]
Facebook LiveJournal Twitter

Инцидент исчерпан: Яневский остается на hromadske.tv

19:00 01.08.2014 0

На официальной Facebook-странице канала hromadske.tv появилось сообщение, которое, как по мне, нужно было опубликовать сразу после злополучного эфира с Даниилом Яневским. Команда проекта снизила градус эмоций (и внутри коллектива, и в отношениях со зрителем), вернула в семью Яневского и занялась организацией нового органа - Набсовета, в который смогут войти неравнодушные зрители вещателя:

«Друзі! «Громадське» є молодою самоврядною організацією і першою медійною ініціативою українських журналістів. Ми вчимося разом з нашим глядачем і для глядача. Вчимося всьому, позаяк подібного проекту в Україні досі не існувало. Так, нам бракує управлінського досвіду. Нам бракує досвіду зваженого саморегулювання. І дуже часто нам бракує часу на спілкування один з одним.

Зрештою, ми люди. І громадяни нашої з вами держави. Так, ми стали не лише свідками неймовірної трансформації нашої з вами країни від 22 листопада 2013 року, коли ми вперше вийшли в ефір й відтоді не припиняємо мовлення, а й живемо з усією країною прагненням до миру. Нам не байдуже. Так, ми люди і у нас є емоції.

читайте также
Даниил Яневский обиделся и покинул «Hromadske TV»

Ми пам'ятаємо про високі стандарти професії і про етику, але на нашому порозі ніколи не стояла війна. Визнаємо, що іноді ми дозволяємо емоціям брати верх, що не вірно. І дуже дякуємо глядачам, які нам нагадують про стандарти професії. Для нас це абсолютно новий шлях, яким ніхто ще до нас не ходив. І ми щасливі йти по ньому разом з глядачем. Найвищою цінністю для нас є довіра. Як глядача, так і всередині самої організації. Ми слухаємо свого глядача й намагаємося робити правильні висновки. Нам не соромно визнавати власні помилки, тому що це робить проект сильнішим. Ми усвідомлюємо, що у нас немає великого вибору: або бути разом і робити справу, або не бути взагалі.

Ми цінуємо кожного, хто є у нашій команді. Кожен на «Громадському» має можливості для реалізації свого потенціалу без диктату політиків та олігархів. Ми працюємо для громади і з громадою. Тому що ми - «Громадське».

Дякуємо вам, що ви у нас є!

P.S. Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для УСІХ ведучих «Громадського. Online», позаяк це є головний інформаційний продукт «Громадського». Інформаційні студії вестимуть лише ті ведучі, котрі публічно підпишуться під цим документом. Для інших лишатиметься можливість для самореалізації в інших, в тому числі авторських проектах.

Данило Яневський лишається з «Громадським».

Глядачі можуть брати участь в управлінні «Громадського» через Наглядову Раду. Положення про її створення було ухвалено на останньому засідані Редакційної Ради. Механізм такий: будь-хто з громадян України може запропонувати свою кандидатуру до вже утвореної комісії в складі Андрія Сайчука, Юлії Банкової та Наталки Гуменюк, надіславши її на мейл hromadske.naglyadova@gmail.com.

Це можуть бути, між іншим, і не громадяни України. Комісія збиратиме кандидатури протягом місяця (цьогоріч до 31 серпня), після чого рейтинговим голосуванням Редакційної Ради «Громадського» буде обрано Наглядову Раду. До функцій Наглядової Ради, між іншим, належатиме контроль за дотриманням задекларованих стандартів, реакційної політики та прозорістю фінансової звітності. «Громадське» творите ви!»

Молодцы, ребята: споткнулись, поднялись, пошли дальше. Искренне надеюсь, что создание Наблюдательного Совета действительно поможет вещанию, и публичные извинения администрации канала не войдут в систему. 

Фото - vk.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...