]
Facebook LiveJournal Twitter

Завтра в Нацсовете снова не будет кворума. Герасимьюк и Черныш ждут заседания комитета Сюмар

09:30 02.07.2018 1

Судя по всему, злосчастный вопрос продления цифровых лицензий 27-ми телеканалов на этой неделе снова не будет рассмотрен Нацсоветом по вопросам телевидения и радиовещания. Ольга Герасимьюк и Олег Черныш не собираются приходить на заседания регулятора, назначенніе на 3 и 5 июля, поскольку ждут заседания Комитета Верховной Рады по свободе слова, которое пройдет 4 июля. Оба члена Нацсовета говорят о манипуляциях со стороны Валентина Коваля на брифинге, проведенном 27 июня, и извиняться перед своими коллегами, назначенными по президетской квоте, не собираются.

Ольга Герасимьюк возмущена заявлением Коваля в свой адрес: «Коваль закликав мене вибачатися, зробивши, нарешті, прямі звинувачення – в лобізмі на користь однієї з медіагруп. Нехай він дуже уважно перечитає все те, що він сказав на тому брифінгу, бо він музикант, допускає синкопи, а в його словах прямі й бездоказові звинувачення, якщо взагалі пробратися через той абсолютно дивний за стилістикою текст. Зокрема, можна за ті його слова в суд подати. Його взагалі ніхто за язик не тягне прогинатися. Можу вас запевнити, що я не збираюсь йти в політику, до когось в партію. Якщо я лобіст, то цікаво – чи він перестав виконувати свою роботу на каналі в іншій групі? До речі, на «Українському радіо», де в мене був ефір, піднімали питання про призначення деяких членів безпосередньо з посади топ-менеджера конкретної групи й ознак конфлікту інтересів. Щодо обіцянки Ткаченку продовжити ліцензію «1+1», про які говори Коваль, - я взагалі не знаю про їхні розмови. Коваль же на ходу імпровізує, весь час міняє свідчення. Між іншим, коли я з відрядження в Страсбурзі питала – чому порядок денний на 27 червня не дали узгодити й виставили на сайт, то Коваль мені нахамив у відповідь: «Ваші «повідомлятори» брешуть, порядок ще не підписаний!» А потім вибачався»,  рассказала первая замглавы регулятора.

Единственный вопрос в повестке заседания Нацсовета 3 июля – согласование увольнения Ольги Герасимьюк

Нацсовет, Ольга Герасимьюк, Олег Черныш

Но Ольга Владимировна на заседание не придет, поскольку хочет сначала высказаться на Комитете Верховной Рады по вопросам свободы слова, заседание которого запланировано на 4 июля. К тому же, с ней снова не согласовали повестку заседания Нацсовета: «Вони не погодили з нами жоден порядок денний. Хоча саме Коваль мене в смс питав, коли я прийду на розгляд своєї заяви на звільнення. Я відповіла, що мою заяву потрібно розглядати на окремому засіданні, а порядок денний і день – узгодити. І узгодити не через «повідомляторів» і не без суду й слідства. Він відписав, що вони мають за день вивісити на сайті повідомлення про засідання: якщо в понеділок – вивісимо в середу (27 июня, – МН), якщо у вівторок – вивісимо в понеділок. Окреме засідання з одним питанням - ОК, хоча я вказала, що було прохання ще проголосувати про видачу тимчасових дозволів на мовлення у прикордонних областях. Але якщо тільки питання про моє звільнення – ОК. Я далі не відповідала, бо відповіла в першому смс – узгодити зі мною порядок денний. Опівдні в середу підписали обидва – на 3 и 5 липня. Жоден порядок не узгоджений. Мені їх на пошту не надсилали. Неузгодження з нами порядків денних засідань – це ж та наша з Чернишом вимога щодо прозорості! Я буду наполягати розглянути заяву після розмов на Комітеті з питань свободи слова. Інакше – чому я маю просто тихо піти? Я розумію, що вони збираються це використати. Моя заява, як вони кажуть – політична, «не по формі». Треба, мовляв, переписати «за власним бажанням». Я ще перегляну закон – здається, за відставку після голосування в Нацраді потім потрібна ще постанова Верховної Ради. Тобто, депутати мене все ж таки мають спершу заслухати. Мені посада не потрібна».

Член Нацсовета Олег Черныш поддерживает коллегу: «Повестку дня с нами так и не согласовали – ни на 3, ни на 5 июля. Хотя я четко заявил, что сначала наш вопрос нужно рассматривать на заседании Комитета по свободе слова, мы должны прийти к консенсусу и выйти на общее решение. Только после этого вместе согласовать повестку дня. Поэтому заседания 5 июля также не будет», - отметил чиновник, добавив, что он не будет извиняться.

Также Ольгу Герасимьюк возмутило, что в вопросе блокирования заседаний акцент смещается только на нее и Олега Черныша – без упоминания факта, что одно из сорвавшихся заседаний не состоялось потому, что на него не явились Юрий Артеменко и Валентин Коваль«На засіданні, куди не прийшов голова, ще перед моїм відрядженням в Страсбург, забувається усіма один момент. І я про це не підкреслювала. Всі ці державної ваги питання, про блокування яких тепер активно говорять мої колеги, мали бути вирішені ще на тому засіданні. Голова подзвонив мені перед засіданням уранці, коли я вже на нього їхала, і сказав, що захворів – в нього застуда. У голови зранку була висока температура – я не міряла, але ввечері перед тим він усіляко мені при всіх демонстрував градусник, просив мене торкнутися його лоба – я сказала, що холодний. А потім він повідомив, що таки має 37,2. Зранку перед засіданням я телефоном голові сказала, мовляв, добре, проведу засідання замість нього. Коваль мав приїхати на те засідання з аеропорту – він летів зі свого відрядження. Я ще напередодні питала в «кадрах» як вони «закриють» йому відрядження й поставлять його присутність на робочому місці? Вони сварилися, що бездумно оформили відрядження, але сказали, що знайшли спосіб закрити відрядження ранком того ж дня. Він мав бути на засіданні. Голова на те відповів, що ми скажемо, що він у відрядженні. Я тоді сказала що не буду відкривати засідання, а просто попереджу всіх ліцензіатів і журналістів, що й зробила. А далі понеслося», - приоткрыла завесу Герасимьюк.

Слова Валентина Коваля о том, что она и Олег Черныш блокируют отключение аналога, Герасимьюк называет манипуляцией: «Валентин каже: якщо не проголосуємо заднім числом погодження Плану використання частот, то ніби блокуємо відключення аналогу. Але цей План уже діє без нашого рішення».

Свое видение сложившейся ситуации, а также вопросов, связанных с отключением аналога и другими «горящими» проблемами, Олег Николаевич изложил в своем Фейсбуке:

Похоже, членам Нацсовета пора наконец-то сесть за стол переговоров и не выходить, пока не договорятся.  

Фото - obozrevatel.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...