]
Facebook LiveJournal Twitter

«Громадське» подало в суд на структуру СБУ

18:33 13.11.2017 0

Летом прошлого года между «Громадським» и пресс-службой АТО пробежала черная кошка: военные попросили СБУ лишить аккредитации журналистов вещателя Анастасию Станко и Константина Реуцкого, обвинив их в том, что вместе с ними снимать позиции наших бойцов приехала корреспондент «Новой газеты» Юлия Полухина. С тех пор утекло немало воды, и, казалось бы, конфликт давно исчерпан, но нет. Сегодня выяснилось, что «Громадське» решило отстоять свою репутацию в суде.

«ГО «Громадське телебачення» та Анастасія Станко подали позов про захист ділової репутації і спростування недостовірної інформації, поширеної на сторінці прес-центру штабу АТО в мережі Facebook 8 липня 2016 року.  

Позов заявлений до Антитерористичного центру, що офіційно підпорядковується СБУ, стосується заяви прес-центру АТО щодо роботи журналістів Громадського Анастасії Станко й Костянтина Реуцького на передовій лінії в місті Авдіївка влітку 2016 року.

Перше засідання призначено на 14 листопада 2017 року в Печерському районному суді міста Києва.

Прес-служба АТО звинуватила журналістів у порушенні правил роботи в зоні АТО. Але, після розслідування всіх обставин їхньої діяльності, робоча група в складі представників силових структур і професійних організацій дійшла висновку, що порушень не було, і поновила акредитацію обом журналістам Громадського 29 серпня 2016 року. До робочої групи, зокрема, входили представники СБУ, Міністерства оборони й Адміністрації президента.

Під час розслідування обставин роботи журналістів в Авдіївці також відбувалася медіація між Громадським і представниками силових відомств за допомогою ОБСЄ. У ній брали участь і представники незалежних медіа-організацій «Детектор медіа» та «ІМІ».

За результатами медіації сторони домовилися про низку конкретних дій, пов’язаних з відновленням ділової репутації журналістів Громадського й самої організації. Але протягом року представники державних органів домовленостей не дотримались. Ані представники Антитерористичного центру при СБУ, ані представники Міністерства оборони України так і не опублікували спростування недостовірної інформації, тому Громадське звернулося до суду з вимогою спростування».

У меня теперь только один вопрос. Почему желание спасти репутацию появилось у канала «Громадське» лишь спустя полтора года?

По материалам пресс-службы Громадського 

Фото - argumentua.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...