]
Facebook LiveJournal Twitter

В группе «1+1» опять скандал

11:57 16.05.2012 6

Александр Харченко уволен с должности главного редактора информационного агентства УНИАН. Одна из сотрудниц агентства Лана Самохвалова пишет на своей страничке в «Фейсбук»:

«Учора ввечері головного редактора УНІАН Олександра Харченка було усунуто з посади. Після 18.00 призначений у березні Генеральний директор ТОВ "Агентство УНІАН" Вадим Осадчий запропонував йому "піти по-хорошому", отримавши матеріальну компенсацію. Коли О.Харченко не погодився, його було ознайомлено із наказом "Про переміщення Харченка О. О. в інший структурний підрозділ". З формулюванням: "у зв'язку із необхідністю вдосоконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються, керуючись Ч.2. ст.32 Кодексу законів про працю Україну - наказую: Харченка Олександра Олександровича, головного редактора, перемістити з 15.05.2012 року в структурний підрозділ Веб-сайт УНІАН на посаду головного редактора".
 Сьогодні зранку на планірці В.Осадчий повідомив керівникам підроздлів про зміни в структурі агентства і представив нового шеф-редактора агентства Михайла Ганницького, який був призначений заступником О.Харченка у грудні минулого року через голову головного редактора. На зауваження представника профспілкового осередку НМПУ про те, що такі дії суперечать законодавству, генеральний директор заперечив і сказав, що це не звільнення, а переміщення, передбачене КЗпП. На запитання про причини усунення Харченка з посади Осадчий відповів: "Особисті". Сьогодні на 16.30 нове керівництво скликає збори трудового колективу, щоб представити нового шеф-редактора та керівників новостворених підрозділів. Олександр Харченко заявив, що категорично не згоден з наказом, який є незаконним, оскільки така зміна посади аж ніяк не є "переміщенням", і буде оскаржувати його в суді та органах прокуратури, яка має стежити за порушенням трудових прав. Олександр Харченко вважає це продовженням політики знищення незалежних ЗМІ в Україні, як це було зроблено з "Газетой по-киевски", телеканалом "СІТІ" та іншими ЗМІ».

Сегодня на сайте УНИАН появилась новость о смене руководтва. Генеральный директор УНИАН Вадим Осадчий верит в нового главреда информагентства: «Верю, что со вступлением Михаила в новую должность, нам удастся ускорить процесс позитивных преобразований в агентстве, с тем, чтобы сделать из него прибыльную и влиятельную медиа-компанию на отечественном рынке. Первоочередные задачи – нарастить клиентскую базу подписчиков агентства, улучшив качество и количество ежедневно публикуемых эксклюзивных новостей, и повысить посещаемость веб-сайт unian.ua – для выполнения этой задачи нам должны помочь опыт и знания Александра Харченко, который теперь вплотную займется веб-ресурсом».

По словам Михаила Ганницкого, работа на новом для него участке предстоит большая, но интересная: «УНИАН – агентство, компания – располагает мощнейшей историей, большим репутационным потенциалом и доверием – клиентов и читателей.  Мне кажется, что более эффективное использование имеющихся у компании ресурсов позволит закрепить за УНИАНом лидирующие позиции на украинском медиа-рынке».

Мне кажется, УНИАН всегда была прибыльной структурой, чуть ли не единственной среди СМИ в холдинге. Комментарий Александра Харченко будет вскоре. Следите за обновлениями. 

Фото - hahinya.hiblogger.net

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...