]
Facebook LiveJournal Twitter

ZIK обвиняет Администрацию президента в распространении фейков о продаже телеканала

11:33 25.06.2018 0

Телеканал ZIK в очередной раз сообщает, что информация о его продаже (на этот раз опубликованная французским изданием Agetimes Économie и перепечатанная украинскими СМИ) не соответствует действительности. И обвиняет во всем администрацию президента:

«Інформація, опублікована французьким виданнямAgetimes Économie у вівторок, 19 червня, і поширена українськими ЗМІ, зокрема інформаційним агентством УНІАН, про нібито перемовини про продаж телеканалу ZIK бізнесмену Василю Веселому, не відповідає дійсності.

Раніше, 11 червня, відомий аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд у персональному блозі на сайті організації опублікував інформацію про купівлю телеканалу ZIK Віктором Медведчуком. Цей матеріал без будь-яких коментарів збоку керівництва медіа-холдингу ZIK передрукував «Голос Америки», згодом, щоправда, додавши позицію ZIKу.

Як і оприлюднені в блозі пана Аслунда дані фактично від анонімного джерела, яке фігурує в тексті під формулюванням «один із найкращих політологів», так і в публікації Agetimes Économie інформація про продаж каналу надана редакції неідентифікованими «джерелами, близькими до бізнесмена Димінського». За коментарем безпосередньо до керівництва ZIKу французьке медіа не зверталося...

На думку менеджменту ZIKу, ці фейки цілеспрямовано поширюють представники Адміністрації Президента для дискредитації каналу, який був і залишається повністю незалежним та непідконтрольним владі.

Зауважимо, тема структури власності телеканалу на медіа-ринку вже не вперше обростає нездоровими чутками з метою завдати репутаційних втрат ZIKу. В часи режиму Януковича телеканал зараховували до власності Клименка (екс-керівник Міністерства доходів і зборів). Потім на сайті телеканалу «Еспресо», який тоді ще належав нардепу Миколі Княжицькому, ZIK зненацька «став» власністю олігарха Курченка (до слова, за цю брехню досі ніхто не перепросив). Пізніше звільнені колишні працівники медіа-холдингу безпідставно «долучали» канал то до
колишніх регіоналів, то до представників «Опозиційного блоку».

Наголошуємо: зі структурою власності телеканалу ZIK може ознайомитися кожен охочий, адже її згідно з чинним законодавством розміщено у відкритому публічному доступі».

Если что, с информацией о структуре собственности канала можно ознакомиться здесь.

Фото - antikor.com.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...