]
Facebook LiveJournal Twitter

«Мы аплодировали экрану, забыв о том, что музыканты нас не слышат»... Фан-показ концерта-киноверсии «OE. 20 LIVE IN KYIV». Эмоции

12:43 13.02.2015 0

Ждете концерт-киноверсию «OE. 20 LIVE IN KYIV»? И я жду. А настоящим фанатам культовой украинской группы в среду выпала возможность посмотреть первую часть проекта, который 26 февраля наконец начнут крутить в кинотеатрах.

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

читайте также
«Океан Ельзи» в кино: новые подробности

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

FILM.UA, Океан Ельзи, OE. 20 LIVE IN KYIV

Кинотеатр «Правда» на FILM.UA был набит под завязку. В ожидании показа больше сотни фанатов занимали себя всевозможными активностями - от чекинов и селфи на фоне изображения любимой группы до викторины и пения с участником «Голоса страны-4» Игоря Скаржинца. Дальше - просмотр первой части киноконцерта и океан эмоций. А в конце всех присутствующих ждал сюрприз - премьера концертного клипа «На небi».

Для тех, кто не смог попасть 11 февраля в «Правду», но очень хочет ощутить атмосферу этой встречи, публикую эмоциональный рассказ гостьи фан-показа. Остаться равнодушным невозможно:

«По чорному небі між зірок повільно суне космічний корабель у формі літери «О». На ньому 75 000 пасажирів, не рахуючи екіпажу, і одна збіса відома команда замість двигуна і ракетного палива. Його освітлення - 75 000 увімкнених екранів мобільних телефонів. Його опалення - 75 000 гарячих сердець, що у шаленому ритмі переганяють скипаючу кров.

Я заплющую очі, аби ця картина викарбувала під моїми повіками, і вогненна літера «О» залишається там палаючим контуром.

Цей корабель називається НСК «Олімпійський». В подорож вирушив теплого вечора 21 червня, а мою заблукалу душу наздогнав аж у лютому прийдешнього року.

Команда на його борту - славнозвісні «океани» - гурт «Океан Ельзи». Вони по мою душу прийшли набагато раніше. І давно забрали її собі.

І в той вечір у небо рушив не один справжній океан.

Якщо оцінювати з точки зору «правильної» фанатської любові - фанат з мене ніякий. Я не назву ані першого складу гурту, ані кількості випущених за весь час їх існування альбомів. Я не знаю, яким був їх перший гонорар і як називається місто, в якому вони виступали вперше. Я просто слухаю їх музику. І ніяковію на вікторинах, типу «Хто краще знає біографію Славка Вакарчука», ничкуюся по темних кутках, і дивуюся з того, як я тут опинилася.

Не можу надивуватися і тому, як, гм, шість годин тому опинилася узалі української кіностудії FILM.UA Group серед ще приблизно сотні фанатів, операторів і фотографів на закритому передпрем`єрному показі фільму «ОЕ20LIVE». З тими-таки вікторинами для «справжніх» і відчуттям, що я тут чи-то дурна і випадкова щасливиця, чи-то помилково засланий козачок. Ким засланий, неясно. Але відчуття було.

Народ тусувався, народ веселився і щиро радів. Народ фотографувався, логінився, чекінився, постив фото у інстаграм з правильними хештегами, і радів ще й з усього цього. Хоч пісню пиши.
Сестра біля мене закопалася по вуха у свою арафатку і ховалася від камер, як справжня підпільна знаменитість.

А потім був маленький кінозал. Три хвилини вступного слова. Три хвилини трейлеру іншого нового фільму, як і водиться в усіх кінотеатрах. Навіть маленьких.

А потім весь той кінозал накрило хвилею. Неймовірною, чистою, потужною хвилею музики і слів, що випліскувалися з екрану на межі реальності і сну. Чіткість ліній, близькість очей кольору чаю і білої сорочки з мереживним чи-то тисненням, чи-то візерунком - шалена енергія пана Вакарчука, сконцентрована у енній кількості кінокамер, записана, змонтована і вилита на екран. На наші бідні фанатські голови. Бідні, але збіса щасливі.

Мені не пощастило так, як сестрі. Вона була у той вечір у «Олімпійському». Вона була серед тих тисяч сердець і вогників мобільних телефонів. Вона вирушила на тому кораблі у ту подорож, з тими піснями, з тими емоціями.

Але у цей вечір, у цьому кінозалі я відчула себе так, ніби тоді була з нею.

Бо енергетика виривалася з тих монтованих-оцифрованих кадрів, накривала всіх і дерла шаблони на клоччя. Бо ми співали разом. Ми танцювали разом. Ми дихали разом і аплодували. Аплодували білому екрану, геть забувши про те, що ті драйвові, далекі музиканти з космічного корабля у липні не можуть нас чути. Нам було байдуже. Бо ми любили їх. За кожне слово. За кожен подих. За те, що вони є.

Я не майстер сухого журналістського слова. У моїх текстах занадто багато емоцій. Але я не можу писати сухо про те, що раз по разі рятує мене від депресій, від сірості, від буднів, від страхів, коли починає нагрібати. Я просто слухаю цю музику і хочу жити. Аби колись створити щось, хоч трішечки подібне до пісень «Океану Ельзи».

І, так, панове. Цей фільм розірве публіку на дрібні-дрібні шматочки.

Змило на дно ангельський сад. Хочу назад...»

Добавить нечего. 26 февраля, во всех кинотеатрах страны.

Фото - PR-служба FILM.UA

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...