]
Facebook LiveJournal Twitter

Журналисты ТСН признали, что на канале есть цензура. Открытое письмо

15:40 06.05.2010 4

 

«Ми, журналісти ТСН, хочемо заявити: на телеканалі 1+1 запроваджують цензуру! Нам заборонили висвітлювати певні теми і події. Наші сюжети, у яких присутня критика чинної влади, з політичних міркувань знімають з ефіру. Остаточне рішення щодо виходу матеріалу в ефір приймається не редактором випуску, і навіть не шеф-редактором ТСН, а   Гендиректором 1+1».

Журналисты отмечают, что последней каплей стал итоговый выпуск ТСН, который вышел в эфир 2 мая этого года, в котором «материалы о политическом противостоянии в ВР превратились в классические примеры информационного киллерства».

«Одразу зауважимо, ми не виступаємо захисниками, симпатиками чи прихильниками опозиції. Свої політичні вподобання журналіст залишає за межами своїх сюжетів. Однак, ми вважаємо, що кожна зі сторін має право на рівних донести свою позицію до глядача».

«Смілива спроба колеги, Мирослава Отковича, підняти проблему цензури обернулася звинуваченнями у заангажованості, дилетантстві і непрофесіоналізмі з боку заступниці глави адміністрації Президента».

«Ми не хочемо бути наймитами і пропагандистами. Для нас свобода слова не порожні звуки, а фундамент професії. Саме тому ми заявляємо про категоричну незгоду з тиском на свободу слова. Ми вимагаємо негайно припинити ручне керування ТСН. Ми вимагаємо припинити ганебну практику впровадження «директив», «цінних вказівок» і заборони тих чи інших тем. Ми вимагаємо повернути в ТСН базові принципи журналістики: об'єктивність, збалансованість і рівновіддаленість від політичних сил».

Журналисты утверждают, что в случае игнорирования требований, они будут рассматривать возможность забастовки.

«Крім того, від сьогодні ми будемо оприлюднювати усі відомі нам факти  цензури. Ми звертаємося до усіх наших колег. Знаємо, що не ми одні опинилися під тиском цензури. Знаємо, як важко зараз зробити цей перший крок. У 2004-му ми знайшли у собі сили. Перебороли страх. Кожен свій.  І сказали цензурі "НІ".Ми ризикуємо втратити професію, довіру наших співвітчизників, ту країну, у якій кожен із нас хоче жити. У якій житимуть наші діти.Колеги! Закликаємо Вас об'єднатися і разом захистити честь нашої професії! Покажемо, що нас багато. Тих, хто цінує свободу слова. А не її імітацію. Ми сильні. Разом».

Письмо подписали корреспонденти ТСН Григорий Жигалов, Сергей Кудимов, Соломия Витвицкая, Маргарита Сытник, Светлана Березовская, Борис Иванов, Татьяна Коваленко, Жан Новосельцев, Юлианна Саух, Инна Боднар, Игорь Бондаренко и ведущие Алексей Лихман, Юлия Бориско, Илона Довгань, Виталий Гайдукевич. Обратите внимание, Алла Мазур под письмом не подписалась. 

По материалам Українська правда  

Фото molodi.in.ua

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...