]
Facebook LiveJournal Twitter

Союз кинематографистов просит депутатов продлить налоговые льготы для украинского кино

13:32 12.12.2016 0

В конце прошлой недели глава Национального союза кинематографистов Украины обратился к главе Верховной Рады с просьбой продолжить мораторий на НДС для киноиндустрии до 1 января 2020 года. В соответствующем письме говорится о том, что в проекте Госбюджета на 2017 год продолжение льгот для операций, связанных с производством и распространением национальных фильмов, а также озвучением, дублированием и субтитрованием иностранных фильмов по-украински, не предусмотрено. Срок действия льгот для операций по распространению и демонстрации фильмов истек еще 1 января 2016-го, а закон о господдержке кинематографа отправлен на доработку, и потому предусмотренные документом льготы не смогут вступить в силу в ближайшее время.

Все это, по мнению главы НСКУ Тараса Ткаченко, означает существенное сокращение финансовых возможностей украинского кино. Впрочем, читайте сами:

Голові Верховної Ради України
Парубію А.В.

Шановний Андрію Володимировичу!

Верховною Радою було продовжено, на 2016 рік, мораторій на податок на додану вартість для кінематографа. Ним передбачено звільнення від ПДВ щодо випуску національних фільмів та зарубіжних кінострічок, дубльованих українською мовою.

Мораторій діє до 31 грудня 2016 року і, на жаль, у проекті Державного бюджету України на 2017 рік відсутнє подовження означених вище пільг. Це означатиме суттєве скорочення фінансових можливостей українського кіно, зокрема й тих, що стосуються рекламування національної кінопродукції.

Крім того, варто не обкладати ПДВ і послуги з демонстрування, розповсюдження фільмів, дубльованих, озвучених або субтитрованих державною мовою на території України.

Довголітнє ігнорування потреб нації у власній аудіовізуальній продукції призвело до жахливих деформацій культурного життя та віддання інформаційного простору на поталу іноземним, незрідка недружнім, а чи й просто ворожим впливам. Нині українське кіно тільки-но починає спинатись на ноги. Було б украй недалекоглядно – особливо в контексті сучасних реалій – ставити нові бар’єри на шляху його розвитку.

Просимо зважити і на ту обставину, що ухвалений нещодавно законопроект №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в України» (в ньому передбачено систему пільг щодо кіноіндустрії) нині проходить процедуру доопрацювання опісля зауважень з боку Президента України. Відтак нині маємо правову паузу, коли термін одних пільг вже завершено, а інші терміни не стали чинними.

Враховуючи сказане, просимо зробити все необхідне, аби мораторій на ПДВ для кіноіндустрії було подовжено до 1 січня 2020 року.

З повагою,
Голова НСКУ Тарас Ткаченко


Как думаете, сработает?

По материалам ukrkino.com.ua

Фото - timeua.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...