]
Facebook LiveJournal Twitter

ZIK призывает Авакова разобраться в нападении на журналистов канала

10:19 30.04.2015 1

Не очень оперативно, но весьма обеспокоенно отреагировал канал ZIK на избиение своей съемочной группы. Вы наверняка слышали, что позавчера возле дома заместителя министра внутренних дел Сергея Чеботаря неизвестные напали на команду проекта «Наші гроші». Оператора избили, технику, оцененную в 270 тыс. грн, разгромили и сбежали. Весь день руководитель и ведущий «Наших грошей» Денис Бигус бил в набат в своем Фейсбуке, а вот официальным релизом телеканал разродился только вчера к вечеру. 

Пресс-служба ZIK прислала трехстраничное письмо под названием «Розслідування нападу на журналістів «Наших грошей» – лакмусовий папірець роботи МВС», изложенное в лучших традициях региональных СМИ. Из него следует, что канал призывает министра МВД Арсена Авакова быстро и объективно расследовать нападение на съемочную группу. В качестве антипримера в тексте упоминается такой случай:

«Варто нагадати, що це вже не вперше журналісти «Наших грошей» потрапляють під «приціл» через свою розслідувальну діяльність про зловживання в органах влади. Так, у вересні 2014 року журналістка проекту Аліна Стрижак заявила про погрози стосовно неї та її родини після підготовки сюжету про Генеральну прокуратуру України, в якому йшлося про заступника Гепрокурора Анатолія Даниленка. Лише після того, як справа набула розголосу, тодішній Генпрокурор Віталій Ярема призначив службове розслідування за фактом погроз журналістці. Щоправда, без особливого результату… Даниленка було звільнено з посади аж у лютому 2015 року перед відставкою самого пана Яреми. На телеканалі ZIK cподіваються, що МВС відреагує на злочин швидше, аніж це раніше робила Генеральна прокуратура України». 

Разумеется, гендиректор холдинга ZIK Игорь Дедишин лично выразил обеспокоенность происшествием: 

- Перешкоджання роботі журналістів, а тим паче скоєння розбійного нападу на них – неприпустимі речі у демократичному суспільстві, у країні, де влада декларує прагнення до змін та життя за новими правилами. Факт нападу на знімальну групу «Наших грошей» стає ще більш кричущим від того, що злочин скоєно біля будинку заступника міністра внутрішніх справ. Тож телеканал ZIK звертається до МВС та Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у максимально стислі терміни розслідувати напад на журналістів «Наших грошей» із метою знайти та покарати винних. Вимагаємо публічно оголосити про результати цього розслідування. Також ми закликаємо пана Авакова на час розслідування відсторони від виконання обовʼязків заступника міністра МВС Сергія Чеботаря, адже припускаємо причетність його людей до вчинення злочину. Ми переконані, що ця справа стане справжнім лакмусовим папірцем роботи керівництва правоохоронних органів та їхнього реального прагнення до реформ. Якщо злочин буде спущено «на гальма», будуть спроби його «заговорити» чи відкласти у далеку шухляду, журналісти, суспільство матимуть право вимагати не лише відсторонення чи відставки Сергія Чеботаря, а й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Адже допоки не буде довіри до керівництва МВС, навряд чи вдасться відновити і довіру до правоохоронних органів в українців.

Вчера пострадавший оператор «Наших грошей» Максим Шелест должен был снять побои и дать показания. Команда Дениса Бигуса будет проводить расследование параллельно с правоохранительными органами. Надеюсь, ребятам удастся найти и наказать виновных.

В качестве послесловия - постскриптум от пресс-службы ZIK:

«До речі. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар заявив на офіційному сайті МВС, що не має нерухомості у Лісниках, а, мовляв, журналісти ZIKу мають бажання дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. У відповідь «Наші гроші» готові надати документи, які підтверджують, що Чеботар таки має дім у Лісниках, а відтак говорить відверту брехню».

По материалам пресс-службы ZIK

Фото - ukr-online.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...