]
Facebook LiveJournal Twitter

«Громадське» судится с полицией из-за Романа Скрыпина

16:42 20.04.2016 0

Как оказалось, история с хищением или незаконным удержанием средств «Громадського» основателем общественной организации Романом Скрыпиным не закончилась полюбовно. Впрочем, вместо того, чтобы подать заявление в суд на Романа и решить дело в хозяйственном или гражданском порядке, представители «Громадського» обратились в полицию. И судиться в итоге пришлось именно с правоохранителями.

О том, как происходит процесс, ОО «Громадське» отчитались в официальном заявлении:

«16 березня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо дій колишнього очільника організації Романа Скрипіна.

Організація заявила, що будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро. Численні попередні спроби вести перемовини щодо повернення активів організації, напряму та через офіційного представника Романа Скрипіна, не дали жодного результату протягом багатьох місяців.

На думку організації, дії колишнього керівника підпадають під статтю 190 Кримінального кодексу України та можуть кваліфікуватися як заволодіння чужим майном або придбання права на чуже майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Заяву ГО «Громадське телебачення» було зареєстровано за № 4235. За законом, заяву про вчинення злочину поліція мала внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин. Однак, слідчий Тимков Олексій Сергійович, якого було призначено до розслідування цієї справи, проігнорував пряму норму закону.

Через 72 години ГО «Громадське телебачення» подало скаргу на бездіяльність поліції до Печерського суду м. Києва.

6 квітня скаргу було задоволено в повному обсязі. Проте, слідчий Тимков не виконав рішення суду.

14 квітня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського відділу прокуратури міста Києва з вимогою змусити поліцію до виконання рішення суду.

ГО «Громадське телебачення» хоче підкреслити, що, розуміючи високу відповідальність перед своїми благодійниками та громадськістю, на кожному етапі цієї справи намагалося діяти сумлінно, маючи на меті прозоре та швидке вирішення конфлікту в юридичній площині.

Організація  продовжує юридичні дії з метою повернення повного контролю над активами, значну частину яких складають благочинні пожертви громадськості. Комунікація ГО «Громадське ТБ» залишиться точковою задля уникнення звинувачень у тиску на правоохоронні органи, від яких ми очікуємо повного та неупередженого розслідування обставин справи та передачі результатів до суду.»

Тем временем, 22 апреля должна состояться церемония вручения премии «Честь профессии», которая в этом году не обошлась без скандала. Из-за того, что в жюри конкурса присутствует Роман Скрыпин, от участия в нем отказался Богдан Кутепов, а следом - еще ряд журналистов «Громадського» и «Радио Свобода» (Сергей Андрушко, Михаил Ткач, Анна Цигима, Кристина Бондаренко, Андрей Сайчук и Наталья Тарасовская). Вышеперечисленные журналисты считают, что присутствие Романа Скрыпина в судейской коллегии нивелирует значение «Чести профессии».

По материалам hromadske.tv

Фото - facebook.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...