]
Facebook LiveJournal Twitter

Нацсовет отказал в переоформлении лицензии «УНИАН ТВ». Плюсы возмущены

13:29 11.01.2019 0

Вчера состоялось первое в новом году заседание Нацсовета по вопросам телевидения и радиовещания. Кому-то оно, может, и принесло хорошие вести, но только не группе «1+1 медиа»: одному из каналов холдинга, «УНИАН ТВ», отказали в переоформлении цифровой лицензии.

Суть вопроса в том, что у «УНИАН ТВ» имеется лицензия на цифровое эфирное (многоканальное) вещание в мультиплексе МХ-4 с 2008 года (в 2015-м Нацсовет ее продлил). Теперь же Плюсы захотели сменить номер мультиплекса на МХ-3, но регулятор им в этом отказал. Мотивом решения было то, что у «УНИАН ТВ» нет договора с «Зеонбудом», однако Плюсы уверяют, что он подписан еще летом, а решение Нацсовета - политически мотивированное.

По старой доброй традиции, группа не стала молчать и выпустила по этому поводу заявление. Предлагаю ознакомиться:

«Група «1+1 медіа» обурена таким рішенням Нацради та вважає, що у розпалі передвиборчої кампанії, безпідставна відмова у ліцензії інформаційному каналу та видача ліцензії пропрезидентським каналам є виключно політично мотивованою.

- Ми бачимо, що із наближенням виборів частішають випадки, коли пропрезидентська більшість в Нацраді продовжує відстоювати інтереси певних політичних сил. Нас непокоїть, що Верховна Рада чомусь не встигла проголосувати у 2018 році за постанову про мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими відомствами у передвиборчий період, що є усталеною практикою виборів минулих років в Україні. Ми переконані, що напередодні виборів політики мають стояти осторонь роботи незалежних ЗМІ, - коментує генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко. - В той же час, відмовляючи у переоформленні ліцензії УНІАН ТБ, велику частину населення України штучно лишають доступу до якісного контенту та звужують вибір глядача до каналів, що транслюють виключно провладну точку зору.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також посилається на нібито відсутність договору між УНІАН ТБ та «Зеонбудом». Втім цей договір був підписаний ще 20 липня 2018 року.

- Наша законодавча база побудована таким чином, що створює великий простір для політичних маніпуляцій. Ми переконані, що на період передвиборчої кампанії має наступити режим тиші, коли політичні сили не будуть втручатися в діяльність медіагруп, а ліцензії видаватимуться відповідно до норм закону. Інакше ситуація все більше нагадуватиме роман Джорджа Орвелла «1984», - коментує директор юридичного департаменту «1+1 медіа» Тетяна Смирнова.

«1+1 медіа» має намір відстоювати свої права у судовому порядку».

Теперь слово за Нацсоветом.

По материалам пресс-службы 1+1

Фото - rbc.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...