]
Facebook LiveJournal Twitter

Дарка Чепак объяснила, что сказал Янукович

16:57 22.12.2011 6

Не так взбудоражил общественность смелый вопрос Мустафы Найема Виктору Януковичу на итоговой пресс-конференция Президента, как ответ на него.  Напомню, Президент сказал: «Я вам не завидую, мы с вами друг друга хорошо знаем. Остальное додумайте сами» на вопрос, почему всем жить плохо, а Януковичу хорошо. 

"Я вам не завидую" сразу стало крылатым выражением - народ сегодня с утра "не завидовал"  друг другу повсеместно, но нашлись и такие, кто воспринял эти слова как прямую угрозу жизни Найема... 

Судя по всему, для того, чтобы разрядить ситуацию,  пресс-секретарь президента Дарья Чепак написала открытое письмо Найему, которое разместила в своем блоге на "Украинской правде".  Там она все объяснила. Предлагаю ознакомиться:

Дарка ЧепакПрес-секретар президента України
Відкритий лист до Мустафи Найема


Шановний Мустафо Найєм!


Звертаюся до Вас із відкритим листом.

Причиною цього листа стала хвиля інтерпретацій довкола слів Президента України Віктора Януковича під час підсумкової прес-конференції 21 грудня.

Мене здивувала хвиля домислів у простих і зрозумілих цитатах.

Під час прес-конференції Віктор Янукович, відповідаючи на Ваше запитання, сказав про свій напружений графік роботи. Президент зазначив, що йому не вистачає часу для відпочинку. Він також сказав, що знає Вас особисто і специфіку Вашої роботи.  Саме тому він висловив Вам свою людську позицію.

Щодо роботи журналістів та їхньої безпеки Президент розповів у вступному слові. Цитую за стенограмою:

"Перш за все це питання безпеки цієї професії. Я хотів би, щоб ви від мене почули, що я буду завжди жорстко припиняти будь-які дії, спрямовані проти гідності, життя і здоров'я журналістів, спроби тиску на ЗМІ з боку чиновників, влади чи політиків. Водночас, безумовно, я сподіваюсь, як і будь-який громадянин нашої країни, бачити якісні, об'єктивні журналістські матеріали з важливих питань суспільного життя. Адже цінність свободи слова не лише у праві говорити, що хочеш, але і в здатності говорити правду, чітко відрізняючи, як кажуть, чорне і біле. Тому я готовий з вами до сьогоднішнього діалогу".

Надзвичайно ціную Ваш журналістський талант.

Я поважаю Ваш внесок у роботу над відкритістю державних структур для преси та громадськості.

Принагідно хочу зазначити, що у форматі прес-конференції Президент України задовольнив усі прохання журналістів та представників журналістських громадських та професійних організацій, про які йшлося під час наших зустрічей перед прес- конференцією.  У той день було забезпечено максимально комфортний для журналістів формат роботи.  У залі були встановлені стаціонарні мікрофони, до яких журналісти підходили ставити запитання в порядку черги, яку визначили самі.

У стосунках зі ЗМІ для Президента дуже важливим є встановлення та збереження атмосфери довіри та взаємоповаги.

Сподіваюся на продовження співпраці у цьому напрямку.


З повагою,

Прес-секретар Президента України

Дарія Чепак.

Дарья, да не волнуйтесь вы. Все все правильно поняли, никто уже не боится. Что может быть страшнее пробки длиной в три моста, когда Президент едет удовлетворять свой напряженный график. Понятно, что глядя на нас через бронированное стекло, он нам не завидует. А Найему - тем более - представьте себе, каково это - стоять в пробке под мокрым снегом на мопеде...

 

 

Фото - Liga.net

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...