полягає в тому, що телеканал ZIK у часи президентства Януковича зазнавав масштабних утисків та переслідувань, його позбавляли ліцензій на мовлення – за опозиційну інформаційну діяльність (був у числі небагатьох медійних майданчиків для представників тодішньої опозиції). Ба більше, телеканал ZIK єдиний серед українських медіа показав у своєму ефірі скандальний фільм «Межигір’я», а на початку лютого на екрані київських барикад на вул. Грушевського беркутівцям демонстрували сюжети-розслідування про статки міністра внутрішніх справ  Віталія Захарченка, які в ефірі телеканалу ZIK показали журналісти антикорупційної програми «Наші гроші». 

Також в ефірі нашого телеканалу тоді було показано сюжети «Наших грошей» про палаци представників режиму Януковича  – «Межигір’я-2».

Зазначимо, що, з огляду на рівень об’єктивності та правдивості у подачі інформації, активісти Євромайдану сформували список так званих «чорних» та «білих» медіа, що активно займаються висвітленням протистояння народу із владою.  До переліку «білих» потрапив і західноукраїнський телеканал ZIK.

Варто зауважити, що автор депутатського звернення, котре абсурдно звинувачує ZIK у причетності до Януковича, – нардеп Михайло Хміль – конкурував на виборах 2012-го року із керівником телеканалу ZIK на парламентських виборах у мажоритарному окрузі. Тоді він усіляко приховував той факт, що, будучи формально в опозиційній партії «Фронт змін», майже рік займав високу чиновницьку посаду (керував обласним Центром зайнятості) у час президентства Януковича (!) і звільнився лише у 2011-му році – після гучного корупційного скандалу, наслідком якого став судовий вирок очільнику цього центру: безпосереднього керівника Михайла Хміля – Володимира  Галицького посадили за ґрати за хабарництво в особливо великих розмірах та зловживання посадовим становищем.  Розцінюємо такі дії з боку Михайла Хміля як помсту за низку викривальних матеріалів щодо фактів корупції у центрі зайнятості, коли його в час президентства Януковича очолював нинішній народний депутат, а також як своєрідну підтримку Іванові Васюнику, котрий є висуванцем «Народного фронту» та одним із конкурентів Дмитра Добродомова.

Медіахолдинг ZIK закликає політиків та правоохоронців схаменутися і припинити переслідування й дискредитацію керівництва та журналістів медіахолдингу ZIK. Закликаємо колег з інших медіа не виконувати політичних замовлень та не бути інформаційною зброєю в руках політиків, котрі під час виборчих баталій не гребують жодними методами для знищення неугодних їм медіа. Авторитетно заявляємо, що доведемо у суді безпідставність цих звинувачень та вимагатимемо притягнення до відповідальності як тих, хто ініціював ці звинувачення, так і тих, хто їх поширює. Не піддавайтеся на провокації політиків, які нічого не хочуть змінювати у знесиленій зовнішньою агресією та внутрішньою корупцією державі. Варто нині стати на захист колег-журналістів, бо завтра така ж участь може чекати й на вас!»

ZIK, Михаил Хмиль, Народный фронт

Журналист и ведущий канала ZIK выразил свое отношение к недобросовестным коллегам более доходчиво

Уверена, скоро последует продолжение. Буду держать вас в курсе.

Фото - facebook.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...