]
Facebook LiveJournal Twitter

Воля до малювання

11:44 13.04.2016 0

Як за звичай, дякую Типусяку за натхнення.  Ольга Захарова також надихнула, але про футбол зараз людям не так цікаво, тому спочатку про мистецтво.

Першим ділом – у ВОЛІ дійсно рейтинг, але не зрозуміло, рейтинг чого. Будь-яке сортування – то певний рейтинг. Розберемося, як так вдалося придумати систему, що канали, в яких мало глядачів, можуть обганяти канали, в яких гадяцької уваги побільше.

1) це рейтинг переключань на канал. Тобто, якщо в тебе мало глядачів, але багато включань на твій канал, то треба, щоб ти то йшов, то повертався на канал – отже, якщо ти часто повертаєшся, то чи часто йдеш – отже, в каналу є багато точок відходу.

Подивимося, скільки реально глядачів у ВОЛІ, якщо вони кажуть про 30 тисяч абонентів, що цікавляться певними новинними каналами (це емпіричне узагальнення, виходячи з даних інших досліджень про популярність новинних каналів).

ВОЛЯ

Що рахує ВОЛЯ. Нагадаємо – це кількість включень на канал. Тобто, якщо, для прикладу, кожен глядач, що цікавиться новинами, зайде на канал лише один раз на день – то вийде, що у «5 каналу» рейтинг, наприклад, в 1,6 разів вищий. Отже, щоб компенсувати цей розрив в активних глядачах, необхідно, щоб люди частіше йшли з «Еспресо» і, як наслідок, поверталися на нього (довжина контакту з каналом не враховується).  Виходить, що канал, який цікавий, і його дивляться довго (не перемикаючи), і канал, який дивляться ривками, можуть мати дуже різні рейтинги. Ну і, звісно, тут важливо враховувати базу.  Як бачимо з прикладу, деякі канали стартують вже з більшої кількості глядачів – тому навіть їх можна не наздогнати нішевим каналам.  Отже, великі канали попереду, бо в них більше база глядачів, які цікавлять каналом, маленькі канали обганяють інші маленькі канали – бо вони менш цікаві. От так виходить.

Адже, ось як схематично виглядає рейтинг:

ВОЛЯ

Тобто, якщо глядач одного каналу, годину дивиться його без переривання – тобто дивиться щось цікаве, а на іншому каналі перемикається між програмами і повертається подивитися, чи нічого цікавого не почалося на каналі, – то виходить, що він генерить тому (менш цікавому) каналу вищий рейтинг в розумінні ВОЛІ. Ми вже для прикладу розібрали: якщо глядачі «5 каналу» лише раз в день на нього заходять, то «Еспресо», щоб його догнати, треба, щоб з каналу переключалися принаймні 1,6 рази.

Але є ще інший показник, як ви зрозуміли, скільки часу в день глядач дивиться той чи інший канал. Продовжимо порівнювати новинні канали:

ВОЛЯ

Бачимо, що зокрема середня робота телевізора на каналі «112» складає приблизно 59 хв. в день, тоді як, наприклад, «Еспресо» - лише 15 хв. Таким чином, можемо зрозуміти чи припустити, що  в глядача «Еспресо», щоб перегнати глядача «112», є можливість на 3,9 рази частіше йти з каналу, щоб на нього повернутися.

ВОЛЯ

Таким чином, бачимо, що рейтинг у ВОЛІ є. Але так, як він подається – не зрозуміло, це рейтинг чого? Видається, що або продукт дуже сирий, або його подача викривлена, або це якісь інші мотиви в бажанні розставити канали по певних місцях.

І останнє, трохи нудне, але варто розуміти, що рейтинги (чого б вони не були) відображають поведінку лише тих, хто з доброї чи корисливої волі, став абонентом ОТТ-послуги. Тобто, також часто пропускають: це не канали, на які клацають всі абоненти ВОЛІ, а лише ті канали, на які клацають ті 30 тисяч абонентів, які вирішили отримувати канали через інтернет-кабель а не через кабельний кабель. Тому, якщо ваш нішевий канал не в топі, то не переживайте – може, це і добре.

Фото - avivas.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...