]
Facebook LiveJournal Twitter

Нацсовет объяснил, почему аналоговое вещание никуда не денется

17:05 15.06.2015 0

Вы все еще, затаив дыхание, ждете 17 июня, чтобы воочию узреть, как в Украине отключается аналоговое вещание? Спешу огорчить: ничего подобного нам не светит. Несмотря на то, что срок внедрения цифры в стране документально подтвержден международным договором «Женева-2006», Нацсовет распорядился оставить все как есть с маленькой оговоркой: «если аналоговое эфирное вещание не будет мешать цифровому вещанию других стран».

Публикую разъяснение регулятора полностью, чтобы не упустить ни одной важной детали:

«17 червня 2015 року відповідно до положень Регіональної угоди, яка стосується планування цифрової наземної радіомовної служби в Районі 1 (частинах Району 1, розташованих на захід від меридіана 170 град. східної довготи і на північ від паралелі 40 град. південної широти, за винятком території Монголії) та в Ісламській Республіці Іран у смугах частот 174-230 і 470-862 МГц (далі – Регіональна угода), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2010 № 750, в Україні завершується перехідний період від аналогового до цифрового ефірного телевізійного мовлення.

Це означає, що Україна має право застосовувати відповідні радіочастоти на своїй території для надання аналогового мовлення за умови не створення перешкод цифровому телевізійному мовленню, що здійснюється в сусідніх країнах. Якщо аналогове мовлення буде створювати завади здійсненню цифрового телевізійного мовлення в сусідніх країнах, Національна рада спільно з мовником і органами частотного планування у двосторонньому порядку з сусідніми країнами вживатиме необхідних заходів реагування щодо врегулювання питання створених завад.

За результатами проведених у червні 2015 року консультацій Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві зі штаб-квартирою Міжнародного союзу електрозв’язку (далі – МСЕ) отримано інформацію, що 17 червня 2015 року Секретаріатом МСЕ на адреси сторін Регіональної угоди буде направлено запит щодо потреби направлення МСЕ нотифікацій про необхідність внесення змін частотних присвоєнь у Міжнародному регістрі радіочастот, які застосовуються в державі.

Зважаючи на зазначену процедуру МСЕ, Національна рада на прохання ДП «Український державний центр радіочастот» звернулася до всіх телевізійних мовників України з проханням вжити певних дій для реєстрації частотних присвоєнь у Міжнародному регістрі радіочастот, щоби після дати завершення переходу, визначеної Регіональною угодою, радіоелектронні засоби аналогового мовлення, які будуть далі використовуватися телерадіоорганізаціями, отримали міжнародний статус діючих РЕЗ.

Таким чином, після 17 червня 2015 року працюватимуть усі телекомпанії, які здійснюють аналогове ефірне мовлення відповідно до ліцензій Національної ради на мовлення, з урахуванням вимоги щодо недопустимості створення ними неприпустимих завад здійснення цифрового мовлення в сусідніх країнах».

Вы все еще надеетесь на воцарение в Украине цифры? Ну-ну.

По материалам nrada.gov.ua

Фото - izvestiacontent.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...