]
Facebook LiveJournal Twitter

Ольга Герасимьюк отзовет заявление об увольнении из Нацсовета

18:08 12.07.2018 0

Первый заместитель главы Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания Ольга Герасимьюк планирует отозвать заявление об увольнении. Решение чиновница приняла после закрытого заседания Комитета Верховной Рады по вопросам свободы слова, которое состоялось во вторник. Об этом Ольга Владимировна сообщила вчера после заседания регулятора, отвечая на вопросы журналистов.

«Внаслідок нашої розмови в Комітеті з питань свободи слова я вирішила відкликати свою заяву на звільнення. Треба пройти цей шлях. Те, що відбулося – це був такий оздоровчий процес. Ми вийшли на те рішення, яке дозволило нам вийти із ситуації. Ми проговорили тему в парламенті, з керівництвом парламенту. Зважили на необхідність стабільної роботи регулятора, особливо напередодні виборів. Ми домовились про співпрацю на умовах повної відкритості, про колегіальні обговорення. Основні принципи ми погодили. Ця проблема мала бути обговорена, оскільки я обрана парламентом, мені бажано б було ці питання погодити в парламенті. Оскільки ми досягли цього, я приняла рішення», - сказала первый замглавы регулятора.

Разглашать, о чем договорились на заседании, пани Ольга не может: «На Комітеті ми не обговорювали, хто кому що сказав. Я запропонувала цього не робити, це завело би нас на маргінес. Ми залишили за рамками людські емоції, стосунки – це, зрештою, правильно, а тому зосередились на рішенні обговорювати всі питання, сперечаючись. Хоча це передвиборний рік, я не знаю як це відбуватиметься. Ми домовились не поширювати зміст розмови на Комітеті. Ми спілкувались про те, як продовжити цифрові ліцензії без пригод, і щоб ніхто не порушив обіцянки продовжити, не було якихось оборудок чи чогось такого. Подобається чи ні. Ми не обговорювали, хто за що голосує – це все ж таки парламент. Це не той майданчик. Також говорили, що на носі вибори – треба буде працювати. Напевно, буде непросто все це... Але треба рухатися далі, щоб не було блокування питань».         

Кстати, разговора с нардепом БПП Григорием Шверком, который публично обещал уговорить Ольгу Владимировну отозвать заявление, у Герасимьюк не было«Григорія Ароновича не було на засіданні Комітету. Я чула його коментар по радіо. Я не потребую того, щоб мене вмовляли. Є відповідальність трішки іншого рівня, ніж особисте», - отметила чиновница.

Отсутствие первого заместителя создало бы дисбаланс в руководстве Нацсовета, поскольку кресла главы регулятора и второго заместителя занимают члены ведомства, назначенные президентом: «Тому я пропонувала назначити першим заступником Олега Миколаєвича, але він відмовився», - резюмировала Ольга Владимировна.

За тем, что говорит пани Ольга журналистам, внимательно следил глава аппарата Сергей Кучерук. Позже я узнала, что пресс-службу регулятора теперь курирует не Герасимьюк, а Юрий Артеменко. 

Фото - Андрей Полищук

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...