]
Facebook LiveJournal Twitter

Телеканал «24» извинился за плагиат

10:32 14.05.2016 2

Одна из ключевых особенностей украинского медиарынка - любовь его игроков к заимствованиям, неправомерному цитированию и прочему плагиату. Еще одна - упорное нежелание виновников признать свои ошибки и разрулить конфликт мирно и цивилизованно. Тем удивительнее история, о которой я вам сейчас расскажу.

Вчера создатели документального фильма «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», публично обвинили телеканал «24» в краже материалов их фильма и плагиате. Признаться, я была уверена, что этим все и закончится. Но нет: буквально через час после публикации этой новости я получила письмо от пресс-службы «24» с искренними извинениями канала в адрес команды фильма и предложением загладить вину любыми возможными способами. Письмо настолько трогательное, что я не могу не процитировать его целиком:

«Творчому колективу фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», відповідь на відкритий лист

Колектив телеканалу новин «24» глибоко стурбований ситуацією, що склалася довкола однієї з програм циклу «Зроблено в Україні», у якій йшлося про історію села Бучак.

Проект «Зроблено в Україні» розповідає про видатних і впливових особистостей, знакові винаходи та визначні місця України – все те, чим ми, українці, можемо пишатися у цей нелегкий для нас час. Цикл виходить в ефірі телеканалу близько двох років, його любить і цінує наша аудиторія, і нам безмежно прикро, що саме в цьому проекті ми припустилися такої ганебної помилки ще на етапі його підготовки.

Телеканал «24» визнає, що творча група, яка готувала до ефіру програму «Як радянська влада знищила український Голлівуд» (тривалість 2 хв 38 сек) при монтажі використала 16 секунд відео із трейлеру до фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», не отримавши на це вашого дозволу. Так, безумовно, редактор програми мала б звернутися до вас із проханням дозволити використати ці кадри з трейлеру, який є у вільному доступі на youtube.

Також визнаємо, що титр, який з’являється в програмі на 2 хв 24 сек - «КАДРИ З Д/Ф «ГОЛЛІВУД НАД ДНІПРОМ» - є неповною назвою фільму. Повну назву ми ніяк би не змогли розмістити через технічні обмеження кількості символів в титрах.

Нам справді дуже прикро, що так сталося. Творчий колектив проекту сповна визнає свою провину і понад усе прагне залагодити ситуацію, що склалася. Бо зараз виходить так, що команда фільму зробила надзвичайно важливу і корисну справу – відкрили забутий куточок України і розповіла про нього усьому світові. Ми з найкращих міркувань підхопили тему і розповіли про неї нашій аудиторії в форматі новинного каналу. Натомість замість того, аби разом просувати і популяризувати цікаве і забуте українське – маємо конфлікт і порушення ваших авторських прав. Нам дуже шкода і прикро.

Ми готові вибачитися усіма доступними способами, які ви вважатимете прийнятними. Зокрема, ми пропонуємо спільно зробити нову програму циклу «Зроблено в Україні», у якій повністю зосередимо увагу саме на вашій документальній стрічці і історії її створення (програма вийде в ефір не менше 7-ми разів, як і програма, яка стала приводом до конфлікту). Також ми готові зробити інформаційний сюжет про ваш фільм і розмістити його у випуску новин в прайм-тайм. Наголошуємо – ми визнаємо свою провину і понад усе прагнемо і залагодити нашу помилку.

Колектив телеканалу новин «24».

Как можно не простить таких котиков?

Фото - foto-cat.ru

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...