]
Facebook LiveJournal Twitter

Журналисты собирают подписи за отмену «закона о диктатуре»

15:40 22.01.2014 0

Журналисты составили петицию и собирают подписи за отмену принятых 16 января законов, которые называют «законами Колесниченко-Олейника» или «законами о диктатуре». С сегодняшнего дня они вступают в силу.

«Фактично, заборонені журналістські розслідування, бо навіть збір інформації про правоохоронців, суддів та їхні статки названий незаконним. Подання інформації про будь-які протестні акції, згідно з ухваленим 16-го січня 2014 року документом, можуть бути визнані екстремістськими.  Згідно з законом, будь-який інтернет-ресурс можуть заблокувати, якщо він містить журналістські розслідування або інформацію про протестні акції. Відповідальність для медійників – штрафи, виправні роботи та позбавлення волі до 3 років. Це унеможливлює і звичайну інформаційну журналістику.

Ми вимагаємо від Президента України Віктора Януковича та Верховної Ради України скасування документів авторства народних депутатів Олійника та Колесніченка (зокрема, законопроекту № 3879), інакше залишаємо за собою право на попереджувальний страйк».

Петицию уже подписали около тысячи представителей СМИ. Если вы еще этого не сделали – присоединяйтесь.

По материалам petitions247.net

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...