]
Facebook LiveJournal Twitter

Голос Украины на «Новой волне» Аркадий Войтюк: Не хочу їздити на старому гольфі як Кузьма

11:00 16.07.2013 4

Уже совсем скоро в Юрмале начнется песенный конкурс «Новая волна». От Украины, как вы помните, поедут Ольга Диброва и Аркадий Войтюк. Последнего я часто видела на FILM.UA, где по соседству с моей редакцией проходили съемки «Х-Фактора». Скажу честно, за четыре сезона этого шоу я видела уже столько исполнителей, что могла бы спокойно и достойно занимать место в судейском кресле, например, между Кондратюком и Серегой... В общем, глаз у меня уже наметан, поэтому талант Войтюка я рассмотрела сразу. К тому же, он не скрывает его за ширмой пафоса и звездности, как это делают многие участники талант-шоу. Узнав, что Аркадий прошел отбор в Москве и вскоре едет в Юрмалу, я решила встретиться с самым любимым мною обладателем Х-фактора и поговорить с ним обо всем: о подготовке к «Новой волне», о жизни после «Х-Фактора», спросить, как дела на личном фронте, и разузнать, как пробиваются талантливые ребята.

Поклонницы Войтюка, читайте и ликуйте! 

- Аркадий, у тебя сейчас очень плотный график. Чем ты занимаешься?

- Всім підряд, якщо чесно. Додому вертаюся приблизно опівночі, одразу лягаю спати, бо я «мертвий», і вранці встаю о 7-8 годині. У мене інтерв'ю, конференції, записи пісень, до того ж, зараз сайт готується, новий музичний матеріал, кліпи записуються. З дизайнерами багато працюю, вони шиють мені одяг для конкурсних днів в Юрмалі.

- Что это будет? Для тебя важно, в чем ты будешь одет?

- Не можу зараз сказати. Звичайно, важливо — встречают по одежке. Я хочу, щоб мої наряди були цікаві, з ізюминкою, хоча, можливо, для когось вони видадуться стандартними.

- Эпатировать будешь? Как Ваня Дорн во время своего выступления в Юрмале — в розовых туфлях...

- Епатаж, думаю, буде. Там найголовніше, щоб Рєвзін (главный режиссер-постановщик «Новой волны», - МН) затвердив все. Ти можеш вийти, наприклад, в образі мачо, а Рєвзін скаже: «Ні, ні, хлопці, він не такий. Давайте він сьогодні вийде в кедах». Тобто я не можу зараз на 100% сказати, яким я буду. Ми готуємо 10 костюмів — три на один виступ, три — на другий, три — на третій. Дизайнери мене мучать, ми постійно ходимо по магазинах і шукаємо якийсь дріб'язок. Я, як нормальний пацан, не можу витримати 4 години в магазині, це нереально. А так все стабільно, працюємо. Я хочу суперкласно виступити в Юрмалі, але не менш важливим є те, що буде після «Нової хвилі».

- А что будет после «Новой волны»?

- Нове життя, новий матеріал, нові диски, нові кліпи, нові пісні. «Нова хвиля» мене підійме і треба на цьому рівні залишитися. Тобто, вона мене покаже людям, і вони будуть слідкувати за матеріалом, треба буде бігом випускати — така схема.

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

«Нова хвиля» - це музичні «Олімпійські ігри». Треба або принести золоту медаль, або, принаймні, виступити так, щоб усі тобою пишалися. Це як Кличко і Льюіс, коли Льюіс виграв, але всі знали, що Кличко був сильніший

- Я видела тебя на кастингах «Х-Фактора-4» в съемочных павильонах FILM.UA. Что ты там делал?

-  Народ развлекал (смеется).

- Тебя пригласил СТБ или ты сам вызвался?

- Ні, я б не пішов сам, мені що нема чого робити? В мене купа справ. СТБ мене запрошують, щоб я повеселив народ. З іншого боку, для мене це теж можливість виступити, перевірити свої нові пісні, заспівати старі... Кожен виступ — це досвід, який наближує мене до стану готовності. А FILM.UA — це для мене вже якась історія. Колись там був зірковий ринг, тому для мене виступити і побалакати з тими людьми, які колись з мене починали щось ліпити, — це дуже приємно. Я віддаю їм честь.

- Канал сейчас как-то помогает тебе?

- Скоріше, я зараз допомагаю СТБ, аніж вони мені. Їм треба, щоб хтось прийшов виступив, нещодавно вони підходили просили, типу, можна якось наших пропхати на «Нову хвилю»? Вони починають розуміти, що я вже не настільки їхній продукт. Так, в мене є ще один рік контракту, але він лояльний, і канал починає розуміти, що я відходжу, стаю кимось більше. Напевне, зараз більше я їм потрібний, аніж вони мені. За «Х-Фактор» я дуже їм дякую: за те, що мене знайшли, показали народу, дали шанс висказатись, виспіватись... Але після шоу вони мною взагалі не займалися.

- За какие деньги ты сейчас готовишься к Юрмале?

- За свої. Бомблю корпоративчики...

- Родители помогают?

- Ні, вже роки три вони мені нічого не висилають. Працюємо я і Юля (Юлия Сахневич, девушка Войтюка, - МН), без неї я б не потягнув.

- Вы вместе живете?

- Так. Ми вже як майбутня родина — один одному допомагаємо, йдемо вдвох до однієї мети.

- Тяжело жить с женщиной?

- А чому має бути важко? Якщо вона твоя, підходить тобі — чому має бути важко? Навпаки, вона мені спрощує життя.

- Бывают конфликты?

- Ні, слава Богу, немає. Я через те її полюбив, через те зробив їй пропозицію, бо людина дійсно варта цього. Тьху-тьху-тьху, у нас все good.

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Батьки дуже добре ставляться до Юлі. Я знайшов ту людину, яка дійсно мені потрібна

- Как вы познакомились?

- Відносно, на «Х-Факторі». Я з усіма балакав, а з нею — ні, бо вона мені подобалася. Трохи соромився, не міг нічого їй сказати. Але в турі «Х-Фактора» ми роззнайомилися ближче, почали розмовляти, потім в неї трошки підвело здоровя, а я став її «особистим лікарем». Вона мене не підпускала, але я хотів іти до своєї мрії і таки до неї дійшов.

- То же самое можно сказать про твою мечту попасть в Юрмалу. Кстати, что для тебя значит «Новая волна»?

- Це підтвердження того, що ти дійсно можеш бути артистом, чуваком, який в подальшому десь стрельне. Кажуть: «От, «Х-Фактор»!», «От, «Голос країни»!». Це все примарне. Воно є, це круто, але саме «Нова хвиля» - це дійсно сходинка для справжнього артиста, а не просто чувака, який вийшов заспівати з гітаркою...

- Кстати, ты везешь в Юрмалу свою знаменитую гитару?

- Ні, 10 євро лишні на «Балтика Air». Жартую. Просто ми веземо купу костюмів, повсякденний одяг, взуття. До речі, памятаєте, Маша Собко казала, що їй взагалі довелося везти з собою 27 пар туфельок... Для мене важливо взяти одяг, матеріал і усіляки компютери, айпеди, щоб бути на звязку із Україною, рідними, пресою, саундпродюсерами...

- А с кем ты едешь?

- Зі своєю Юлею.

- Я читала, что ваша свадьба была запланирована как раз на то время, когда проходит «Новая волна».

- В данний момент вже трошки не до весілля... Ми відбабахаємо «Нову хвилю», а після цього спокійно доробимо те, що не встигли доробити. Сподіваюсь, в вересні ми зробимо гарне весілля.

- Она едет просто поддержать или будет танцевать с тобой на сцене?

- Ні, вона не буде виступати. Хоча, всяке буває на цих шоу, я вам скажу... Вона хореограф, вона — людина, яка буде мене контролювати, допомагати мені виглядати на сцені нормально, щоб я не був якийсь страшний або корявий — я люблю віддатися емоціям і бути якимось скрученим на сцені. І саме над цим ми будемо працювати, тому що народ хоче бачити на екрані ідеальну людину. А до такого мені поки що далеко. З іншого боку, я й не дуже хочу деякі речі виправляти — хочеться, щоб люди розуміли, що я близький до них, я не «звєзда».

- Кроме Юли, наверное, с тобой летит команда, которая готовит выступление?

- Ну, як команда... Команда в мене, в принципі, тільки зараз набирається. Бо з самого початку всі «фекали-мекали», адже кожному музиканту хочеться одразу попасти в команду до артиста типу Ані Лорак, Пономарьова чи Вакарчука. Якщо їм кажуть, що це х-факторовець, починаючий чувак, то всі відвертаються. Всі хочуть гроші заробляти, причому, мільйонами доларів, щоб пачки були забиті, щоб в хаті завжди була гречка і красива посуда... І тільки зараз починають казати: «О, «Новая волна», у тебя есть перспективы, а, может, я твоим музыкантом буду?». І це значить, що ми чогось досягаємо. Але досить дивно, коли ти спочатку знаходишся на такому низькому рівні, що з тобою ніхто не хоче нічого.

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Всі хочуть гроші заробляти, причому, мільйонами доларів, щоб в хаті завжди була гречка і красива посуда

- Кто сейчас есть в команде?

- Піар-менеджери, концертний директор, саундпродюсер, кліпмейкер, у нас є люди, які, в принципі, адекватно можуть зробити майбутнє.

- Ясно. Расскажи, как проходил отбор на «Новую волну» в Москве.

- Ой, це був кайф! Я приїхав туди, боявся всього, побачив цих конкурсантів — всі мегапафосні, всі Джастіни Бібери, Ашери і Діми Білани. Було таке враження, що я попав в гурт двійників. І для мене це було досить дивно.

- Ты сейчас с сарказмом говоришь или ребята действительно были достойными?

- Хороші, всі сильні вокалісти. Звичайно, є люди з досвідом, а є ті, які перший раз. Кожен прагне себе показати, відірвати свій шматок. Дехто, правда, в цьому перебирає — падає і валяється на сцені, думаючи, що таким чином жюрі побачать, що він артист... Взагалі, більшість ходили розфуфирені, бо вони «звьозди». І мене дуже це цікавило, бо я собі думав: «О, це конкурс серйозний, треба подумати, попрацювати». А вони всі ходили і маялись, тусувалися. А потім починали плакати, бо щось не виходить. Напевне, саме моя готовність і ставлення до цього відбору дали свої плоди. Я був собою, був українцем — і мене там знали. Я розмовляв українською — і це було круто, мене сприймали як людину з якимось шармом — так, як би, наприклад, до нас приїхав француз.

- А жюри как относились? Помню, на киевском отборе они тебя встретили спокойно...

- В Києві вони мовчали, а в Москві вони всі реготали. Я нещодавно брав участь у зйомках «Говорить Україна», і там Крутой сказав про мене: «Він вийшов розмовляти українською — і всі його розуміли, посміхалися, і всім було цікаво». Українська мова дає якусь простоту, а багато людей зараз вже втомилися від цих понтів, від цих голих дуп, бабів, які миють машини у кліпах. Всі хочуть чогось простішого, душевного — таким, напевне, і був мій виступ... Серед учасників були переможці «Голосу Арменії», «Голосу Грузії» і так далі, й вони так співали, так лупили, що аж куфайка заверталася. Я вже в кінці сидів і думав: «Боже, мої вуха цього не витримають»!

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Нещодавно я виступав в Ковелі, там зібралося 10 тисяч народу, і коли всі махали і співали мою пісню «Файно» - це було щось!

- Когда ты выступаешь в Юрмале?

- 23-го липня. Але 13-го опівдні вже перша репетиція. Здається, що часу багато, але, як завжди, все будуть міняти в останній день, і ми будемо бігати, як дурні.

- Ну, думаю, ты привык к этому еще во времена своей игры в КВН — когда за сутки до концерта редакторы «вырезают» половину шуток из выступления и нужно быстро придумать новые...

- 100%. До речі, останнім часом нашу команду V.I.P., яка багато чого досягла в українському КВНі, редактори вже не ріжуть.

- Ты до сих пор играешь в КВН?

- Так. Душа КВНщика — це назавжди. Якщо мені дадуть слово в Юрмалі — я буду такий радий! Мені дайте хоч 15 секунд побалакати, я так хочу! Просто я кайфую від того, як народ сміється, аплодує. Мені хочеться не просто вийти і заспівати, а поспілкуватися з усіма.

- Есть такой стереотип, что КВНщики много пьют и гуляют. Как у тебя с этим было?

- П'ють тільки ті КВНщики, які ще не стали на шлях телевізійного КВНу. У моєї команди теж був такий етап.

- А у тебя конкретно?

- Я завжди тримав себе в порядку. Коли мене привели в КВН, я взагалі не пив. Потім, звичайно, була і горілка, але, знову ж таки, у мене все було в міру. У нас був такий Колян, то ми його постійно виносили звідкілясь цілою командою. Він, отак, бідося, лежить весь згорблений, а ми його несем, як цю рибу, і він, «мертвий», ще встигає подивитися на команду суперника і плюнути на них! А потім, відповідно, наша команда за нього відгрібає... (смеется) Був ще момент на Володимир-Волинській лізі КВН, коли наш Колян напився. Є такий ресторан «4х4» у Володимирі, в якому він весь час напивається. І от після цього ресторану ми прийшли до гуртожитку: ну, як прийшли — ми прийшли, а Колян доповз і ліг біля входу. І от наш звукач Тимур почав через нього в класіки стрибати. Тут виходить вахтьорша, хреститься, каже: «От ви гади, що ви робите?» Як виявилося, нещодавно на те саме місце впав чувак з п'ятого поверху...Тобто, такі речі були, але коли ми стали чогось добиватися, побачили, що з нами працюють серйозні люди, що нас любить Масляков і «95 квартал», тоді ми почали розуміти, що треба грати, вигравати гроші і, звичайно, не пиячити.

- Почему ты не связал свою жизнь с юмором, почему не стал ведущим?

- Були такі думки, були якісь кастинги. Але потім розумієш: «Так, могло б це бути тобою, але щось не те».

- Как тебя называют в команде?

- «Малиш», бо я самий менший. У мене завжди так було: у 5 років я прийшов на футбол, а всім вже було по 7-8 років. Зате я був самий технічний. На медичному (Аркадий учится в медицинском институте, - МН) намагалися називати «Ака», але так і не прижилось. А взагалі завжди називають Аркадій.

- Ты закончил институт?

- Ні, я взяв академку, бо не встигаю фізично. Ти ж не прийдеш тупим на пари! До того ж, останнім часом в медичному стали настільки звертати на мене увагу, мовляв, от до нас в групу прийшов чувак з «Х-Фактора», що всі викладачі постійно питають мене. «Так, окей, а що нам звєзда скаже?», «Ага, всі не знають, а що нам скаже Аркадій?». Попробуй там не знати, попробуй щось не відповісти — всі тільки й чекають, щоб ти десь провалився або опозорився. Якщо чесно, я не сильно хочу повертатися, я би краще вчився приватно.

- А по специальности хочешь работать?

- Я хочу отримати диплом, і якщо будуть складні ситуації в житті — повернуся в медицину.

- Надеюсь, не придется. Вернемся к «Новой волне». Когда ты прилетаешь в Украину из Юрмалы?

- Одразу 29-го.

- А как же афтепати?

- Це все добре, але треба працювати. Скажу чесно, дуже багато «х-факторівців» зараз справляють враження тусовщиків, а не співаків. Я — людина, яка хоче працювати, мені зараз 24 роки, і я хочу до 30 стати кимось. Не хочу, щоб моя дитина ходила в страшних колготках, а я їздив по Києву на старенькому гольфі, як Кузьма, і розвозив людей.

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Тусовки — це одні понти і лишні фотографії. Так, це піар, але ніхто за тебе твою основну роботу не зробить

- То есть, в Юрмале ты тоже не будешь ходить на тусовки?

- Ні, там буду. А що ще там робити стільки часу? По-перше, я їду щось і когось для себе відкрити. Але потім «Нова хвиля» закінчується, і після неї можна тусуватися ще ого-го, бо ти ж з «хвилі» вийшов. Після «Х-Фактора» мені теж дзвонили, пропонували, мовляв, пішли потусуємось, пивасик, водочка. Але я працював і тому я сьогодні на «Новій хвилі», а не хтось інший.

- Что ты везешь на «Новую волну»?

- Три пісні: «Мамо», світовий хіт і український дует з зіркою. Крім того, я готуюсь фізично, точніше, готувався. Я займався-займався, а тут почалися ці концерти, репетиції, і нічого не встигаю.

- А у тебя уже все готово к выступлению?

- Так. Мені сказали, що з репертуаром в мене все добре, і взагалі все добре. У мене найпершого було все затверджено, чому я дуже радий, бо залишився час щось зробити суто для себе і для того періоду «після Нової хвилі».

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Я хочу отримати визнання в Україні, щоб країна мною пишалася — що от, у нас є такий хохол, який дісйно вартий нашої України

- Ты мониторишь конкурентов?

- Ні. Я бачив виступи на свої очі, а далі я розумію, що музика не має меж. Це сім нот, просто кожен використовує їх по-різному. Немає такого приладу, який би вимірював вокал, силу вокалу, емоції, любов залу... Я розумію, що все залежить тільки від мене, якщо я покажу себе так, як показав в Москві, - буду першим.

- У тебя уже есть расписание событий, которые пройдут в рамках «Новой волны»?

- Ні, там все дуже дивно. Ти можеш сидіти, а потім тобі кажуть: «Бігом біжи туди за тим». І хто перший прибіжить — той завтра виступить першим. Там будуть квести, футбол на пляжах, теніс, буде купа всього. Повинно бути дуже цікаво.

Под конец интервью к нам присоединилась девушка Аркадия - Юля. Воспользовавшись моментом, я пообщалась с будущими молодоженами вместе:

- Юля, расскажите, как вы будете поддерживать Аркадия на «Новой волне»?

Юля: Морально, как я еще могу его поддержать?

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

Я розумію, що вибрав собі дуже гарну дівчину, і знаю, що на неї завжди будуть дивитися

- Аркадий говорит, что вы будете следить за его движениями на сцене и помогать ему исправлять ошибки.

Аркадий: Над цим ми працюємо ще і з Костею Томільченко, з нашим головним постановником. І от ми троє зараз одне робимо, а потім Юля буде сама мене дьоргати. Від Томільченка в неї завдання «щоб лупила, лупила і лупила, щоб я був в поту кожен день».

Юля: Есть такое хореографическое явление — зажатость в человеке, которую нужно раскрепощать.

Аркадий: Я як футболіст: вихожу, в мене ножки кривенькі, і я за собою не дивлюсь. Просто я такий є, але це ж тєлік, треба, щоб все було красиво. Юля за цим слідкує, а потім ходить і смикає: «А, горбатий!»

- Юля, он слушает ваши советы?

Юля: Конечно, слушает. Иногда бывает побурчит, а потом нормально. Мы пересматриваем его выступления на видео, и я ему показываю: «Вот здесь видишь? А здесь? Анализируй!» Раз пять пересмотрит свое видео, поймет и исправит.

- Как ты относишься к поклонницам своего парня?

Юля: Я все прекрасно понимаю, я такой же человек с такой же творческой составляющей.

Аркадий: Ой, а їй скільки Ахмедів пише, ви б бачили! «Прівєт, как ти, дарагой?»

Аркадий Войтюк, Х-Фактор, х-факторовец, СТБ, Новая волна, интервью с Аркадием Войтюком, Аркадий Войтюк дал интервью, Аркадий Войтюк интервью, Файно, Мамо, Аркадий Войтюк представит Укра, представитель Украины на Новой, Новая волна 2013, Юлия Сахневич, Танцуют все-3, Танцы со звездами, участник второго сезона Х-Факт

- Юля, расскажите, каково это — жить с Аркадием Войтюком? Уверена, поклонницам интересно это узнать.

Юля: Жить хорошо, главное — запастись чаем и лимоном, потому что они нужны дома каждые полчаса. Готовит Аркадий, потому что я редко бываю дома, у меня поздние тренировки. Он вкусно готовит, мне все нравится. Больше всего люблю его жаренную картошку с чесноком.

- Аркадий, какое твое фирменное блюдо?

Юля: Давай, выдай рецепт своего супермяса (смеется).

Аркадий: Да, я люблю телятину середньої прожарочки...

- Дома вы общаетесь на украинском?

Аркадий: Ні, я на своїй, вона — на своїй. Вона деколи розмовляє зі мною українською, щоб поприколюватися.

- И последний вопрос. Юля, как вы называете Аркадия?

Юля: Кича. Он говорит: «Киця», а я - «Кича». Бывает, Аркаша, но Кича произносится быстрее, и он отзывается.

Аркадий: Мяу-мяу.

Вот такой он, Аркадий Войтюк. В чем-то домашний и мягкий, а в чем-то - целеустремленный и жесткий. Желаю ему победы на «Новой волне», уверена, личностный и профессиональный уровень позволяют. Ну, и жду приглашения на свадьбу.

Фото Иванны Зубович

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...