]
Facebook LiveJournal Twitter

Осінь в Европі над Бугом

17:52 12.10.2011 0

 Вінниця... Три роки тому я назавжди покинув її! Рідне, вічно зелене, із присмаком бабусиного киселю, щедро залитого вишневим джемом. Ніколи не думав, що одного дня повертаючись із батьківщини напишу пост про місто, яке ще рік тому не викликало в мене жодного захоплення.., окрім родинного тепла та поодиноких візитів на свята до мами. Проте останній приїзд змінив все, вперше я повертався додому, в Київ, із почуттям гордості... Гордості за швейцарські трамвайчики, відремонтовані вулиці, гарні дороги, европейські площі та фонтан, який не може не вражати! Приємно, що в час, коли наша країна втрачає цивілізованість, місто, яке ще кілька років тому не асоціювалося в пересічних українців ні з чим, крім Пирогова, медичного університету, терактів в "марштрутках" та Порошенка, цивілізованості, навпаки, набуває. Шаленими темпами, між іншим!

 


  Тільки уявіть, вечір, на вулиці не вище десяти градусів тепла... Маленьке провінційне місто, вулицями ходять сотні щасливих людей: фотографуються, гуляють із дітьми, милуються тутешніми краєвидами. Ще два роки тому вийти в центр о дев'ятій ночі для них було дико. Тепер все змінилося, в місті з'явився чудо-фонтан, про який знає вся Україна. Так от, щовечора нещодавно занедбана набережна річки Південний Буг обертається на оазис... Мимоволі складається враження, ти чи то в Лондоні на Темзі, чи то в Парижі на Сені. Де для людей звично із родиною, кавою в руках, обернувшись ковдрою спостерігати за нічним містом. Тільки фонтану такого, як у Вінниці в них поки нема!

 

 



 



 

 

 Щойно вистава завершується, вінничани прямують додому, повз оновлений Майдан Незалежності, Театральну площу, парк. До 12 ночі тут працюють швейцарські трамвайчики. Блакитні із однієї фарою та старовинним приладдям усередині вони додають европейських барв. Складається враження, ніби Цюріх переїхав до Вінниці!)

 



  Вечір майже завершено... Осанній штрих до гарного дня, кава у місцевій кав'ярні... Смакуючи нею, я дійшов думки, що ПИШАЮСЯ рідним містом! Тепер я точно приїджатиму сюди частіше. Тож, друзі, замовляйте цукерки "Чорнослив в шоколаді", у місті над Бугом їх готують найкраще.... Або, краще, їдьте самі! Три години і ви там, де до 15 жовтня працює чудо-фонтан! Наступного разу - навесні.

                                                                                     

                                                                                                                                                                                                       Написано з любов'ю.)

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Прикрепленные файлы:

Новости партнёров:

Loading...