]
Facebook LiveJournal Twitter

Медийщики просят депутатов объединиться и проголосовать за будущее украинского кинематографа

10:08 02.02.2016 0

На прошлой неделе депутаты наконец-то рассмотрели и приняли за основу в первом чтении законопроект №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в України», предложенный инициативой #КіноКраїна. Впереди – доработка и второе чтение, перед которым крупнейшие производители контента решили еще раз напомнить депутатам, почему поддержать этот законопроект очень важно.

Вчера телегруппы, продакшены, Госкино и НСКУ отправили народным избранникам письмо, с которым я предлагаю ознакомиться и вам:

Голові Верховної ради України

Головам депутатських груп та фракцій

Народним депутатам України

Шановні Народні депутати України!

Маючи нагоду, засвідчуємо Вам свою повагу й хочемо подякувати за вашу позицію та вклад в підтримку кінематографії в Україні. Ухваливши 28 січня 2016 року проект Закону України 3081-д «Про державну підтримку кінематографії в України» в першому читанні, Верховна Рада України зробила вагомий крок на шляху до побудови незалежної і економічно стійкої вітчизняної кінематографії. Тим самим створивши передумови до ефективного захисту інформаційного простору України та формування власного культурного середовища.

Кіно – це не просто розвага і не окремі мистецькі твори. Кіно здатне бути інтелектуально-місткою індустрією, що забезпечує створення кваліфікованих робочих місць (як в самій галузі так і в суміжних: театр, музика, література, художнє мистецтво, освіта, сфери фінансових послуг, харчування, готельний бізнес, виробництво обладнання й інвентарю тощо). Кіно – це наповнення державного та місцевих бюджетів. Екранні історії про нашу країну здатні створити соціальний оптимізм; власний культурний простір; імідж України за кордоном.  

Саме завдяки зазначеному законопроекту буде створена можливість для розкриття й реалізації потенціалу кінематографії. Консолідація усіх сил Парламенту задля  ухвалення проекту Закону України 3081-д «Про державну підтримку кінематографії в України» у другому читанні та в цілому сьогодні потрібна нашій країні.

Просимо вас, шановні народні депутати, об’єднати свої зусилля при подальшій роботі над законопроектом та голосуванні за нього, щоб новий, сучасний рівень кінематографії в Україні став реальністю у найближчі часи.

З повагою,

Державне агентство з питань кіно України

Національна спілка кінематографістів України

StarLightMedia

FILM.UA Group

Star Media

Pro TV

Одеська кіностудія

Група 1+1 Медіа.

Чтобы понять, зачем телевизионщикам и кинематографистам понадобилось в очередной раз объяснять депутатам важность законопроекта 3081-д и просить его поддержать, стоит внимательно присмотреться к голосованию нардепов в первом чтении. Об этом мы с вами обязательно поговорим, ну а пока обращаю ваше внимание на список подписавшихся, в котором почему-то отсутствуют члены инициативы #КіноКраїна «Медиа Группа Украина» и телегруппа «Интер», но зато присутствует – впервые за полгода дискуссии – группа «1+1 медиа».

 

 

 

 

 

 

Фото - fineartamerica.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...