]
Facebook LiveJournal Twitter

Ну надо же! Общественное отключит аналоговое вещание своих телеканалов 1 мая

17:47 05.04.2018 3

Пока государственные органы говорят об отключении аналога с 1 июляНациональная общественная телерадиокомпания Украины готовится отключить эфирного аналогового вещания телеканалов «Перший» и областных ТРК уже 1 мая. Процесс будет запущен по всей Украине за исключением Харьковской, Донецкой и Луганской областей. Аргументация такого решения – недофинансирование Общественного. В НОТУ уже утвердили детальный план действий, и до завтра намерены подать заявление о самовольном отказе от эфирного «аналога».

До 16 апреля в НОТУ напишут о желании остановить эфирное аналоговое вещание Концерну РРТ и другим компаниям, которые ретранслируют сигнал НОТУ. Компания говорит о старте рекламной кампании по отключению каналов в эфирном «аналоге» в региональных СМИ. И предупреждает, что в случае недофинансирования будет вынуждена прекратить свою деятельность в конце первого полугодия.

Публично об этом Общественное планирует начать говорить завтра. Я же уже сегодня из собственных источников получила полный план действий компании. Предлагаю ознакомиться:

«Задля додаткової фінансової економії та на виконання постанови Кабміну 563 «Про внесення зміни до розділу Плану використання радіочастотного ресурсу України» від 19 липня 2017 року у редакції від 9 серпня 2017 року заплановано відключення трансляції аналогового мовлення регіональних каналів та «UA: Перший» з 01.05.2018 року. Для впровадження зазначеного вище, а також мінімізації репутаційних ризиків, було розроблено план заходів.

ПЛАН ЗАХОДІВ ВІДКЛЮЧЕННЯ АНАЛОГОВОГО МОВЛЕННЯ КАНАЛІВ ПАТ «НСТУ»

Мета

- Відключення трансляції аналогового мовлення регіональних каналів та UA: Перший з 01.05.2018р.

В роботі залишаються:

Передавачі аналогового мовлення, які транслюють канали «UAПерший» у м. Харків та Харківській обл., у м. Херсон та Херсонській обл., у Луганській та Донецькій обл.

Передавачі аналогового мовлення, які транслюють регіональні канали у Харківській обл., Херсонській обл. та «UА: Донбас» (Луганська, Донецька обл.)

АДМІНІСТРАТИВНІ ЗАХОДИ

1. До 06.04.2018 надсилання звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про погодження відключення з 01 травня 2018 р. аналогового мовлення «UА:Перший» та регіонального мовлення окрім передавачів, розташованих в Луганській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

2. До 16.04.2018 розгляд правління ПАТ «НСТУ» проекту рішення про вимкнення з 01 травня 2018 р. аналогового мовлення «UА: Перший» та регіонального мовлення, окрім передавачів, розташованих в Луганській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

3. До 16.04.2018 інформування про вимкнення з 01 травня 2018 р. аналогового мовлення «UА:Перший» та регіонального мовлення, окрім передавачів, розташованих в Луганській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях, операторів телекомунікацій та зв’язку, які транслюють програми аналогового мовлення ПАТ НСТУ, а саме:

· Концерн РРТ

· Телемережі України

· ПАТ «Укртелеком»

· ТОВ «Телерадіокомпанія «Спектр»

4. До 13.04.2018 надсилання інформаційних листів про відключення з 01 травня 2018р. аналогового телевізійного мовлення телеканалам- контрагентам, з якими ПАТ «НСТУ» спільно використовує канали мовлення:

· ТРК М1 (у м. Ужгород)

· ТК «ПРЯМИЙ» (у м. Кривий Ріг)

· «Міст-ТБ» (у м. Львів)

· ТРК "Нарт", КТ ПЦТМ "Телеком-1" (у м. Миколаєві)

· Перший міський (у мОдеса)

· 5 канал (у м. Суми)

· “Ятрань” (у м. Умані)

· ТРА «Новий Чернігів» (у м. Чернігові)

· «ТВА» (у м. Чернівці)

· «ЗІК» (у м. Львів)

5. До 16.05.2018 подання на розгляд Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяви на внесення змін до чинних ліцензій  ПАТ «НСТУ» в частині вилучення ліцензій окремих каналів аналогового мовлення.

КОММУНІКАЦІЙНІ ЗАХОДИ

· Запуск телефону «гарячої» лінії (044)482-11-11 з автовідповідачем для інформування телеглядачів  щодо відключення аналогового мовлення програм ПАТ «НСТУ» та відповідей на запитання. А також розробка відповідної «карти дзвінка» та системиреєстрації  звернень глядачів.

· Створення та розміщення в ефірі інформаційного ролику та «інформаційного рядку» щодо відключення аналогового мовлення. 

· Проведення роботи із менеджерами регіональних філій щодо інформування телеглядачів про відключення

· Забезпечення підтримки зі сторони найбільших операторів мобільного звязку.

· 6-13 квітня – оприлюднення офіційної заяви ПАТ "НСТУ" про наміри відмовитись від аналогового мовлення.

· 6-13 квітня – розміщення інформації про намір відмовитись  від аналогового мовлення у всеукраїнських та регіональних ЗМІ.  

· 7-17 квітня – розміщення інформаційного матеріалу у соціальних мережах ПАТ "НСТУ" (текстові повідомлення та інфографіка).

· 16-20 квітня – публікація розгорнутих  матеріалів у ЗМІ з метою збільшення обізнаності глядачів щодо теми аналогового мовлення (Європейський досвід, причини, передумови, наслідки).

· 20-27 квітня – повторні оголошення у соціальних мережах та на сайтах ПАТ "НСТУ".

· 6-28 квітня – робота із запитами громадськості та ЗМІ щодо відмови від аналогового мовлення.

При цьому слід зазначити, що будь які додаткові дії з боку компанії не дозволять підтримувати діяльність протягом всього 2018 р. без отримання додаткового фінансування з боку держави. З поточним станом речей, компанія буде змушена просто припинити свою діяльність наприкінці першого півріччя».

Такие дела.

Фото - espreso.tv

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...