]
Facebook LiveJournal Twitter

Члены Нацсовета помирились и назначили сразу два заседания

09:35 06.07.2018 1

Не зря говорят, что путь от ненависти до любви составляет всего шаг: даже члены Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания, рассорившиеся, казалось бы, до точки невозврата, снова работают вместе. В среду члены регулятора согласовали повестку сразу двух следующих заседаний  11 и 12 июля. Об этом мне в комментарии рассказала Ольга Герасимьюк и подтвердил Олег Черныш. Повестки заседаний обнародованы на сайте регулятора.

На внутреннем совещании члены регулятора договорились перестать выдвигать требования друг другу и прекратить поток публичных обвинений. 

«Вчора голова звернувся до нас з Чернишом з пропозицією відмінити засідання, оскільки у нас є причина на те, щоби не прийти, повідомити про відміну на сайті, а також всіх ліцензіатів, питання яких мали сьогодні розглядатися, - рассказала мне вчера Ольга Герасимьюк. - Я підтримала цю пропозицію і запропонувала конструктивне рішення нашої роботи в подальшому – спільно обговорити порядок денний на наступні засідання. Наступного тижня відбудуться два засідання – 11 и 12 липня. На 11 липня ми винесли першим блоком питання, які необхідно розглянути в першу чергу – продовження цифрових ліцензій телеканалів, результати перевірок, зокрема всіх перевірок по «Інтеру», видача тимчасових дозволів на мовлення на Донбасі, погодження постанови Кабміну про використання частотного ресурсу. Я хочу, щоб це засідання було широко висвітлене і щоб там були присутні всі зацікавлені сторони. За цим засіданням захочуть, мабуть, поспостерігати народні депутати. На засідання 12 липня винесено питання про штрафи за неподачу щорічної інформації про бенефіціарів».

Напомню, рассмотреть продление лицензий до 15 июля членов Нацсовета просил премьер-министр Украины. С рассмотрением вопросов штрафов также нельзя тянуть, поскольку заканчивается отведенный законом двухмесячный срок, и государство может понести убытки на полмиллиона гривень.  

При этом о своем заявлении об увольнении Ольга Владимировна не забыла и по-прежнему хочет, чтобы ее заслушали на заседании парламентского Комитета по вопросам свободы слова: «Про підняті мною питання я буду говорити на засіданні Комітету, яке відбудуться наступного тижня, до наших засідань, і скоріш за все у закритому режимі (плановое заседание запланировано 11 июля, параллельно с заседанием Нацсовета, в его повестке нет рассмотрения заявления об увольнении Герасимьюк, – МН). Я не тримаюсь за посаду. Я, будучи першим заступником голови, хочу, щоб зі мною обговорювали всі питання, а не просто розраховували на мій голос для статистики. За останні тижні багато було сказано. Мені важко тепер уявити дружні стосунки в колективі між членами Нацради – тепер це будуть скоріше суто формальні робочі стосунки. Заради загальної справи, яку я робила весь цей час, я, напевно б, розглянула якийсь можливий варіант… Ми довго йшли до того, аби представити наш регулятор належним чином на міжнародному рівні. Шкода, якщо цю роботу буде втрачено. Надалі ніхто мені не гарантуватиме, що все, що розглядається на внутрішній нараді, не є результатом якихось домовленостей на стороні. А тому я не знаю, як довго протримаюсь, навіть якщо зараз відкличу свою заяву», - добавила пани Ольга.

Что ж, развязка этой истории близко – осталось дождаться среды.

Фото - nospensees.fr

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...