]
Facebook LiveJournal Twitter

«Первый национальный» доказал, что он не верблюд

14:15 07.05.2013 0

Сегодня мне на почту пришло письмо с опровержением от НТКУ. Привожу текст письма в полном объеме, тем более, что информация касается животрепещущих тем: футбола и "Евровидения".

«Національна телекомпанія України звертається до українських ЗМІ із проханням більш ретельно перевіряти інформацію, що стосується діяльності НТКУ, а також не поширювати недостовірну інформацію стосовно діяльності телекомпанії. Зокрема, наше занепокоєння викликане некоректним трактуванням участі НТКУ у висвітленні двох подій – матчів чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2016 та виступів у рамках Пісенного конкурсу «Євробачення».

Стосовно «втрати права на трансляцію» ЄВРО-2016 Національна телекомпанія України заявляє, що ніколи не мала права на показ матчів чемпіонату Європи 2016 року. Реалізацією прав на ЄВРО-2016 займалася компанія CAA 11 – маркетинговий партнер UEFA. Реалізація відповідних медіа-прав відбувалася на умовах відкритого тендера для всіх телеканалів, безвідносно до форми власності або членства в Європейській мовній спілці (EBU). Відповідно до заяв у ЗМІ, право на показ ЄВРО-2016 за результатами тендера отримала компанія «Медіа група Україна».

Стосовно «втрати ексклюзиву на «Євробачення» НТКУ звертає увагу на те, що між телеканалом «Інтер» та Європейською мовною спілкою (EBU) як організатором «Євробачення», а також між телеканалами «Інтер» та «Перший Національний» дійсно відбувалися переговори щодо одночасної трансляції Пісенного конкурсу «Євробачення» двома українськими телеканалами. «Перший Національний» погодився на проведення переговорів стосовно «Євробачення», оскільки залучення додаткових коштів могло допомогти НТКУ відшкодувати всі витрати на висвітлення Пісенного конкурсу в телевізійному ефірі, а також частково перекрити заборгованість НТКУ перед EBU. Водночас, після оцінки пропозиції «Інтера» фінансовою службою НТКУ, а також враховуючи обіцяну фінансову підтримку з боку держави, було прийнято рішення про трансляцію Пісенного конкурсу «Євробачення» виключно на «Першому Національному».

Так что, товарищи журналисты, точнее проверяйте информацию и не доверяйте сайтам фейковых новостей, вроде UA-rewiew.

По материалам Первого национального

Обнаружив ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl + Enter

Новости партнёров:

Loading...