]
Facebook LiveJournal Twitter

О heavy viewers - либо хорошо, либо ничего. ИТК рассказал об аудите телеисследования Nielsen

09:58 28.11.2017 0

Не прошло и двух недель, как Индустриальный телевизионный комитет обнародовал релиз о результатах аудита телеисследования Nielsen, проведенного французской аудиторской компанией CESP. Публикую его целиком:

«На замовлення Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК) Centre d’Etudes de Support de Publicite (CESP) провів повний аудит системи вимірювання телевізійної аудиторії України, що складається з Установчого Дослідження Київського Міжнародного Інституту Соціології (КМІС) та ТВ панелі Nielsen. Аудит охопив період з червня 2016 по травень 2017 року. Головною метою аудиту була оцінка відповідності поточної системи вимірювання телеаудиторії України міжнародним стандартам.

Задля вирішення цієї задачі аудит CESP склався з декількох кроків. По-перше, аудитори перевірили документацію, методологічні звіти та результати, які були надані ІТК, Nielsen та КМІС. Після цього, аудитори провели робочі зустрічі в Києві з керівництвом ІТК, Nielsen та КМІС протягом 5 днів, з 19 по 23 червня 2017 року.

На доповнення, професійний інспектор CESP відвідав 50 домогосподарств ТВ панелі, які випадковим чином були обрані по всій країні. Це дозволило CESP наживо перевірити роботу панелі та відповідність її структури базі даних Nielsen, процедуру рекрутингу, розуміння та дотримання панелістами правил участі в дослідженні. Це також дало змогу провести функціональні тести піплометричного обладнання в домогосподарствах, задля чого інспектор провів сесії перегляду на телевізорах панелістів, а потім звірив їх з даними, які надійшли з піплметрів. Потім, повернувшись у Париж, аудитори разом з Науковим Комітетом CESP проаналізували дані ТВ панелі та додаткову інформацію від Nielsen та КМІС.

Попередній звіт по аудиту було надано 29 вересня 2017, даючи ІТК та Nielsen нагоду поділитися своїми коментарями та обговорити результати з Науковим Комітетом CESP на зустрічі 19 жовтня 2017 року. Після остаточної оцінки Наукового Комітету, 27 жовтня 2017 року CESP надав фінальний звіт, презентації якого для ІТК та телеіндустрії відбулися в Києві з 15 по 17 листопада 2017 року.

Відносно аудиту системи вимірювання телевізійної аудиторії України, Науковий Комітет CESP вважає дизайн та польові роботи Установчого Дослідження задовільними, тобто тими, які відповідають міжнародним стандартам та кращим світовим практикам. Ця складова системи вимірювання є критичною, так як є джерелом для екстраполяції результатів ТВ панелі та використовується для рекрутингу панелістів. Науковий Комітет CESP схвалив ініціативи ІТК по розрахунку численності українського населення через брак офіціальної статистики у зв’язку з ситуацією на Сході. Науковий Комітет CESP вважає дизайн та поточний стан роботи ТВ панелі такими, що відповідають міжнародним нормам та зобов’язанням Nielsen перед ІТК. Незважаючи на те, що метою аудиту не було оцінювання ефективності процедур безпеки, Науковий Комітет CESP був вражений високим рівнем безпеки персональних даних панелістів. Відвідування 50 випадковим чином обраних домогосподарств підтвердив ефективне керування панеллю та якісну роботу піплметричного обладнання.

Базуючись на висновках аудиту, CESP поділився з медіа індустрією двома ключовими рекомендаціями:

· Знайти найсвіжіші офіціальні джерела щодо розміру домогосподарств та наявності дітей в домогосподарствах, або дослідити можливість використання Установчого дослідження як єдиного джерела для збору цієї інформації

· Переглянути дизайн Установчого дослідження та ТВ панелі на предмет потенційного включення інших критеріїв, таких як зайнятість, та збільшення мінімального розміру клітинок для забезпечення стабільності зважування.

На заключення, CESP також пропонує:

· Дослідити можливу внутрішню міграцію населення після 2015 року, та включити її в розрахунки численності населення України

· Збільшити випробувальний термін для нових панелістів до мінімум 10 днів перед включенням до результатів дослідження

Базуючись на приведених вище рекомендаціях, Науковий Комітет CESP запропонував ІТК декілька ідей для наступних кроків».

На этом все: ни конкретики по рекомендациям аудиторов, ни объяснения параметра занятости панелистов, ни подробной информации об ограничении суточного смотрения с 24-х до 18 часов для телезомби heavy viewers в релизе нет. Жаль, что в ИТК не посчитали нужным развернуто объяснить эти моменты. Ну а с короткими объяснениями директора ИТК Игоря Коваля вы, если вдруг пропустили, можете ознакомиться здесь

Фото - aeroflowinc.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...