]
Facebook LiveJournal Twitter

Министерство временно оккупированных территорий заявляет о распространении в СМИ фейкового письма от его имени

13:44 05.07.2018 0

Публиковать только проверенную информацию – главное правило, которому учат журналистов с первого курса университетов. Однако ложная информация все же распространяется в СМИ. Так случилось и с фейковым письмом от якобы Министра по вопросам временно оккупированных территорий и внутренне перемещенных лиц Украины Вадима Черныша Министру информационной политики Юрию Стецю. В сообщении он якобы призывал дискредитировать с помощью украинских СМИ «отдых в Крыму».

МТОТ же официально заявляет, что никакого письма Черныш Стецю не отправлял, а СМИ распространяют фейковую информацию. Привожу вам заявление министерства без изменений:

«УВАГА! В ЗМІ поширюється фейковий лист від МТОТ

2 липня 2017 року на одному з російських веб-ресурсів з’явилася інформація про те, що Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш нібито написав листа Міністру інформаційної політики Юрію Стецю із закликом дискредитувати за допомогою українських ЗМІ «відпочинок в Криму».

На сайті також опубліковано скановану копію псевдо-документу з підробленим підписом Міністра В. Черниша. Джерелом цієї інформації російський дезінформаційний ресурс назвав блог колишнього депутата Партії Регіонів Олексія Журавка, який у 2014 році залишив межі України.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Міністерство з питань інформаційної політики України офіційно заявляють, що листа з означеними вихідними даними не існує, його датовано днем, коли в Україні був вихідний – 28.06.2017 р. Крім того, на опублікованому «документі» відсутні необхідні реквізити і вихідний номер написано вручну, тоді як в офіційному листуванні між міністерствами документам присвоюється номер автоматично – через електронну систему обробки документів. Відтак, опубліковано грубу підробку, яку вкинули в мережу Інтернет з метою дезорієнтації мешканців передусім окупованого Криму та решти громадян України.

Також наголошуємо, що в Міністерстві інформаційної політики України відсутні будь-які «напрацьовані механізми висвітлення довіреними ЗМІ та блогерами проблем у необхідному руслі». Крім того, у Міністерства відсутні будь-які ботоферми, на чому неодноразово наголошував Міністр Юрій Стець. Міністерство інформаційної політики України у своїй діяльності керується виключно принципами свободи слова та неприпустимості втручання в редакційну політику ЗМІ.

На жаль, українські ЗМІ долучилися до поширення фейку, що нерідко траплялося протягом останніх чотирьох років і свідчить про активне втручання російських агентів в український інформаційний простір та використання ними українських ЗМІ в своїх цілях. Російська Федерація планомірно застосовує широкий спектр невійськових засобів у протистоянні з Україною, тобто, веде гібридну війну, у якій чи не найпотужнішим аспектом є інформаційне поле.

Закликаємо українські ЗМІ в своїй діяльності використовувати лише перевірені джерела інформації, що дасть можливість не бути використаним в інформаційній війні держави-агресора проти України».

По материалам mtot.gov.ua

Фото - politeka.net

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Читайте также:

Новости партнёров:

Loading...