]
Facebook LiveJournal Twitter

«Украина» прокомментировала инцидент с журналистами, работавшими для Russia Today

16:59 12.06.2017 1

Честно говоря, я до сих пор нахожусь под впечатлением утренней истории о журналистах, прикрывавшихся именем канала «Украина», чтобы создать сюжет для Russia Today. На «Украине», судя по всему, со мной солидарны, и молчать по этому поводу не стали. В ответ на мой запрос вещатель достаточно подробно изложил свою позицию, а также рассказал, что будет дальше:

«Канал «Україна» обурений незаконним використанням імені каналу при створенні сюжету для Russia Today.

Видавши обманним шляхом себе за знімальну групу каналу «Україна» і порушивши всі норми журналістської етики, Василь Скопик і Наталія Трофимова, отримали коментарі українських прикордонників на пункті пропуску в Раві-Руській та зробили маніпулятивний сюжет про безвізовий режим для російського каналу Russia Today.

Василь Скопик є оператором львівського корпункту каналу «Україна». У неділю, 11 червня, Василь Скопик редакційних завдань від свого керівництва не отримував. Однак, порушивши всі інструкції, Скопик самовільно взяв камеру і відправився на зйомки, що не мають відношення до каналу «Україна». Наталія Трофимова не є співробітником каналу «Україна» і в будь-яких трудових відносинах з каналом і львівським корпунктом не перебуває.

11 червня від львівського корпункту каналу «Україна» за редакційним завданням по темі старту безвізового режиму працювала знімальна група в складі журналіста Оксани Лабойко і оператора Володимира Вежбинського, які підготували для випуску новин на каналі «Україна» об'єктивний, якісний матеріал.

Колектив каналу «Україна» обурений поведінкою колег, які зневажають професійну честь і гідність, і не думають не тільки про імідж свого каналу, але й рідної країни.

У зв'язку з інцидентом, що стався 11 червня, проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи».

Такие дела. Я не могу понять только одного: почему бы сразу не уволить Василия, не дожидаясь результатов внутреннего расследования? Очень ценный сотрудник?

Фото - satsis.infowikipedia.org

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...