]
Facebook LiveJournal Twitter

В Госкино ответили Александру Ткаченко: «Мы не нарушили ни одной нормы закона»

19:03 24.06.2015 25

В ответ на прозвучавшие сегодня обвинения Александра Ткаченко в пресс-службе Госкино разразились обширным пресс-релизом, объясняющим все и ничего одновременно. Цитирую:

«У зв’язку з заявою генерального директора «1+1 Медіа» Олександра Ткаченка щодо видачі Державним агентством України з питань кіно ТРК «Україна» державного посвідчення на право демонстрації і розповсюдження телесеріалу «ФЕС» вважаємо за необхідне звернути увагу громадськості на низку істотних обставин, які значною мірою обумовлюють позицію Держкіно в цьому питанні.

Під час прийняття рішення про видачу згаданого прокатного посвідчення не було порушено жодної норми чинного законодавства України й дотримано всіх передбачених для таких випадків процедур, включно з переглядом  зазначеного серіалу Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно. Оскільки Держкіно є центральним органом виконавчої влади, воно діє виключно в межах повноважень, визначених законом. Жодних правових підстав для відмови у видачі прокатного посвідчення телесеріалу «ФЕС» у Держкіно не було.

В той же час, для усунення певних прогалин у чинному законодавстві, що регулює зазначені питання, Держкіно ініціювало розробку і прийняття підзаконного акту, який би встановлював чіткі критерії для визначення фільмів,  вироблених фізичними чи юридичними особами держави-агресора, за максимально прозорою й зрозумілою бальною системою. За такою системою кожному фільму нараховуються бали за об’єктивними показниками (за такими як громадянство авторів, виконавців та ключових членів знімальної групи фільму, місця основних зйомок та робіт монтажно-тонувального періоду тощо) і при певній їх сукупній кількості визначається країна виробництва фільму, чи його статус як продукту спільного виробництва.

Крім того, нагадуємо, що ще із серпня минулого року Держкіно з власної ініціативи дуже уважно й прискіпливо ставилося до  питання допуску російського продукту на українські екрани. Свідченням цьому є офіційна відмова у видачі, а також анулювання прокатних посвідчень майже чотирьомстам фільмам і серіалам російського виробництва за неповний рік такої роботи.

Також наголошуємо, що у випадку надходження до Держкіно будь-яких скарг чи претензій щодо виданих прокатних посвідчень, Держкіно готове забезпечити об’єктивний і прозорий розгляд таких звернень із залученням широкої громадськості».

После прочтения – сжечь одни вопросы. Какой состав Экспертной комиссии отсматривал «ФЕС» – тот, который собираются менять? А почему разработку подзаконного акта инициировали только сейчас, если еще весной было понятно, что без конкретизации всех формулировок нового закона никак не обойтись? И главное: страна-производитель будет определяться в баллах? Серьезно?

Час от часу не легче.

Фото - show-online.tv

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...