]
Facebook LiveJournal Twitter

Николай Княжицкий отдал свое кресло Наталье Катеринчук

15:40 30.07.2012 0

Генеральный директор ТВі Николай Княжицкий идет в политику – баллотируется в Верховную Раду по списку «Фронту змін» под 11 номером. Он не будет вести телепроекты на канале, а уходя в телеотпуск, передает административные полномочия Наталье Катеринчук, о чем сам и сообщил в своем блоге на «УП»: 

"Сьогодні на з'їзді Об'єднаної опозиції "Батьківщина", було оприлюднено виборчий список. У мене в цьому списку 11 номер.
Хочу подякувати делегатам з'їзду "Батьківщина" і керівництву Об'єднаної опозиції за довіру та підтримку і мене і нашого телеканалу.

Я не планував балотуватися. У четвер до мене зателефонували представники штабу Об'єднаної опозиції і запропонували іти в Парламент за їхнім списком. Вони сказали, що зацікавлені у захисті ТВі як одного з небагатьох незалежних медіа і мене особисто. Ми домовилися зустрітися у суботу. Після цієї розмови, в п'ятницю президент дав доручення терміново вивчити кримінальну справу проти мене. Генеральна прокуратура повідомила, що прокуратурою міста її закрито, хоча самої постанови про закриття я досі не отримав. Втім, залишаються фінансові претензії до телеканалу у тій самій справі. Ми очікуємо засідання Апеляційного суду, де податкова оскаржила виграну нами у першій інстанції справу.

В суботу я зустрівся із Арсенієм Яценюком. Він ще раз підтвердив, що бажання Об'єднаної опозиції захистити канал і бачити мене у списках. Ми завершили розмову після 1 години ночі.

В неділю я зателефонував до деяких людей, яким я довіряю і чию довіру ціную. Зокрема я розмовляв з нашим головним редактором Віталієм Портниковим і членом нашої Редакційної ради Мирославом Мариновичем. Всі, з ким я говорив, порадили прийняти цю пропозицію. Важливою передумовою, всі назвали подальше збереження незалежності телеканалу та невтручання будь яких політичних сил у його роботу. Арсеній Яценюк, з яким я спілкувався попередньо, і сам наголошував, що збереження незалежності і довіри до ТВі є надзвичайно важливим у нашому суспільстві.

Таким чином я погодився на цю пропозицію і вважаю для себе великою честю бути у списку з багатьма шанованими людьми, зокрема, з Мустафою Джемільовим. У списку є і інші люди, в тому числі такі, яких наші журналісти критикували.

Я намагатимуся уникати конфліктів інтересів. Найголовніше – канал залишиться незалежним. Моє кандидування не накладає жодних зобов'язань на Віталія Портникова, Мустафу Наєма, Ілону Довгань, Вахтанга Кіпіані, Артема Шевченка та інших наших журналістів.

На час кампанії я візьму відпустку. Виконуючим обов'язків директора каналу буде Наталя Катеренчук. Я точно не вестиму політичних телевізійних програм, але продовжу виступати у якості блогера чи колумніста на нашому сайті та в інших медіа. У разі обрання, очевидно, що я звільнюся.

Знову ж таки, у разі обрання, планую займатися законодавчим забезпеченням незалежності мас-медіа. Певний досвід у цьому у мене є. Ще у 1992 році я входив до робочої групи з розробки Закону "Про телебачення та радіомовлення". Згодом, уже як член Нацради, ініціював вступ України до Міжнародної асоціації з регулювання "ЕПРА". У мене журналістська освіта у Київському Університеті та друга Вища освіта за спеціальністю "Міжнародне право" у Львівському Університеті. Маю численні публікації з медіа законодавства та регулювання ЗМІ у пресі та спеціалізованих виданнях.

Переконаний, що в першу чергу потрібно досягти прозорості у власності на медіа, незалежності медіарегулюванння, демонополізації медіа. Очевидно, що для цього влада не повинна бути монополізованою, суди повинні бути незалежними.

І найголовніше. В Україні не повинно ніколи більше бути політ в'язнів. Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші політичні діячі повинні бути на свободі".

По материалам "УП"

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...