]
Facebook LiveJournal Twitter

Дистрибутор российских каналов объяснил георгиевскую ленту в украинском эфире

16:41 06.05.2016 0

Помните вчерашнюю новость о том, что в эфире транслируемых в Украине российских каналов (совершенно аполитичных, надо отметить) появилась георгиевская лента? Так вот, сегодня история получила продолжение. Дистрибутор группы вещателей «Стрим» - компания «Новая телевизионная группа медиа продакшен» - наконец-то объяснила, как так вообще получилось.

К слову, до этого все новости компании публиковались на русском языке, но в этот раз заявление написано на украинском. Поскольку работа наверняка проделана немалая, то и менять в нем я ничего не стала:

«Дистриб'ютор російських телерадіопрограм «Охота и рыбалка», «Вопросы и ответы»,  «Психология21», «Домашние животные», «Усадьба-ТВ» на території України - ТОВ «НОВА ТЕЛЕВІЗІЙНА ГРУПА МЕДІА ПРОДАКШН» визнає, що , нажаль, що на початок травневих свят, в ефірі зазначених телепрограм, країною походження яких є Російська Федерація, у правому куті екрану без попередження було розміщено зображення георгіївської (гвардійської) стрічки.

Наголошуємо на тому, що ТОВ «НОВА ТЕЛЕВІЗІЙНА ГРУПА МЕДІА ПРОДАКШН» не є виробником програми та фізично не може планувати і впливати на її зміст,  але ми просимо вибачення у громадян, чиї почуття, можливо, були вражені. Ми цілком поділяємо погляди про те,  що зображення георгіївської стрічки має провокативний характер, а тому є неприпустимим в українському ефірі.

Зі свого боку, на цей час ТОВ «НОВА ТЕЛЕВІЗІЙНА ГРУПА МЕДІА ПРОДАКШН»  зробила все можливе для припинення використання у зазначених телепрограмах зображення георгіївської стрічки, а саме звернулися :

- до правовласника телепрограм про необхідність прибрати з ефіру таке провокативне зображення, заблокувати технічними засобами доступ до сигналу телепрограм в Україні;

- до українських провайдерів програмної послуги про необхідність тимчасово, до 10 травня,  припинити ретрансляцію зазначених телепрограм в Україні тощо.

Водночас, звертаємо увагу громадськості на те, що використання даного символу на сьогодні прямо не заборонене чинним законодавством. Зокрема, Верховною Радою України досі не прийнято  проект Закону України «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» № 2987 від 02.06.2015 народного депутата України Антона Геращенко, який  передбачає заборону пропаганди, обмеження використання стрічки  та адміністративну відповідальність за їі поширення.

Тому, враховуючи прийняті нами всебічні заходи з припинення ретрансляції зазначених телепрограм у святкові дні, невеличку аудиторію спеціалізованих, ультранішових телеканалів, просимо зацікавлених осіб, ЗМІ не загострювати і не роздмухувати конфлікт навколо форс-мажорної обставини».

Очень удобная позиция: накосячить, а потом просить других не заострять на этом внимания. С другой стороны, с кем не бывает, правда же? Извинения попросили - и хорошо.

По материалам ntgmedia.com

Фото - trinixy.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...