]
Facebook LiveJournal Twitter

З'ЇСТИ ВСЕ!

14:08 27.07.2010 14

Ісполать вам! Тьху, привіт!
 

Сьогодні моє ліниве вечірнє переміщення межи дружніми й ворожими сайтами раптово обірвалося чудесною знахідкою-новиною:
 
« Народный артист России Сергей Безруков и лидер рок-группы "Алиса" Константин Кинчев вошли в состав Патриаршего совета по культуре.»

 
Ісусе! Ето ж нада! Ану-ану, подумав я, тай читаю далі:
 
«В состав Патриаршего совета при РПЦ вошли также писатель Юрий Вяземский, народный артист России Андрис Лиепа, композитор Александра Пахмутова, кинорежиссер Владимир Хотиненко, композитор Давид Тухманов и другие деятели культуры. Кроме того, почетными членами Патриаршего совета по культуре стали режиссер Никита Михалков и президент Российской академии художеств Зураб Церетели.»
 
Нда... Канонічьнєнько. Яка толерантність, всепрощення й милосердя - включати інославних, інородних та чорт-зна-яких у патріаршьї совіти! Чи не повторює, бува, Святіший Кирило шлях покійного Івана-Павла ІІ, що ще не так давно очолював конкуруючий римський патріархат - той і рабина старшим братом називав, і з мусульманами дружбу водив? А може, хоче уподобитися Александрові Меню, котрий гуртував навколо себе інтелігенцію, та котрого зарубали тодішні колеги товариша Гундяєва й товариша Путіна?
 
Ні, гадаю, тут справа не у всепрощенні та не в уподобленні, а у всеядності й ненаситності: З'ЇСТИ ВСЕ Й НАЗВАТИ ЦЕ «РУССКІЙ МІРЪ»!
 
Гадаю, на піднесенні після вдалого візиту в Україну (конєшноже, Москву в цей час обпалює ґеєнна огненна згори і димом обкурює знизу) московському патріархові заманеться дещо розширити свій культурний совіт. Наприклад, включивши туди когось із Бенкендорфів і когось із Арфушів. Ну і, може, Повалій - там і ум, і посада....

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...