]
Facebook LiveJournal Twitter

Юрій Макаров виведе НТКУ на «Світло»

16:40 06.07.2010 5

Сьогодні в «Олівці» знімали перший випуск програми на релігійну тематику «Світло».  Я йшла на зйомки й згадувала програму «Благовіст», яка раніше транслювалася на Першому національному: багатохвилинні монологи святих отців й проповіді про гріхи й надію.

На моє щастя, програма «Світло» мала формат ток-шоу. 30-ти хвилинна програма буде йти щосуботи вдень у новому сезоні. Гостями програми стали представники різних конфесій: владика Євстратій, голова інформаційного управління УПЦК єпископ Васильківський, керівник інформаційного відділу Духовного управління мусульман України Рустам Гуфурі, головний рабін України Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх, декан філософсько-богословського факультету Українського католицького університету отець Ігор Бойко. Цього разу вони разом з ведучим обговорювали тему штучного запліднення.

Держканал створив модернову  студію. Вона були трішки схожа на обідню залу в магічній школі Хогвартс з фільму про Гарі Поттера. Порівняйте:

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Гості й ведучий сиділи на дерев'яних лавах за масивним  дерев'яним столом. На столі стояли пробірки й лежали дитячі іграшки. Світло лилося на обличчя присутніх з багатьох міні-ламп, підвішених угорі. Позаду Макарова розмістили екран, на який транслювався сигнал однієї  з камер. Так замінили плазму. Над програмою працювали 5 операторів, довкола гостей ширяв кран, який час від часу закривав вид одній з камер.

Програма складалася з декількох частин: спочатку показали сюжет на задану тему, потім гості з ведучим обговорювали, добре чи погано вдаватися до штучного запліднення. Далі запросили гостя в студію, який розповів про своїх знайомих, які саме так народили дитину. Деякі представники релігійних конфесій запевняли, що користуватися  медичними технологіями аморально, адже лише Бог може створювати життя. Багато говорили про повагу, гідність жінки як матері, права дитини й шкоду, яку може завдати психічному здоров'ю малюка інформація про те, що він «зроблений з пробірки», обговорювали, чи можна хрестити таких дітей.

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Дискусія в розпалі

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Вирішили, що дітей треба хрестити

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Юрій Макаров обдумує запитання

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Цей священнослужитель проти використання медичних розробок


Закінчили програму досить ефектно, запросивши дітей до студії. 5-6 малюків примостилися на лавах. Слово взяв Юрій Макаров: «Одна з цих дітей - дитина з пробірки. Але ми не скажемо, хто. Чи має це значення?». Гості студії погодилися, що не має. А от більш дорослі діти замислилися над словами ведучого й зиркали одне на одного, певно, намагаючись вгадати, хто ж та дитина з пробірки. Думаю, вдома на мам і тат цих дітлахів чекає багато запитань.

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Діти в студію!

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

Дитинко, ти звідки, чи не з пробірки?

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,

В такому складі, на думку Макарова, має завжди виходити програма


Після закінчення зйомок я поговорила з Юрієм Макаровим:

-  «Світло» - ваша розробка?

- Ні, абсолютно. Я в цьому сенсі тотально паразит.

- Це переформатування програми «Благовіст»? Тема схожа, але подача матеріалу різна.

- Жодної спадковості не відчуваю. Я народився в родині священика, дід мій був священиком практикуючим.  Правда, йому не дозволяли практикувати, бо це було за радянських часів. Тому у мене до цих благосних проповідей, які не адресовані живій людині, а адресованій якійсь абстрактній пастві, виникає негайно агресія. Наскільки я зрозумів, ідея програми  - Льоші Семенова. Я думаю, що у нього таке саме ставлення до цих пісних звернень, як і у мене.

- Вас відразу затвердили,  як ведучого чи ви проходили відбір?

- Ні, кастингів я не проходив. Я не переконаний, що мене затвердили.

- Це пілотний випуск?

- Це пілот. Завжди, коли вживається слово «пілот», мається на увазі, що буде стадія якогось вирішення. Насправді, це особливого значення не має. Навіть затверджені програми знімають з ефіру. Я пам'ятаю, в моєму попередньому досвіді бувало таке, що знімали програми буквально після одного-двох показів. І це були гарні програми, які робили солідні люди. В цьому сенсі у мене ніяких ілюзій не має і не має бути. Це робота.

Перший національний,Макаров,Семенов,«Світло»,


- Один з ваших гостей сказав під час запису: «Зустрінемося в наступному ефірі». Чи будуть мінятися гості?

- За великим рахунком, я хотів би, щоб ті, з ким ми відчули особистий, в тому числі й емоційний контакт, залишилися. Щоб ці люди були більш-менш постійно. Це моє бачення. Я його ні з ким не узгоджував. Можливо, це ідеалізм, але я би хотів, щоби це було так.  

Священнослужителів повели знімати грим. Вони по дорозі дарували Юрію Макарову брошури, обмінювалися з ним контактами. Гості залишилися задоволеними записом ефіру й говорили, що будуть рекламувати цю програму серед вірян.

МедіаНяня

Фото Сергія Ковальова,goldensnitch.newbb.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...