]
Facebook LiveJournal Twitter

Ответ на ответ: украинские кинематографисты снова наехали на канал «24»

18:06 17.05.2016 0

Плагиат - это всегда плохо, но я, честно говоря, была уверена, что инцидент с телеканалом «24» и авторами картины «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» был исчерпан. Как бы не так! Создателей фильма не удовлетворило извинение вещателя, и они, не думая долго, накатали новое открытое письмо, которое предлагаю так и называть - ответ на ответ.

Ну а чтобы от вас не ускользнула ни одна тонкость, цитирую его целиком, сохраняя орфографию и пунткуацию авторов:

«Телеканал оперативно відреагував на наш відкритий лист. Ми сприймаємо це як позитивний сигнал та готовність залагодити прикру ситуацію, що склалася з вини працівників каналу.

Водночас маємо наголосити, що лист-відповідь телеканалу, окрім визнання своєї провини, містить низку неправдивих відомостей.

По-перше, йдеться не про 16 секунд матеріалу нашого фільму, що їх використали без нашого дозволу, тобто незаконно, а про те, що майже повністю телесюжет тривалістю 2 хв. 38 сек. змонтований з нашого фільму. Адже з нашої кінострічки запозичені, крім оригінальних зйомок, також хронікальні кадри (виявлені нашою групою в результаті тривалих пошуків і придбані в архівах на підставі угод) та відібрані нами фрагменти класичних фільмів, на використання яких ми також оформили права. Крім того, голос за кадром повністю подає інформацію, вперше (і виключно) оприлюднену саме в нашому фільмі.

По-друге, телеканал стверджує, що автори їхнього телесюжету (не названі ні в самому сюжеті, ні тепер) скористалися уривками з трейлеру нашої стрічки, розміщеного в Youtube. Це неправда, оскільки в телесюжеті присутні кадри та інформація, яких нема в трейлері.

Цілком очевидно, що телеканал намагається приховати інше: в їхньому розпорядженні є піратська копія фільму (нам невідомо, як вона до них потрапила, а телеканал не пояснює), і саме звідти взяті «матеріали» для телесюжету, включаючи навіть деякі монтажні стики нашого фільму.

Отже, з юридичної точки зору мова йде не про «цитування твору», а практично про повне його використання.

Те, що використано саме матеріали фільму, ми можемо легко довести при детальному аналізі телесюжету «Як радянська влада знищила український Голлівуд». У разі потреби.

Також цінуємо спробу телеканалу визнати неправомірним використання неповної назви фільму у титрі (який з’являється дрібним шрифтом на 2 хв. 24 сек., наприкінці сюжету). Але хочемо нагадати: в ефірних версіях телесюжету, що був показаний 7 разів, згадки про наш фільм не було. Ми і це зможемо довести, якщо буде необхідно. Згаданий титр з’явився ПІСЛЯ першого публічного оповіщення про порушення авторських прав.

Попри все творча група фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» цінує бажання телеканалу новин «24» залагодити ситуацію, що склалася, та вибачитись усіма доступними способами.

Але дивно, що протягом шести абзаців відповіді телеканал так і не знайшов місця для простих людських слів: «Вибачте, панове». В листі є повідомлення про готовність вибачитися, проте нема самого вибачення (різниця між наміром і дією). Це дуже дивно, панове телевізійники.

Отже, вважаємо абсолютно прийнятним публічне вибачення про порушення наших авторських в ефірі телеканалу новин «24», на сайті каналу і на сторінці каналу у мережі Facebook. Звісно, повідомивши нас про появу відповідних заяв-вибачень.

Позитивно ставимося до пропозиції телеканалу щодо створення сюжету про фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» та село Бучак. Чекаємо, що на підтвердження своєї пропозиції  телеканал зв’яжеться із цього приводу із дистриб’ютором картини Іриною Плеховою.

Насамкінець хотілось би все таки дізнатись конкретні прізвища тих, хто у листі-відповіді сховався за рядком-підписом «Колектив телеканалу новин "24"». Певно, лист не затверджувався на загальних зборах працівників телеканалу?

Адже ми підписали свій відкритий лист власними іменами і хотіли б знати, з ким ведемо діалог».

Среди подписантов письма фигурируют те же люди, что и в первый раз. А вот продюсеры картины Игорь Савиченко и Роман Климпуш по-прежнему хранят тревожное молчание. К чему бы это?

По материалам ukrkino.com.ua

Фото - risovach.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...