]
Facebook LiveJournal Twitter

Так есть ли джинса на Общественном?

12:56 03.08.2015 0

Помните споры о том, есть ли в сюжетах «Першого» заказные материалы. Целый скандал разыгрался, из-за которого с канала ушла шеф-редактор новостей Светлана Коляда.

Я, вообще, ни на чем не настаиваю. Но вот какое письмо обнаружила сегодня утром у себя в почте: «У сюжеті новин «UA:Першого» , присвяченому наміру Нацкомісії регулювання зв'язку запровадити обов'язкову реєстрацію сім­карт за паспортами абонентів, наявні ознаки прихованої реклами «Київстару», - сообщает нам некий Медианаблюдатель.

Какие же это признаки? Нам объясняют:

«Представник компанії-оператора говорить на фоні її фірмового стенду, де чітко видно назву. Так само вона присутня у титрах. Зазвичай, для уникнення обвинувачень в порушенні телевізійного закондавства в галузі реклами канали ретушують емблему комерційних установ і навіть не вказують назву компанії, коли кореспонденти беруть інтерв'ю у її повноважних представників.

Общественное телевидение, Первый национальный, Светлана Коляда, Зураб Аласания, Киевстар

Під іменем і прізвищем спікера пишуть узагальнююче, приміром «представник комерційного банку», або ж «юридичної агенції». В даному випадку мало б бути написано – «представник мобільного оператора». Також в сюжеті присутня емблема іншого оператора - МТС, але без офісу і спікерів. Тобто «Київстару» надаються особливі переваги: показують головний офіс, фірмовий стенд, вказують назву, беруть інтерв'ю в керівника відділу корпоративних комунікацій».

Ну, возразить, в принципе, нечего. Интересно, что по этому поводу скажет Зураб Аласания, который клялся мне, что – цитирую – «джинсы нет и не будет».

Фото - ukrainianiphone.com

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...