]
Facebook LiveJournal Twitter

ZIK сообщает, что его вещание во Львове и области ограничивает Общественное

17:06 05.02.2018 0

Черная полоса в жизни ZIK никак не сменится белой. Основные новости, которые я получаю от телеканала, заключаются в том, что на сотрудников оказывают давление и всячески препятствуют работе вещателя. В этот раз пресс-служба сообщает, что вещание ZIK во Львове и Львовской области ограничивает... Общественное:

«Аналогове мовлення телеканалу ZIK на Львів та Львівську область обмежують із порушенням законодавства та договірних зобов’язань.

У п’ятницю, 2 лютого, телеканал ZIK (ТОВ – ТРК «Міст ТБ») отримав листа від Львівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення про те, що Філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція» у зв’язку з зменшенням обсягів фінансування змінює сітку мовлення.

Філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція», приймаючи рішення про зміну сітки мовлення, з незрозумілих причин допустила наступні грубі порушення вимог Закону України «Про телебачення та радіомовлення» та чинних договірних зобов’язань.

Зокрема, мовить в проміжку з 13:30 до 21:00 год в той час, як період з 12:00 до 14:00 год є часом мовлення ТОВ – ТРК «Міст ТБ», тобто протиправно захоплено 30 хвилин мовлення ТОВ – ТРК «Міст ТБ» на 12 ТВК.

Окрім того, самовільно та протизаконно, без отримання згоди ТОВ – ТРК «Міст ТБ» та дотримання ліцензійних процедур, припиняє з понеділка, 5 лютого, ретрансляцію програм ТОВ – ТРК «Міст ТБ» у період з 21:00 до 24:00 год щоденно, що є порушенням як чинних ліцензійних зобов’язань ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» в особі Філії НТКУ «Львівська регіональна дирекція», так і договірних зобов’язань.

Відповідно до положень абз. а ч. 1 ст. 59 Закону України «Про телебачення та радіомовлення» телерадіоорганізація зобов'язана  дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Вважаємо, діями щодо намагань обмежити мовлення телеканалу ZIK здійснюється замах на інформаційну безпеку у Львові та Львівській області, що є неприпустимим, беручи до уваги перебування України в стані війни з Росією.

Керівництво телеканалу ZIK звернулося з офіційним листом до відповідальних осіб із проханням забезпечити дотримання закону та відновити мовлення ZIKу в повному обсязі відповідно до ліцензійних вимог.

Також телеканал ZIK апелюватиме до повноважних міжнародних організацій для захисту незалежних медіа від протиправних посягань на свободу слова.

Керівництво ZIKу розцінює такі дії, як чергове загострення тиску на телеканал, причиною якого є відмова інвестора Петра Димінського «віддати телеканал в управління на 3 роки». З такою пропозицією свого часу до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, звернулися від імені Адміністрації Президента України народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною». 

Напомню, Катерина Загорий историю с Диминским уже комментировала. Ну а я буду следить за ходом событий и информировать вас.

По материалам пресс-службы телеканала ZIK

Фото - tehnika.expert

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...