]
Facebook LiveJournal Twitter

Коллектив ТОНИСа заявляет о попытке рейдерского захвата

11:56 10.08.2010 1

Коллектив канала ТОНИС боится рейдерского захвата канала и обратился к Президенту Украины Виктору Януковичу с открытым письмом. Его медийщики разместили у себя на сайте:

Відкритий лист редакційної ради телеканалу «ТОНІС» Президенту України
10.08.2010
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

                                                                       ЯНУКОВИЧУ ВІКТОРУ ФЕДОРОВИЧУ

 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

 

ШАНОВНИЙ ВІКТОРЕ ФЕДОРОВИЧУ!

 

Трудовий колектив одного з найстаріших телеканалів України змушений звернутися до Вас з приводу безпрецедентної ситуації, що склалася на цей час, пов'язаної із фактичним захопленням каналу та його подальшим знищенням.

Телеканал «Тоніс» став заручником ситуації, коли частина корпоративних прав  телеканалу була передана власниками у заставу в забезпечення повернення кредитів, наданих Акціонерним комерційним банком «Трансбанк». Боржники банку та власники телеканалу здійснили необхідні заходи, спрямовані на реструктуризацію заборгованості та повернення кредитних коштів за укладеними договорами. Зокрема, на адресу ліквідатора АКБ «Трансбанк» були надіслані листи, відповідно до яких банку було запропоновано щомісячне погашення тіла отриманих кредитів та нарахованих по ньому відсотків, поступове збільшення розміру виплат з розрахунку повного погашення заборгованості  до завершення процедури ліквідації банку. З боку банку були отримані листи, відповідно до яких банк погоджувався розпочати переговори та здійснити реструктуризацію заборгованості на взаємовигідних умовах. Крім того, з метою підтвердження своїх намірів боржниками телеканалу було розпочато добровільне часткове погашення заборгованості за існуючими кредитними договорами.

Однак, не зважаючи на позицію власників телеканалу, на цей час банком не проводиться жодних дій, спрямованих на врегулювання ситуації, що склалася. Більш того, в другій половині поточного року, з невідомих нам причин, різко активізувалися усі без виключення судові процеси, ініційовані банком, предметом розгляду яких є саме звернення стягнення на корпоративні права телеканалу. Судами усіх без виключення інстанцій, незважаючи на позицію боржників та інших осіб, що брали участь у справах, при повному ігноруванні діючих норм процесуального та матеріального права,  були винесені безпрецедентні рішення, наслідками яких є фактичне знищення телеканалу та залишення без роботи більш ніж 200 його працівників.

Більш того, у трудового колективу каналу склалося стійке враження щодо явної зацікавленості в рейдерському захопленні каналу з боку певних осіб шляхом звернення стягнення на корпоративні права в телеканалі та наступному перепродажу банком вказаних корпоративних прав зацікавленим особам при повному потуранні з боку судових органів та органів державної влади.

Саме тому редакційна рада Телеканалу «Тоніс» за дорученням трудового колективу каналу вимушена звернутися до Вас, як до гаранта Конституції України, яка забезпечує та гарантує недоторканність права на власність, на працю, на неупереджене, законне, рівне та справедливе здійснення судочинства, тому що інших засобів захисту у Телеканалу «Тоніс» не залишилося.

Просимо Вас втрутитися в ситуацію, що склалася та здійснити заходи щодо недопущення знищення та поглинання каналу.

З повагою,

Члени редакційної ради Телеканалу «Тоніс»:

Руденок Л.М.

Жиліна Ю.О.

Король І.М.

Демків Л.А.

Мужичук О.В.

 

МедиаНяня.

Фото: vorontsova-nvu.livejournal.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...