]
Facebook LiveJournal Twitter

Американські ток-шоу: від танцюючої лесбійки до шаленого британського пияки

14:44 04.03.2013 0

Якщо вас уже закачало від усіх видів українського «гострополітичного» гумору і, крім «полунички» на ТВі, ніщо розсмішити та розважити вже не може, то ось вам підбірка дотепних американських ток-шоу.  Звісно, цей рейтинг не об’єктивний, я складала його лише згідно зі своїми смаками. Усі шоу різні, але одночасно всі вони про одне і те ж: про розумних, веселих та харизматичних ведучих, які навіть з Брітні Спірз роблять богиню фонтануючого гумору. Формат усіх цих програм майже однаковий – вечірнє ток-шоу з гостями, музикою та легким аналізом подій дня, що минає.

Так от:

1. Соnan

Одне з найкращих шоу, що коли-небудь існували на ТБ – це шоу Конана О’Браяна на каналі TBS (раніше «The Tonight Show with Conan O’Brien»).  О’Браян - легенда, мастодонт, аксакал і просто гуру розмовного жанру. Корінням професійна діяльність О’Браяна, як це часто буває в США, сягає стенд-ап комеді.  Власне, частину свого шоу він і тепер йому присвячує. Програма Конана існує вже багато років. В нетрях Youtube можна знайти блискучі випуски ще з глибин 90-х. До нього за честь сходити президентам, акторам, ведучим та просто світовим зіркам в будь-якій галузі. Конан завжди сміється з себе, свого рудого волосся, ірландського коріння та католицького виховання. Він чомусь не любить Фінляндію, за що регулярно наривається на обурення фінів. А ще свого часу він писав сценарії для мультфільму «Сімпсони».

Ще зовсім нещодавно,  у 2010-ому О’Браян був у центрі скандалу, який обговорювала уся Америка. Причина - ефірний час, в який мала виходити його програма. Річ у тім, що телеканал NBC мав дві популярні вечірні програми – шоу Джея Лено і шоу Конана О»Браяна. В певний момент програму Лено було вирішено посунути на годину вперед – на 23.15 (в цей час саме виходило The Tonight Show with Conan O’Brien). Відповідно, і програму О’Браяна посунули уперед – на 00.15. Двоє ведучих були втягнуті у серйозний конфлікт, адже ніхто не хотів втрачати аудиторію. Обговорення в пресі зростало з кожним днем, аж поки байдужих до проблеми взагалі не залишилося. Люди навіть виходили на демонстрації на захист своїх кумирів. Суперечці були присвячені окремі програми на інших каналах, де знаменитості висловлювали підтримку Лено або Конану. Врешті, Конан вирішив не залишатися на NBC. Він та його команда отримали 45 мільйонів доларів компенсації від каналу. Чи варто казати, що за ним на той момент вже вишикувалася черга з інших каналів, бажаючих придбати шоу?! Пікантності програмі додає персонаж Енді. Це ще один ведучий, завдання якого сидіти на дивані та лише зрідка вставляти фрази у промови самого Конана.

2. The Late Late Show with Craig Ferguson

Фергюсон – поганий  хлопчик американського телебачення. Він настільки брутальний, що його шоу випускають в ефір далеко за північ. Рівень абсурду в шоу не знає меж. Наприклад,  в ролі співведучих в ньому виступають металевий скелет з намистом на шиї та ірокезом та різноманітні puppets – іграшкові тварини. А ще на початку інтерв’ю Крейг завжди демонстративно рве свою шпаргалку із запитаннями, а наприкінці програми пропонує гостеві зіграти в таку гру – «Я придумую в голові коробочку, в ній є певний предмет. Ваше завдання вгадати який саме». При цьому його гості – це тільки перший ешелон знаменитостей. Крейг теж виходець зі стенд-ап комеді. Довгий час прожив у Шотландії, звідти і своєрідний акцент. В минулому довго і нудно боровся з алкоголізмом, після чого часто підтримував колег в боротьбі з цією хворобою.

3. The Ellen DeGeneres Show

Треба дуже постаратися, щоб  знайти більш титуловане шоу.  Елен Лі Дедженерес, в минулому комендіантка та сценаристка, - дуже впливова фігура в Америці. Якщо Опра Вінфрі для сопливих домогосподарок, то Елен – для сучасних, просунутих та працюючих. До речі, колись у 1997 році саме в програмі Опри вона зізналася у своїй нетрадиційній сексуальній орієнтації. І це в той час, коли це ще навіть не було модним. Сьогодні у неї вже 11 нагород «Еммі», власний прототип у відомому серіалі та неймовірна популярність серед населення. Особливість її програми в тому, що в ній усі танцюють: гості, аудиторія, сама ведуча. Танцюючи вона починає та закінчує програму. Саме Елен відкрила світові танцювальний талант Барака Обами.

У 2001-ому Елен вела церемонію «Еммі». Це було лише через кілька місяців після теракту 11 вересня. Біль від трагедії був ще дуже сильним. Дедженерес не побоялася сказати зі сцени: «Що б ще так могло роздратувати арабів, як лесбійка в чоловічому костюмі, та ще й в оточенні євреїв?».

В 2007-ому році лікарі заборонили Дедженерес багато рухатися через розірвані зв’язки в спині. Після чого ведуча певний час вела ток-шоу, лежачи на лікарняному ліжку прямо у студії. Поруч сиділа медсестра. Усі гості розмовляли з нею також з лікарняних ліжок. «Як кажуть, шоу повинно тривати» - сказала тоді Елен.

4. Jimmy Kimmel Live

Джимі – ведучий сімейного типу. У нього величезна аудиторія, з якою він часто практикує інтерактив. Можливо, ви вже бачили, як він попросив батьків подарувати дітям напередодні Різдва найменш бажані подарунки, або сказати дітям одразу після Хелоувіну, що вони з’їли усі їхні цукерки. Ці ролики мали шалену популярність на Youtube.

5. Chelsea Lately Show

Хуліганка Челсі Хандлер зробила чудову кар’єру завдяки своєму талантові комедіантки. Попри те, що в її шоу не часто можна побачити зірок категорії А, його рейтинги, починаючи з 2007-го року, впевнено тримаються на високому рівні. Написала три книги, які щоразу очолювали рейтинг New York Times як бестселери.

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...