]
Facebook LiveJournal Twitter

Культура тріумфує. Влада Прокаєва вже у Лаврі

13:40 11.06.2012 8

Вважається, що в патріархальному українському суспільстві права наших співвітчизниць серйозно обмежуються. Маячня, скажу я вам. Приклад Влади Прокаєвої це тільки підтверджує. Новина про те, що ця відома у всьому науковому світі жінка стала радницею генерального директора Києво-Печерської Лаври  посіяла у моєму серці гордість та впевненість за українське жіноцтво. Нагадаю, у даному випадку Києво-Печерська Лавра  - це зовсім не назва якогось ресторану чи спа салону. Прийнято вважати, що це Національний історико-культурний заповідник, що знаходиться на території монастиря.

Кажуть, на такі намолені місця треба потрапляти завдяки спеціальній освіті та тривалій науковій роботі. Це дуже ретроградна точка зору. Сучасна жінка  мусить набувати нових навичок, знаходити нетрадиційні методи досягання мети. І Влада Прокаєва не боїться нам це демонструвати. Для того, аби зробити таку кар’єру їй довелося чимало попітніти. Ви глибоко помиляєтеся, думаючи, що участь у конкурсах краси – шлях легкий та безтурботний. Погодьтеся, тут є чимало підводного каміння, мутних коловоротів та підніжок з боку конкурентів. Вийти в купальнику, наприклад, продемонструвати вечірню сукню, зачіску і макіяж, не впасти зі сцени, втримати корону на голові, подолати корупційні схеми, без яких не живе жоден з таких конкурсів… На перший погляд, нічого складного. Але яку ж силу волі, олімпійське терпіння та настирність треба проявити, аби зробити усе це результативно. А, як відомо, саме ці якості й цінує наукова еліта. Стане у нагоді й досвід Влади у підборі дівчат для свого модельного агентства. Адже це одразу вказує на її  прискіпливість, вибагливість та вміння оточувати себе вірними людьми.

Злорадна публіка намагається дорікнути колишній моделі фотосесією у журналі Playboy. Заздрість застилає їй очі і не дає побачити очевидне:  вже тоді ця смілива жінка почала боротьбу зі стереотипами. Адже демонстрація оголених перс і потужна внутрішня робота особистості не суперечать один одному. Груди – це символ родючості, а відтак немає  сумнівів, що на новій посаді Прокаєва буде ефективною та плідною, як сама Деметра.

Прокаева, Влада Литовченко, Лавра, Playboy

Шкода, правда, що вона не стала головним диригентом Національного симфонічного оркестру України. Хоча ця робота для такої працелюбної жінки, певно, була б залегкою. Ну що тут складного: вийшла і махаєш паличкою в різні боки?  Зате ця пані  мала б можливість більше бути на видноті. Все ж таки, робота радником не дає змоги демонструвати себе у повній мірі.

Насправді, Україна – щаслива мати багатьох людей, які здатні заохотити, повернути дух навіть найбільш зневіреним. Першим так високо цю планку підняв сам  Віктор Янукович. Він довів, що, попри нелегке дитинство та юність, можна стати не лише видатним радянським дисидентом,  професором, але  й академіком Каліфорнійської міжнародної академії науки, освіти, індустрії та мистецтв. З тих пір культурне середовище просто мусить відповідати рівню очільника країни.

Призначення Прокаєвої не надто оригінальне. Останнім часом Україна активно доводить, що в її арсеналі чимало подібних альтернативних методів керування процесами. Для решти світу чомусь досить незвично, що мером українського міста може стати громадянин іншої країни, що депутати приходять на роботу з кастетами, що міністром культури стає естрадна співачка, що президент держави дотримується таких вільних поглядів на подружнє життя.

Та нічого. Люди поскиглять і перестануть. Новаторська думка завжди натикається на спротив.

Фото - Playboy

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...