]
Facebook LiveJournal Twitter

Пресс-секретарь Януковича поддержала избитых журналистов

14:20 02.12.2013 0

Пресс-секретарь Виктора Януковича Дарка Чепак обратилась с открытым письмом к Генеральному прокурору Украины. Публикую полностью:

«ЗАЯВА ЩОДО ПОСТРАЖДАЛИХ ЖУРНАЛІСТІВ

Свобода слова є невід'ємною засадою становлення та розвитку демократичної держави, важливою складовою розбудови ефективного громадянського суспільства. Я засуджую будь-які спроби перешкоджання професійній діяльності журналістів. Це - неприпустимо.

Протягом останніх днів під час висвітлення громадянських акцій у Києві постраждало понад сорок вітчизняних та іноземних представників засобів масової інформації. Всі вони отримали травми різних ступенів тяжкості.

Як керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів вимагаю від правоохоронних органів дати належну оцінку діям працівників МВС, які підняли руку на незалежну і вільну пресу. Вимагаю забезпечити дотримання працівниками правоохоронних органів конституційних прав і свобод людини та громадянина, зокрема права на свободу слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Звертаюсь до Генеральної прокуратури України із вимогою невідкладно та оперативно розслідувати всі злочини проти представників засобів масової інформації під час висвітлення масових акцій та дати оцінку таким діям.

Також звертаюсь до всіх постраждалих представників засобів масової інформації з проханням подавати заяви про злочини до правоохоронних органів, а також інформувати про це Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів для встановлення контролю за їх розслідуванням.

Я сподіваюсь, що наступні дії влади створять нормальне підґрунтя для роботи МРГ.

Дарія ЧЕПАК»

Замечу, что действия «Беркута» также осудили сам Виктор Янукович, Николай Азаров и генконсул Украины в Стамбуле Богдан Яременко. Правда, консула после этого уволили

Фото - tsn.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...