]
Facebook LiveJournal Twitter

У FEMEN появился конкурент – голые мужчины из MEMEN

16:54 23.02.2011 3

Гендерные перекосы в массовом сознании не дают покоя сознательным журналистам. В честь мужского праздника сотрудники утреннего шоу «Сніданок з 1+1» решили объявить о регистрации новой организации – МЕМЕN. Как следует из названия, это антипод феминистическому движению FEMEN.

Вчера три парня – Роман Винтонив, журналист «Сніданка», и редакторы программы Игорь Шокало и Антон Степюк - разгуливали под оканми Кабмина с голыми торсами, борясь таким радикальным способом за свои права. Народные избранники на такой демарш отреагировали практически никак, чего не скажешь об организации FEMEN. В знак протеста против МЕМЕN ее представительницы по привычке показали оголенную грудь.

Все на видео:

 

А вот интервью лидера движения МЕМЕN Романа Винтонива:

-  Які ви ідеї хочете донести за допомого свого голого тіла? Що ви хотіли донести зокрема учора під Кабміном?

-  Ми нагадали до 23-го лютого про гендерну нерівність, яка досі існує між чоловіками і жінками. І жоден феміністичний рух за права жінок так і не зміг побороти цю нерівність. Чоловіки досі відкривають перед жінками двері, допомагають їм з важкими сумками і поступаються їм місцем у громадському транспорті. Щодо ходи під Кабміном, то сподіваємось можновладці побачать цю кричущу гендерну несправедливість і швидше щось змінять.

- Що такого особливого в голому чоловічому торсі? Ви ж не жінки. Невже це дієво?

- Можливо я помиляюсь, але мені здалось, що ви вважаєте голий чоловічий торс гіршим за голе жіноче тіло? Він не гірший. Чоловіче тіло не гірше за жіноче, як жіноче не гірше за чоловіче. Ми просто різні. А щодо дієво це чи ні, то ми не дієвістю визначали форму акції. Досі в інформаційному просторі існував перекос в жіночий бік. Напівоголені жінки з плакатами в руках були. А от чоловіків не було. Тепер є. Баланс відновлено. Можна рухатись далі.

- Чи плануєте роздягатись ще й знизу?

- Ми зупинимось на топлес. Нижче поясу цей журналістський експеримент не опуститься.

- Чи будете ви в майбутньому брати гроші за акції, які проводитиме?

-  Залежно від кого. Від 1+1 - так. Студія мені платить за те, що я роблю різні журналістські експерименти. Від інших структур - ні.

- Чи будете ви співпрацювати з FEMEN?

- А ми і зараз з ними співпрацюємо - розповідаємо про них.

- Як взагалі ставитесь до їх діяльності?

- Позитивно. Я б не мав що знімати, якби не вони.

Ну что, вы впечатлены? Я – очень.

С праздником, дорогие мужчины!

МедиаНяня.

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...