]
Facebook LiveJournal Twitter

Вот что на самом деле происходит в скандальном сериале «Не зарекайся»

19:19 19.04.2016 0

Судя по всему, скандал, разразившийся вокруг сериала «Не зарекайся» (производство Front Cinema), затягивается. Напомню, в пятницу пользователи соцсетей принялись массово перепощивать кадры из 66 эпизода многосерийника, обвиняя создателей сериала и канал «Украина», его транслирующий, в нарушении норм законодательства и этических стандартов. Все выходные обсуждение «Не зарекайся», в котором активно участвовали медийщики, продолжалось: кто-то высказывался против сериала, кто-то, напротив, защищал его, призывая посмотреть продукт целиком, а не судить о нем по трехминутному эпизоду. В понедельник Экспертная комиссия при Госкино, ознакомившись с сериалом, решила не отбирать у него прокатное удостоверение, поскольку 12 из 16-ти экспертов не увидели в «Не зарекайся» вышеперечисленных нарушений. Но сегодня утром  глава Госкино Филипп Ильенко публично раскритиковал решение комиссии и заявил о намерении распустить ее.

Какое решение в итоге примут государственные органы, можно лишь догадываться. Я же хочу опубликовать расширенный синопсис «Не зарекайся», предоставленный каналом «Украина», - специально для тех, кто любит рассуждать о чем-либо, не зная матчасти.

Если вы не смотрели предыдущие 65 серий и делать этого не собираетесь, но разобраться в вопросе не прочь – нижеприведенный текст вам в помощь.

«Життя десятикласниці Людмили Поліщук змінилося в один день, 1 вересня. Зранку юна дівчина пішла в школу на свято Першого дзвоника, а повернулася… у тюрму, звинувачена в скоєнні страшного вбивства. Люда нічого не пам’ятала - лише свої руки і одяг, почорнілі від крові відомого на весь Крим політика Володимира Мешкова. Якого, за словами слідчих, саме вона, Люда, жорстоко вбила ножем.

Сім’я загиблого робить усе, щоб дівчинку-босячку засудили до довічного ув’язнення. Очманілий від люті молодший брат Володимира Олександр навіть намагається вбити Люду, але останньої миті вагається, обіцяючи їй, що вона ніколи не вийде на волю. Та на цьому нещастя бідолашної не закінчуються – вже в тюремній лікарні Люда дізнається, що вагітна. У розпачі дівчина віддає новонароджену донечку старшій сестрі Галині, пообіцявши собі, що зробить усе, аби потім возз’єднатися з рідною кровинкою.

…Пізнавши суворе життя на зоні, Люда все ще сподівається на нове життя. Ще місяць - і лишаться позаду 17 важких років у жіночій колонії на Луганщині. Ще всього місяць – і Люда покине колишнє тюремне скніння і зможе обійняти рідну донечку, яку всі ці роки жодного разу не бачила. Але… настає 2014 рік, і усім планам засудженої Людмили Поліщук не дано збутися. На неї чекає справжнє пекло війни на Донбасі, зрада рідних людей, страшні таємниці, в які вона, ще дівчинкою, мимоволі була втягнута. І довга дорога до єдиної у цьому світі рідної людини…

Після артобстрілу колонії, рятуючи свої життя, ув’язнені жінки розбігаються хто куди. Людмила марно намагається отримати довідку про звільнення. Без грошей і документів вона все ж дістається рідного Криму, але тут на неї очікує шокуюча звістка: весь цей час на зоні Людмила читала «липові» листи, сестра Галина давно вже тут не мешкає, а переїхала до Києва з чоловіком Степаном Матвієнком та сім’єю…

І на фоні всіх цих жахів – війни, смертей, зрадництва рідної сестри, краху всіх планів та надій – в житті Людмили спалахує перше кохання. Яскраве, пристрасне, ніжне та шалене водночас. Людмила ще не знає, що її коханий Олександр – той самий зведений брат того самого Володимира Мешкова…

Втім, зараз Людмилі треба поспішати. Їй необхідно встигнути на шістнадцятиріччя донечки Світланки. Тому з новим прізвищем «Берегова» вона тікає і вирушає до Києва на пошуки сім’ї.

Опинившись в домі Матвієнків Людмила дізнається, що сестра Галина видає Світланку за свою власну дочку. І тепер дівчинка щасливо зростає красунею та розумницею, обожнює своїх батьків Галину та Степана, бабусю Фаїну та її вихованку, свою однолітку Богдану, і навіть гадки не має, що у її мами була «якась-там сестра».

Галина погрожує здати Людмилу як втікачку, тому Людмилі нічого не залишається як залишатися поряд зі своєю донькою лише на правах далекої родички.

Так Людмила біля року живе в домі Матвієнків, допомагає у господарстві, швидко зближується з Світланкою. Вони стають найкращими подругами. «Тьотя Люся» першою дізнається про закоханість дівчинки, а Світлана – єдина хто знає про існування якогось «першого та єдиного» кохання Людмили. Нарешті, у день сімнадцятиріччя Світлани, серед гостей Людмила помічає Олександра. Вона розуміє, що це той самий чоловік, в якого закохалася її дочка. А ще Олександр –той самий хлопець, який багато років тому пообіцяв помститися їй за смерть свого улюбленого брата Володимира.

Людмила Поліщук

Не зарекайся, Украина, Госкино

Головна героїня серіалу. Чесна, прямолінійна, смілива, готова у вогонь і у воду піти заради дорогих їй людей. Найголовніша людина для Людмили – її дочка Світлана. З перебігом історії Людмила віднаходить своє кохання, Олександра, та стає головою у домі Матвієнків, яких буде вважати справжньою сім’єю. Людмила не з чуток знає про військові дії на Сході країни, вона сама стала жертвою цієї війни. Захистити власну гідність, залишаючись людяною та справедливою – ось цінності Людмили як у власному житті, так і в суспільному розрізі.

Олександр Савченко

Не зарекайся, Украина, Госкино

Головний герой серіалу. Виріс у заможній родині чиновника та бізнесмена Павла Савченка. Все дитинство рівнявся на зведеного старшого брата Володимира. Після його смерті з повагою та захопленням ставиться до вдови брата Вікторії Мешкової. Олександр – людина дії. Він принциповий (та інколи категоричний), рішучий (та інколи імпульсивний). Олександр брав активну участь на Майдані. Разом зі своїм другом та партнером по бізнесу у транспортній компанії Степаном Матвієнком здійснював волонтерську діяльність. Після зустрічі і першої розлуки з Людмилою Олександр записується добровольцем і їде у зону АТО, де проявляє себе як справжній герой. Віра у справедливість та відчуття власної відповідальності – головні орієнтири Олександра.

Вікторія Мешкова

Не зарекайся, Украина, Госкино

Головна антагоністка серіалу. Дівчинка з бідної родини, вона швидко зрозуміла, що для досягнення успіху треба користуватися своєю зовнішністю. Одруження з відомим та багатим Володимиром Мешковим стало для неї соціальним ліфтом. Але цей шлюб не був щасливим. Вікторія терпіла зради та знущання чоловіка, а за його спиною мала стосунки с помічником та юристом Володимира і сім’ї Савченків – Романом Платовим. Після смерті Володимира разом з Романом очолює рітейлінговий напрямок сімейного бізнесу. А під прикриттям насправді займається кримінальною діяльністю, пов’язаною з виробництвом контрафактної продукції, контрабандою та навіть торгівлею людьми на неконтрольованій території. Вікторія талановитий маніпулятор. Заради досягнення своєї цілі може вдатися до будь-яких засобів та буквально йти по трупах. У кінці серіалу на Вікторію очікує страшне падіння та справедливе покарання.

Галина Матвієнко

Не зарекайся, Украина, Госкино

Старша сестра головної героїні, вона втім завжди залишалася в тіні краси та талантів Людмили. В ситуації, коли ув’язнена Людмила довіряє їй виховання своєї немовляти, одержима любов’ю до Степана Галина видає Світланку за їхню зі Степаном дитину. Степан і Галина одружуються і невдовзі переїздять до Києва. Галина сподівається, що ніколи не побачить сестри і що правда ніколи не спливе. Хоча тягар брехні та почуття провини насправді мучать її.  Сенс життя Галини – побудова родини та підтримка сімейного вогнища. Вона намагається створити відчуття ідилії в домі Матвієнків, тож звісно неочікувана поява Людмили вщент руйнує її плани. Галині доведеться пройти шлях від егоїстичного до жертвенного, від зовнішньої обкладинки щастя до здобуття внутрішньої гармонії через покаяння і прощення.

Степан Матвієнко

Не зарекайся, Украина, Госкино

Головний чоловік в родині Матвієнків. Проста життєлюбна людина. Патріот і свідомий громадянин. Одружений на Галині, він цінує стабільність та комфорт свого сімейного життя, хоча про кохання чи пристрасть у відносинах с дружиною вже давно не йдеться. Вважає себе батьком Світлани та прийомним батьком Богдани. Степанові доведеться ще багато дізнатися про таємниці своєї ідеальної на перший погляд родини. Під впливом одного з таких одкровень і в прагненні віднайти правду Степан одного дня вирушає в зону АТО і там потрапляє у полон. Цей досвід багато в чому стає визначальним у житті Степана. Він стає рішучішим і чеснішим з собою, своїми близькими та своїм життям. Степан – воїн на стороні добра і саме завдяки ньому Людмилі та Олександру вдасться подолати чимало перешкод на шляху до щастя.

Фаїна Матвієнко

Не зарекайся, Украина, Госкино

Матріарх сім’ї Матвієнко. Жінка щира та вольова. Безумовно любить свого сина Степана, онук Світлану і Богдану, і готова на все заради них. Взірцева господиня та вселенська мати, вона з підтримкою, але хвилюванням спостерігає за подіями на Майдані (в яких беруть участь син Степан та онуки), насправді переймається ситуацією на Сході країни, готова надати частину свого дому у користування волонтерській групі, яка допомагає військовим у зоні АТО. У критичній же ситуації – коли будь-що загрожує її родині – Фаїна, немов відома звіриним інстинктом, буде оборонятися і навіть атакувати до останнього. Сильна жінка, яка звикла нести тягар відповідальності за свій дім та сім’ю, з перебігом історії вона визнає і високо оцінить мудрість та лідерські вміння Людмили.

Хепі-енд остаточний і оскарженню не підлягає!

Наші герої пройдуть через багато випробувань. Інколи зрада підстерігатиме з найбільш неочікуваного боку. Зарікатися не можна ні від чого. Але справедливість неодмінно переможе: добро буде винагороджено, а зло – покаране.

Вікторія отримає довічне ув’язнення, її поплічники також понесуть сувору відповідальність. Степан і Галина нарешті поговорять щиро і з’ясують стосунки як цивілізовані люди. Фаїна нарешті зможе зібрати всю велику сім’ю за одним столом. А Світланка нарешті назве Людмилу мамою. Правда завжди випливає.

А що ж до Людмили та Олександра… Вони обов’язково возз’єднаються у своєму коханні. Адже тільки впустивши в своє серце любов можна стати справжнім переможцем».

По материалам пресс-службы канала «Украина»

Фото - vk.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Читайте также:

Новости партнёров:

Loading...