]
Facebook LiveJournal Twitter

Притула целит в Западную Украину с собственной бандой

17:02 20.07.2010 4

Вчера на почту мне пришло письмецо от пиар-службы проекта "Банда вар'ятів", организованного Сергеем Притулой. Это - коллектив юмористов, работающих исключительно на украинском языке и собирающихся гастролировать в городах Западной Украины. Идейным вдохновителем и организатором "Банды" стал Сергей Притула.

Суть дела я вам рассказала, а подробности, кому интересно, читайте в Притулином интервью газете «Чернівецький погляд», пришедшем ко мне в письме.  Текст без изменений:

Чернівці стануть резиденцією україномовного гумору

Наразі "банда вар'ятів" гастролює Західною Україною

Телеведучий, екс-резидент Камеді-клаб Україна, герой скетч-шоу «Файна Юкрайна» Сергій Притула (Тернопільський Сірий) відвідав 4 липня столицю Буковини, аби презентувати чернівчанам перше україномовне гумор-шоу «Вар'яти».

 І зібрав Притула хлопців, аби працювати однією "бандою"...

 - Сергію, хто є учасниками нового гумор-шоу?

- Проект сам по собі практично визрів в останні півтора року. Коли я пішов з "Камеді-клаб Україна", у мене всередині з'явилась така пустка. Адже ти звикаєш до доброго, а в розумінні артиста «добре» - це оплески. І хоч  маю дуже багато роботи: телевізійні проекти, активно задіяний в корпоративно-концертній діяльності, але «своїх» виступів я не мав давно. Тому у березні цього року  зібрав хлопців зі Львова, Чернівців, Рівного, Івано-Франківська і Тернополя, і ми домовилися об'єднати зусилля і працювати однією «бандою».

А виникла така ідея після відвідин Чернівців, Львова, Тернополя, де бачив, що у кожному місті в нічному клубі є якийсь формат камеді-шоу. І у кожному є 1-2 людини, котрі за рівнем виступів нічим не поступаються резидентам «Камеді-клаб Україна».

- Звідки така назва - "вар'яти"? Що вона означає?

- Дуже довго тривали суперечки про те, як назвати проект. Фактично слово «вар'яти» є нікому незрозумілим, окрім анклави (частина території однієї держави, - авт.) Галичина, Волинь, Буковина. Вчора в Ужгороді люди перепитували, що то означає. Тобто, Закарпаття уже «не в тємі» (сміється, - авт.). Це просто слово, яке не має аналогів, його не перекладеш ні на російську, ні на англійську, воно несе в собі абсолютний позитив. Це щось таке: «еееееей!». Хлопці, задіяні в проекті, - натуральні "вар'яти", вони є такі самі в житті, як на сцені. І я маю велике задоволення працювати разом з ними.

- Хто з чернівецьких бере участь у проекті?

- З Чернівців поки що один представник - Костік, більш відомий у Чернівцях як Кот (учасник команди "Шиворот-навиворот", - авт.). Старий «битий» кавеенник, надзвичайно харизматичний і безмежно талановитий. Наші хлопці переважно пишуть власні тексти. Вважаю, що ніколи так не вдається зіграти щось кимось написане, ніж те, яке ти написав сам. Проте Кот - шикарно грає чужі тексти. Що він виробляв в Ужгороді! Котяра, він коли «зловить» публіку, у нього починається: «Ага, так, добре, з вами можна побалуватись» - і понеслось. У нього починається дика імпровізація, просто «участки огалтєлого юмора». Ужгород він порвав наніц.

- Плануєте з часом перерости в телевізійний проект?

- Зараз наше основне завдання - щоб новостворений колектив міг щодва тижні видавати нову програму. Ми вже визначилися з містами-резидентами. Це будуть Чернівці, Львів і Тернопіль. Вечірки проводитимемо раз на два або три тижні. Також розробляємо радійну версію та обираємо станцію. І тільки після того, коли зреалізується радіопроект, можна говорити про якусь телеверсію. Щоправда, ставати якимсь "надцятим" проектом, який будуть ще з чимось порівнювати, мені не хочеться. Ми - самобутній оригінальний продукт, абсолютно україномовний, з власними «фішками», які самі ж вигадуємо. А ще, це перше  шоу, резиденти якого вдягненi в дизайнерський одяг. За це я дякую Олесi Телiженко, яка робить дива на подiумах з українськими етно-мотивами. Так, я пишаюсь цим! 

- Чи розвиватимете у шоу тему політики?

- Ця тема буде присутня у шоу. Але головне - це не перебрати, а дати у правильній пропорції. Близько 80% наших жартів - на побутову тематику: робота, стосунки в сім'ї, навчання, кар'єра. Є у нас цікаві номери на політичну тематику, наприклад, пародія на Віктора Федоровича (яку грає чернівецький Кот, - авт.). Прикольний пародійний номер - як «Лілія Ребрик» бере інтерв'ю у «Кузьми Скрябіна».

 - Це правда, що на гумористів зараз якось «тиснуть»?

 - Політикам зараз не до нас. Вони давлять цих ... "журналюг", що пишуть про політику та економіку. А до нас доберуться вже десь після Нового року (сміється, - авт.). «Квартал» як знімався, так і знімається, «Файна Юкрайна» також. Знайомі депутати розказують, що вони по мобілках перекидають жарти про «наших» прибиральниць, ходять, сміються. Інколи самі теми для жартів підкидають. Але ми то не використовуємо, звичайно.

Правда, деякі депутати трохи переплутали політику і шоу-бізнес, які, по суті, дуже схожі. А я, як громадянин України, який сплачує податки, найняв 450 чоловік, щоб вони поліпшили моє життя. Вони ж думають, що набагато головніші од нас, й зайняті піаром, розкруткою власного бренду.

- Вистачає часу на родину?

- Часу не вистачає на родину. На роботу йде кратно більше часу, ніж на сім'ю. Приходиш з роботи - вони вже сплять, йдеш на роботу - вони ще сплять. Але ми знайшли правильну схему балансування «я, робота і сім'я». Стараюся вихідні, а також вільні від роботи дні проводити із сім'єю. На «Новому» запускають ще два проекти, в яких буду задіяний, і тому восени буде капець. Й до того часу необхідно розкрутити «вар'ятів», бо вони - реально круті пацани - вони мене смішать. А мене розсмішити важко. І що важливо - це україномовний проект.

В Україні багато людей, які творять гумор, проте неукраїнський. У 90-х гумор перейшов на «комерційні рейси», прийшли «аншлаги», «петросяни» і т. д. Сучасний гумор має бути динамічним, як і суспільство.

- Вас часто запрошують на корпоративи?

 - Мене запрошують на корпоративи, але не часто на них працюю. Я й так непогано заробляю. Якщо мені дуже сподобається пропозиція, то можу взяти участь. І питання тут не у грошах. Виступаючи на корпоративах, не можна халтурити. Потім про тебе почнуть говорити як про «кончєного» халтурщика.

На весіллях я працюю один раз на рік. З 2002 по 2005 відпрацював на весіллях більше, ніж на інших святах. А там - завжди шукають крайнього. Тому починав весілля з двох правил: бажання молодят - закон і тамаду не бити, для цього у вас є музиканти. На одному весіллі випадково побився із татом нареченої: не знав, хто це, а він - по-хамськи поводився.

Так вийшло, що на власному весіллі я був тамадою. Саша Педан та Ігор Куралєсов, які мали вести весілля, не встигли прилетіти, і довелося мені самому, бо іншим не довірив. То було круто! 

- Що вам дає робота на телебаченні?

- Коли пройшов відбір на роль ведучого «Чи розумніший ти за п'ятикласника?», то стрибав від радості. Немає більшого щастя, ніж вести не просто розважальну, а розважально-пізнавальну передачу. Мені в Тернополі чоловік подарував букет квітів і подякував, що його діти почали краще вчитися, тому що дивилися, як їхні ровесники відповідають на запитання. Я подумав тоді, що недаремно працюю.

Зараз на нашому телебаченні брак пізнавальних програм. Діти дивляться якісь мультики, де японські роботи «роблять» американських годзил... Я би хотів, щоб мій син дивився на українському телебаченні передачі, створені для українських дітей. Я не хочу, щоб син вчився мужності на прикладі серіалу «Кадети».

- Його показує «Новий»...

- «Новий»? Блін, такий класний серіал (сміється, - авт.). Торік я зробив «пілот» українського проекту, але його нікому не треба... Й інші намагалися це робити. Але це покищо «не формат». Провідні українські канали мало працюють над селекцією. І я розумію, якщо мене забрати з ефіру, то за три місяці про мене забудуть. Як забудуть скоро про «фабрикантів», якщо їх не «крутитимуть».

 - Які образи у « Файні Юкрайні» вам вдаються найважче?

- Нічо нам не дається найважче. Просто ми не знімаємо образи, які нам важко даються. Ми відразу дивимося, чи відчуваємо образ чи ні. У нас загалом 20 сюжетних ліній, і над розробкою нових не працюємо. В один випуск передачі входить шість сюжетів, які ще, правда, розбивають 20-хвилинні реклами (усміхається, - авт.). І ми не можемо «впихнути невпихуєме». Найпопулярніші там - Марічка та Антон, Аксентій Бест та прибиральниці.

- Чим український проект "Камеді клаб" відрізняється від російського?

- Толерантністю. І це не тільки з "Камеді клабом", а взагалі. У нас немає жодної «жовтої» програми на телебаченні. Ми дещо м'якші. У нас і не так багато тих зірок, якщо полічити - чоловік зо 50. На когось «наїдеш» засильно, він образиться, і більше із тобою не спілкуватиметься. А випадання хоча б одного із плей-листа - це вже серйозна трагедія. В Росії ж ситуація інша. Там зірок багато, вони готові це терпіти, аби їх «показали». Моїм завданням було змусити зірку саму над собою «поржати». Приниженням інших здобувати популярність - це шлях найменшого опору. Я люблю жартувати над українцями. Не треба мати багато розуму, щоб жартувати над молдованами, євреями і москалями. Мені часто закидають, що проектом «Файна Юкрайна» ми паплюжимо українську мову, культуру. Але це не я придумав, що у нас армія розвалена, а ДАІ - шники беруть хабарі.

Ну, стиль понятен. Думаю, что он действительно пойдет на "ура" на Западной Украине. Там такое любят.

МедиаНяня.

 По материалам газеты «Чернівецький погляд».

Фото pidyom.info

 

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...