]
Facebook LiveJournal Twitter

Штаб Юрия Бойко подал в суд на Общественное

13:05 07.03.2019 0

Вчерашняя история с разборками штаба кандидата в президенты Юрия Бойко и Общественным получила продолжение. Не удовлетворившись объяснениями, почему НОТУ забраковала агитационный ролик Бойко, штаб кандидата подал на телекомпанию в самый настоящий суд.

Такое решение в политсиле «Оппозиционная платформа - За жизнь», от которой Бойко выдвинулся в президенты, объясняют как:

«Уповноважена особа в ЦВК кандидата на пост Президента України Юрія Бойка звернулася до Шевченківського райсуду м. Києва з позовними вимогами щодо визнання незаконною бездіяльності НСТУ щодо нерозміщення передвиборчої агітації (відеоролика) кандидата та щодо зобов’язання розмістити його в ефірі.

Нагадаємо, відеоролик кандидата в президенти Юрія Бойка було заборонено до показу на UА:ПЕРШИЙ через фразу: «президент розбагатів в десятки разів, українські пенсіонери збідніли вдвічі».

При цьому, НСТУ є державною телерадіокомпанією, відповідно, незаконна відмова має всі ознаки політичної цензури.

Представники каналу в процесі переговорів запропонували дані фрази вирізати або замінити, оскільки, на їхню думку, ці дані не є достовірними, незважаючи на надані їм докази даної інформації.

Порівняння декларацій президента України на початок 2018 р. і початок 2019 р. демонструє, що його доходи збільшилися у 82 рази.

Про те, що мінімальна пенсія зі 118 доларів в кінці 2013 року скоротилася до 60 доларів на початку 2019 року, знає вся країна. І знають самі пенсіонери, для яких це не просто слова, а шлях у злидні.

Нагадаємо, мільйони українців вже бачили цей ролик на різних телеканалах, тому Суспільний мовник – єдиний телеканал, який без будь-яких на те підстав не розмістив його в ефірі.

Народний депутат, член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Павленко закликав терміново провести засідання Комітету за обов’язкової присутності на ньому Голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зураба Аласанії. Не може телеканал, який називає себе «суспільним» і фінансується за рахунок громадян України, насправді служити інтересам влади».

Любопытно, что доходы президента у Бойко посчитали в гривнах, а пенсии - в долларах. Впрочем, пусть в этом разбирается суд, мое дело - поставить вас в известность.

По материалам platform.org.ua

Фото - 62.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...