]
Facebook LiveJournal Twitter

Автор ролика «Привет, Америка» Назарий Павлеса: «Я активно развиваю жанр «украинская эротика»

10:00 04.06.2013 0

Слава не имеет знака плюс или минус - просто падает на того, кто отмечен печатью таланта. Автор скандального ролика «Привет, Америка» львовянин Назарий Павлеса жил себе, пока на него, что называется, не свалилось. Я встретила режиссера на съемках ток-шоу «Говорить Україна» для канала «Украина», где тот должен был стать изюминкой вечера. И, похоже, таки стал...

Специально для него в студию собрали прочих фриков-режиссеров, правда, не столь известных… После съемок передачи я задала Назарию пару вопросов. Еще не слишком избалованный славой, говорил он много и с удовольствием. Попросил только не касаться одной темы – его постоянного места работы.  

- Назарій, розкажи про себе.

- Я народився 28 червня 1983 року у місті Львові. Навчався у Київській духовній семінарії, у 2005 році вступив до Київського інституту культури та мистецтв, вчуся заочно. Зараз активно розвиваю жанр «українська еротика», впроваджую його в життя сучасних українців. Просто пройде час, і українці почнуть до цього ставитись більш ліберально. Люди просто ще не готові, але прийде час, коли вони будуть готові.

- Як з’явилася ідея кліпу «Привіт, Америка»?

- Кліп «Привіт, Америка» повністю знімався у Львові. Ідеєю було показати українську красуню, але українську красуню з іншого ракурсу. Якщо зазвичай українські жінки – це асоціації з повногрудністю, салом, вишиванками, то я хотів показати сексуальну рабиню, подати в іншому ракурсі українську жінку. Я автор музики, слів.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

"Я хотел подать украинскую женщину в статусе сексуальной рабыни"

- І у скільки тобі обійшлися зйомки?

- Зйомки коштували приблизно 7200-7500 гривень. Мене часто про це питають, сума приблизно така, повністю знімав за свої кошти. Університет на це кошти не виділяє.

- З головними героями кліпу ти був знайомий і раніше?

- З актором Андрієм ми працювали у моєму попередньому фільмі «Померти заради кохання». Він мені сподобався як актор, і я не проти знімати його в наступному фільмі. Я ще достеменно не придумав, про що він буде, але, гадаю, буде щось подібне. Я прослідкую за тим, щоб він не потрапив до Інтернету.

- Скажи, а навіщо знімати кліпи для себе?

- Я знімав не для себе. Як я вже повторював, людей, яким це не подобається, я не запрошував у свій внутрішній простір. Людина, яка розмістила це в Інтернеті, люди, які відгукнулися – вони просто ввійшли у мій світ, який мені не хотілося демонструвати широкій публіці. Ці кліпи були створені для тих людей, які це сприймають. І у мене були свої шляхи, як цей кліп донести до такого кола людей. В мене не було такого бажання, щоб цей кліп потрапив до всіх.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

"Я не снимал клип для широкого круга людей. У меня его украли"

- Тобто, тебе не цікавить думка більшості?

- Мене цікавить думка більшості, і я з нею дуже рахуюся. Але я не змушував їх дивитися кліп. З вашого дозволу, така комічна ситуація: кум поїхав на озеро відпочивати, я привожу свою подружку, ми пішли підібрали ключ, залізли до хати. Вирішили добре провести час, позайматися сексом. І бачимо на столі два бокальчики вина – ану вип`ємо. Випили – заснули, і нічого не було. Так і тут – ніхто не запрошував, але усі залізли - засудили…

- Але зараз ти, можна сказати, став зiркою…

- Я не очікував слави, але цій славі передували роки наполегливої праці. Я буду далі і далі працювати наполегливіше, я буду робити кліпи, але більш компромісні варіанти, щоб люди не так гостро сприймали. Треба, щоб був такий відеоряд, який люди будуть менш негативно сприймати, щоб люди були готові до чогось іншого. Все залежить від людей, я буду рахуватися з їхньою думкою.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

Сосредоточение энергии "ци"

- Ти натякаєш, що наступні кліпи будуть ще краще?

- Так, вони ставатимуть тільки кращими!

- А як ти сам ставишся до своєї роботи? Що думаєш з приводу відгуків про те, що кліп знято абсолютно без смаку?

- Сам я позитивно ставлюся до свої роботи, там не було нічого, щоб розбурхало, я не розумію чому так, але це їхнє право, і я його поважаю. Так, там були певні помилки, які були допущені при зйомках. Але вони були допущені тому, що в мене не було матеріально-технічної бази, щоб знімати щось краще. З`явиться така база, коли буде більше коштів, закрутяться гроші – буде і світло, і грим, що буде відволікати від такої гострої критики.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

Вот этими мозолистыми руками Назарий и снял свой сверхпопулярный ролик

- Ти вважаєш свою роботу мистецтвом?

- Так. І я вважаю, що оголене людське тіло – це найвище мистецтво. Люди можуть зі мною погоджуватися, можуть не погоджуватися – це їхнє право.

- А як відреагували твої батьки на усю цю ситуацію?

- Я не знаю, що сказав тато… Але знаю, що сказала мама – моя мама була в шоці. Вона сказала – «Наза-а-р, я не знаю як мені можна на вулиці показатись!» (выяснилось, что Назарий не посвящал родителей в свои занятия, - МН). Але зі вчорашнього дня вона ставиться до цієї ситуації з гумором.

- До речі, а чому так засмутилася Катрін? Ходять чутки, що вона зараз в депресії і не відповідає на телефонні дзвінки?

- Коли ми започаткували проект, зробили кілька кадрів. Вони, я вважаю, були невдалими, там де вийшов несинхрон. І ввечері у львівському кафе я зібрав цю групу і сказав, що так робота не піде: оператор сказав «я замерз», Катя – «я замерзла». Але Катя сказала, що хоче працювати, їй подобається. Тоді я вирішив людині дати шанс, бо не хотів так жорстко «відсікати» від себе. Думаю, вона засмутилась через те, що відео несанкціоновано потрапило до Інтернету. Ми планували показати його, як студентську роботу і, можливо, продати комусь з місцевих каналвів. Я не планував, що набуде такого розголосу.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

Катрин расстроилась, но Павлеса, похоже, уже переключился на других

- Правда, що ти написав заяву до міліції?

- Так. В перші дні після того, як відео з`явилося в Інтернеті, писали, що це я його виклав. Але вже визначили, що відео скидали до мережі у Києві, коли я був у Львові. Так, я заніс заяву до міліції на того, хто це робив. Насправді, це не я скинув відео до Інтернету.

- Чого ти хочеш – відшкодування збитків чи щоб відео видалили з мережі?

- У мене є право на відшкодування моральних збитків, адже мене звинуватили в тому, чого я не робив… А мої викладачі ще назвали мене троєшником. Хочу, щоб той, хто це зробив, заплатив моральну компенсацію - згідно чинного законодавства України.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

Назар - Лизе Годфрик: "У вас красивые глаза" 

Назарий уже заявил свои авторские права на песню «Привет, Америка», осталось лишь получить корочку.

Привет, Америка, Назарий Павлеса, катрин, съемки ролика, эротическое видео, интервью, Говорит украина, Алексей Суханов

А после сеанса славы Назарий поинтересовался у меня, как лучше доехать до вокзала...  

Фото - Иванны Зубович

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...