]
Facebook LiveJournal Twitter

У-вей, або вічно нагальні новини

10:00 14.08.2013 0

Ось вам, шановні читачі, над’актуальна і вражаюча новина – "Президент України Віктор Янукович привітав лідера кубинської революції Фіделя Кастро з нагоди його 87-го дня народження. Про це повідомляє прес-служба глави держави".

І це, безперечно, є новиною, хоча звучить вона майже як – "Президент України Віктор Янукович привітав лідера біологічної еволюції, ватажка мисливського племені хункпапа-сіу, пана Сідящєго Бика з нагоди вдалого полювання. Про це повідомляє прес-служба Великих Озер". Власне, бики мають вітати одне одного, бо не привітати Сідящєго Бика було б геть не комільфо, з багатьох очевидних причин. Так, шановні, чимало сучасних новин наче висмикнуто з актуального минулого, а деякі мало чим різняться від медійного шурхоту тридцятирічної давнини. Але нам, щасливим мешканцям України, ще дуже поталанило в цій справі. Адже існують країни, де місцеві володарі та ватажки й досі не повернулися з похорону пана Андропова.

Міркуючи про це, вирішив на хвилиночку пірнути у світ радянських новин, досі актуальних для багатьох сутінкових душ. Адже новини бувають Нагальні, а бувають Вічно Нагальні. Нагальною новиною є сьогоднішнє повідомлення УНІАН: У Черкасах працівники міліції врятували 7-річного хлопчика з  помешкання, в якому спалахнула пожежа. Хоч нині й мало хто повірить в таку шляхетність міліціянтів, і згодом може виявитися, що вони просто хотіли того хлопчика підсмажити та ізжерти, але щось завадило. Вічно ж Нагальною Новиною є візит Костянтина Устиновича Черненко на московський металургійний завод “Сєрп і молот”. І для багатьох це дуже свіжа новина. Для мене так точно, бо почув про це вперше.

Споглядав за стриманим дійством візиту в радянській програмі «Врємя» за 1984 рік, через Ютьюб, звичайно. Дивився на цей пролетарський дискурс і розумів - за пару років все самонаїбнеться так, шо і кісток не зберуть, але ж вони, там, у передачі, навіть і не здогадуються про це. Костянтин Устинович Черненко та “Сєрп і молот” – як зворушливо. Втім, Бітлз почав, а Цой добив обох, з чого я вельми тішуся, оскільки не витримав би такого життєвого щастя. Став би «болєє сільнєє» несамовитий ніж є зараз.

А між тим, у сусідів пан Путін пружно лютує в новинах, а пан Лукашенко влучно сіє брехню і конюшину на полях, майже за модою 1984-го року. Нас же врятувала від такого жалюгідного фону відверта любов до Бардаку без брехливих прикрас. Врятувала від "щирої робочої вдячності за турботу про трудову людину". Лукашенко дуже вже примітивний, навіть для нашої публіки. Путін занадто холодний, як дохла скумбрія. А в нас приживсь зовсім інший тип торбохвата. З усіх боків приємний пан - Янукович! Роздвоєння особистості - раз. Хитрунчик - два. Недолугий - три. Видний дядько - чотири. Бик - п'ять. Простий, шо жолудь - шість. Ну і шо з того? - сім. Однак, певні громадяни звинувачують Януковича в тоталітарному стилі правління, і навіть примудряються порівнювати його із Дєдушкой (гиии). Звичайно ж, це не так. Віктор - звичайний квартирний тиран, котрих у нас пів-країни, а в тоталітарних суспільствах, переважно, погноблені тотальністю верстви населення дуже якісно кладуть асфальт, і цим все сказано.

Так, розмірковуючи про новостійні колізії, несподівано осягнув як влаштовано українську зовнішньополітичну агресію. Дуже просто влаштовано - цілковитий і незламний У-вей. Оцей У-вей було винайдено стародавніми китайськими шизофрениками даоського віросповідання. У-вей - принцип безопорної дії, де нема ані роздуму, ані розрахунку, ані бажання - є тільки безсистемно пульсуючий мозок.

Свого часу споглядав У-вей  в дії. Ми з однокурсниками вирішили пограти у футбол з досвідченою інститутської командою, згуртованою і зіграної як римська маніпула. Власне, футболом ми ніколи не цікавилися, але робити тоді було дійсно нєхрєн, і проти інститутських чемпіонів вийшла грядка горбатих дебілів, що не вкурсі ні про командну стратегію, ні про правила гри, ні про спорт як явище. Врешті ми виграли. Там я зламав на нозі палець, видираючи м'яча у члена нашої ж команди, при спробі забити його у власні ворота.

Несамовитість і непередбачуваність – дієве вчення древніх китайських стратегів. Цим вченням керується Українське Державне Утворення, і хтозна, може тим і врятується від хитрих та далекоглядних кремлівських ватажків. А може навіть і від білоруської військової експансії. Легко собі уявити, як після важких перемовин з Москвою про вступ до Митного Союзу, українська урядова делегація приїде з пакетом ретельно підготованих до підписання документів у Кремлівський Палац З'їздів. І як з цієї урочистої нагоди у "Царь Ресторані" буде накрито смачний "Царь Банкет". І як, через якусь безглузду випадковість, прямо там, на "Царь Банкеті", Україна вступить до Європейського Союзу. І пиздець.

Цілком можливо, що за личинами наших парламентських бабуїнів ховаються  старожитні китайські мудреці, а Янукович геть ні який не Янукович, а Лао-Вітя. А Кучма, так той взагалі Великий Будда Тривожного Часу.

Взагалі, зогляду на вищенаписану маячну, гадаю, що все буде добре. Буде нам безвізовий режим, панове. В найбільш неочікувану мить він спіткає нас і наші знервовані родини. А що ви будете з тим робити? Маємо абсолютно безвизовий режим з Пирятином Полтавської області, і часто ви там буваєте? Ок. Тобто Ом.

Фото - peoplenews.com.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...