]
Facebook LiveJournal Twitter

«Украина» versus Плюсы: баттл медиагрупп вышел на новый уровень

14:03 31.10.2017 0

Вы еще не устали наблюдать за противостоянием «Украины» и Плюсов, которым каналы развлекают своих зрителей добрых пару лет? В любом случае, вялотекущий скандал снова перешел в острую форму, и поводом для этого стал сюжет в итоговой программе «Украины» «События недели».

Если коротко, то журналисты программы обратились к коллегам с Плюсов с просьбой прокомментировать ситуацию с переходом на цифру. Казалось бы, тема безобидная, а в положительном решении этого вопроса заинтересованы оба вещателя. Но у судьбы свои законы, и вместо конструктива, мы с вами получили очередную порцию взаимных обвинений в несоблюдении журналистских стандартов.

Предлагаю ознакомиться с позициями обеих сторон. Со слов Плюсов все выглядело так:

«У неділю, 29 жовтня, у програмі «События недели» журналісти телеканалу «Україна» вкотре вразили черговою брехнею на адресу колег по медіаринку. Так, у останньому сюжеті, яким режисерами було вирішено завершити програму, мала б йти мова про перехід України на цифрове телебачення. Натомість, він був побудований таким чином, аби маніпулюючи громадською думкою, відверто завдати шкоди репутації конкурентів.

26 жовтня група «1+1 медіа» отримала на email запит від телеканалу «Україна» із проханням надати відеокоментар уповноваженої особи для сюжету інформаційно-аналітичної програми «События недели», тема якого – перехід на цифрове телебачення.

У свою чергу, 1+1 медіа, як компанія, яка завжди виступала за перехід України на цифрове мовлення за умови гарантій повного покриття цифровим сигналом українських територій, того ж дня погодилась надати коментар, підтвердивши це телефонним дзвінком. Однак, наступного дня, намагаючись вийти на зв'язок з продюсером програми «События недели», 1+1 медіа не отримала жодної відповіді, як на телефонні дзвінки, так і на смс-повідомлення. Повторно про готовність коментувати 1+1 медіа було підтверджено 27 жовтня email-листом у відповідь на запит телеканалу «Україна».

Попри те, що зворотного зв’язку телеканалом «Україна» до 1+1 медіа надано не було, у сюжеті  програми «События недели» готовність коментувати запит журналісти трактували так: «Наши запросы коллеги оставили без письменного ответа».

А закончили Плюсы свое послание следующим образом: «Сподіваємося, що наступного разу, надсилаючи запити по email, журналісти телеканалу «Україна» пам’ятатимуть про журналістські стандарти та заслухають другу сторону».

На этом скандал мог бы и закончится, но «Украина» решила не пропускать колкости коллег в свой адрес мимо ушей. В итоге, сегодня вещатель разродился комментарием со своей версией случившегося. Привожу его здесь без изменений:

«Журналістський колектив інформаційно-аналітичної програми «События недели» був, справді, здивований пропозицією, отриманою від «1+1» у відповідь на запитання, які було направлено нашим кореспондентом. Нам погодились надати коментар, але за умови, що все, що скаже спікер «1+1», має потрапити в ефір. Такі вимоги виглядають справжнім шантажем, і впевнені, що у своїй роботі над інформаційними сюжетами кореспонденти «ТСН» на такі умови з боку спікерів точно не погоджуються. З боку редакції програми «События недели» було запропоновано «1+1» надати письмовий коментар, який ми готові були показати в ефірі повністю. Зазначимо, що за такої умови «1+1» письмовий коментар телеканалу «Україна» вже надавали, і він потрапив в ефір без будь-якої цензури з нашого боку, у повному обсязі. За посиланням можна ознайомитись з сюжетом, в якому було використано повний письмовий коментар телеканалу «1+1». Письмовий коментар цього разу ми так і не отримали.

Сподіваємось, що «1+1» буде пропонувати дотримуватись однакових стандартів як своїм журналістам, так і журналістам інших каналів».

Я традиционно не берусь судить, кто здесь прав, а кто - не очень. Но с обеими версиями вы теперь знакомы, так что можете делать выводы. Если хотите.

По материалам пресс-служб «1+1» и канала «Украина»

Фото - wikia.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...