]
Facebook LiveJournal Twitter

Янукович подобреет благодаря «Стоп Цензуре!»

14:13 09.07.2010 2

                                                    Это почему я раньше злой был? Потому что у меня велосипеда не было.

  Печкин.

 

Сегодня у Президента Украины День рождения. Активисты движения «Стоп Цензуре!» подарили на 60тилетие Януковичу велосипед.

Сегодня на Банковой в 11 утра они передали подарок сотруднику Администрации президента.

По словам активистов движения, велосипед изготовлен в Украине, и на его покупку они скидывались по 30 гривен.

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

президент,виктор янукович,виктор федорович,стоп цензуре,

К подарку прилагалась и поздравительная открытка. Подаю ее текст в оригинале:

Шановний Вікторе Федоровичу!

Учасники руху «Стоп цензурі!» вітають Вас з Днем народження та з нагоди свята дарують Вам цей велосипед з промовистою назвою «Україна», створений вітчизняними майстрами Харківського велозаводу.

Велосипед – це не лише зразок екологічного виду транспорту. Це також символ демократичності влади.

Саме велосипедом користується велика частина європейських політиків. Нещодавно надію на те, що керівництво країни їздитиме на велосипеді, висловив і російський президент Дмитро Медведєв.

Використання велосипеду в якості основного транспорту допоможе уникнути проблем, пов'язаних із перекриттям вулиць на шляху слідування президентського кортежу.

Крім того, це суттєво зменшить державні витрати на купівлю представницьких автомобілів, їх обслуговування та заправку.

Ми переконані, що цей транспортний засіб українського виробництва стане окрасою Вашого гаража.

Якщо Президент України пересяде на велосипед, це автоматично приверне увагу чиновників місцевого рівня до проблем велосипедистів, які через відсутність велодоріжок зараз не можуть бути повноправними учасниками руху.

Користуючись нагодою, рух «Стоп цензурі!» також нагадує про факти наступу на демократію, що мали місце останнім часом.

Попри наші звернення, не отримав оцінки з Вашого боку інцидент за участі журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, до якого застосував силу співробітник Вашої охорони.

Чиновники, в тому числі Адміністрації Президента, продовжують ігнорувати журналістські запити, а телевізійний простір країни перетворюється на середовище, стерильне від критики на Вашу адресу.

Вперше за багато років призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення відбулося без врахування точки зору громадськості. Зроблено це було руками Вашої коаліції. Рух «Стоп цензурі!» запропонував на вибір чотири кандидатури, щоб заповнити останню вакансію в складі Нацради, однак реакції з Вашого боку не було.

Очолюваний Вашим найближчим соратником Миколою Азаровим уряд вніс проект закону, який фактично заганяє інтернет-видання в нереальні умови роботи і ставить під загрозу їх існування.

Гуманітарна рада при Президенті кулуарно, без залучення журналістів та профільних громадських організацій, підготувала проект концепції Суспільного телерадіомовлення.

Заступник головного редактора «Независимого телеканала Севастополя» Тамара Акіменко написала заяву про звільнення «за власним бажанням» у зв’язку з підтримкою руху «Стоп цензурі!».

Голова  Севастопольської  міськдержадміністрації  Валерій Саратов виступив з вимогою від Міністерства оборони України  звільнення начальника телерадіокомпанії ВМС України «Бриз» Мирослава Мамчака.

Попри попередні домовленості та дані Вами гарантії, очолювана Вами коаліція відмовилася розглядати в другому читанні закон «Про доступ до інформації», який мав би стати не декларативним, а реальним інструментом громадського контролю за владою.

Це - неповний перелік подій, які сталися після нашої останньої зустрічі.

Крім того, уже минуло більше місяця з часу, коли Ви особисто пообіцяли продемонструвати  журналістам, що займаються розслідуванням відчуження «Межигір’я», умови Вашого проживання у колишній державної резиденції. Однак досі цього не відбулося.

Шановний Вікторе Федоровичу! Сподіваємося, що наш подарунок прикрасить Вам свято і стане додатковим приводом зрозуміти роль журналістів у житті суспільства.


З повагою,

активісти громадського руху

«Стоп цензурі!»

 

Пользуясь случаем, я тоже поздравляю Виктора Федоровича с Днем рождения. И, традиционно, дарю видео-подарок:

МедиаНяня

По материалам пресс-службы "Стоп цензуре!"

 

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...